USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Karabük'e toplanmış büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 budun bahçesini yapıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e mecmu büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 kavim bahçesi yapılacağını bildirdi.

Bakan Kurum: Karabük'e toplanmış büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 budun bahçesini yapıyoruz
16-01-2022 07:08
Karabük


Bir kol temaslarda mevcut olmak kıl payı Karabük'e mevrut Bakan Kurum, evvel şekilde Valiliği görüşme etti.

Kurum, Valilik uğrunda Vali Vekili Muhittin Gürel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve öbür tören düzeni üyeleri çeşidinden karşılandı.

Valilik itibar defterini imzalayan Kurum, makama geçerek Gürel'den icraat hakkına bilgelik aldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda İl Değerlendirme Toplantısı'na eklenmiş bulunan Kurum, henüz sonradan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Karabük'e 11,5 bilyon lira envestisman yaptık"

Kurum, Karabük'e bugüne denli verdikleri topu topu lafları tutmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan esbak ziyaretlerde yurt düşüncesince ehemmiyetli planların yapılması emirini verdikleri nice tesisin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Bugüne denli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Karabük'e 11,5 bilyon lira envestisman yaptıklarını dile getiren Kurum, bu yatırımın da kısaca 3 bilyon lirasının çevre ve kentçilik dalında bulunduğunu kaydetti.

Kurum, toplumsal konut, iş alanları, enfrastrüktür yatırımlarının yapılması kabilinden nice hamle attıklarını, atmayı da sürdürdüklerini belirterek, kentin, kentsel inkılap dalında öncelikleri ortada toprak aldığını anlattı.

Bu çerçevede kentteki riskli yapıların dönüşümü düşüncesince belediyeyle eş plan yürüttüklerini aktaran Kurum, bu kapsamda yurt genelinde dayanıklı aşırı projeyi durumunda gerçekleştirdiklerini tabir etti.

"Sosyal ev projelerimize bitmeme edeceğiz"

Bu bölgede yapılanlardan bahseden Kurum, 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Belen Mahallesi'nde 1144 konutu tamamlayarak vatandaşlara teyit ettiklerini kaydetti.

Kurum, 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"İl genelinde 1025 hür kısmı riskli şekilde belirledik ve 1023 hür bölümün de yıkımını gerçekleştirdik. Bu açıdan da yurttaşlarımıza kira, göç yardımı, devletleştirme katkısı kabilinden nice desteği de verdik. Vermeye de bitmeme ediyoruz. İl ve ilçelerin ev gereksinimlerini giderebilmek amacıyla da toplumsal ev projelerimize bitmeme edeceğiz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı plan çerçevesinde 2022 senesinde toplumsal ev projemize kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz."

Kentteki meslek gereksinimlerini bertaraf etmek düşüncesince icraat yaptıklarını tabir fail Kurum, bu kapsamda hesaplı faaliyetlerden bahsetti.

Bakan Kurum, yanında yandan kentsel inkılap ve ev gereksinimlerini giderirken, yanında yandan da şehirdeki yeşil ortalık miktarını artıracak adımlar attıklarını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kapsamda şehrimize mecmu büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 kavim bahçesini yapıyoruz. Karabük merkezde ortalık şekilde bildiğimiz KARDEMİR'e mülkiyeti ait, belediyemize tahsisli alanlar, gine KARDEMİR mülkiyetindeki alanlar, adalet sarayı binamızın bulunduğu kısaca 70 bin metrekarelik kentin merkezinde, dolaşma mesafesinde topu topu vatandaşlarımızın, hemşerilerimizim ulaşacağı alanımız var. Burayı kavim bahçesine çeviriyoruz. Haziran ayına denli projemizi tamamlayacağız. Şehre kimlik, hars katacak bu projeyi bu sene içerisinde inşaatına doğmak ve 2023 senesinde tamamlayacak halde çalışmalarımızı yapıyoruz."

"Şehrin 30-40 salname ihtiyacını karşılayacak yanında emek vermeyi başlatıyoruz"

KARDEMİR'in tek ziyanı olmaksızın Hazine mülkiyetindeki alanlarla kıymeti her neyse takasını gerçekleştireceklerine ayraç fail Kurum, "Buradan KARDEMİR'imiz de tek halde dokunca görmeyecek. Şehrimiz ve KARDEMİR'imiz kazanacak. Karabük yerine aşırı ehemmiyetli yanında adımı atmış olacağız. Adliye binamızda da lüzum Adalet Bakanımız gerekse Başsavcımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde kısaca 20 dönümlük bölgede kentin 30-40 salname ihtiyacını karşılayacak yanında emek vermeyi başlatıyoruz. Belediye ve Bakanlığımız ile baş başa eş yanında düzentileme yürütecek." ifadelerini kullandı.

Safranbolu ilçesinde de yanında kavim bahçesi yapacaklarına yer veren Kurum, şöyleki bitmeme etti:

"Bulak Kanyonu'nda kısaca 180 bin metrekare büyüklüğünde, vatandaşlarımızın, turistlerimizin yol uğrağı noktayı bulunan alanı, zamanı yapısına uygun, sit alanlarının, ağaçların korunduğu, vatandaşların o tarihin ortamında yürüyebileceği kavim bahçesini de Safranbolu'ya kazandıracağız.

Diğer ilçelerde yapılacak yatırımlarla baş başa etraflı icraat bittiğinde Karabük'ün yeşilliğine, tabii güzelliğine henüz da yeşillik katacak bahçeleri, parkları, meydanları olacağının altını çizen Kurum, "İnşallah 2023, 2053 ve 2071'in Karabük'ünün adımlarını her daim baş başa atıyor olacağız. Yeni yatırımlara da himmet kesmeden bitmeme ediyoruz." dedi.

"Çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz"

Şehirdeki iklim kirliliğini, çevre kirliliğini 7 güneş 24 sayaç izlediklerine ve izleme ettiklerine dikkati çekici Kurum, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Karabük'ümüzün bellik değeri, binlerce insanımıza nan kapısı bulunan ağırbaşlı sanayimizin flaş kuruluşlarından KARDEMİR ile eş yanında plan yürütüyoruz. Bu kapsamda 12 bacamızı online şekilde izliyoruz. Bu noktada KARDEMİR yönetimine teşekkürname ediyorum yapmış oldukları yatırımdan dolayı. Vatandaşımızın, Karabüklü kardeşlerimizin sağlığını alakalı topu topu plan ve azimli adımlardan ötürü. Tabii yanında yandan bu işi yapıyor yanında yandan da üretime, istihdama KARDEMİR'imiz ulama sağlıyor. KARDEMİR'imiz çıpa yolu ulaşımı, otomotiv ve defans sanayisi kabilinden aşırı kritik, ülkemizin geleceği yerine aşırı fazla ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz bölgelerde da istihsal önleyen seçilmiş yanında kuruluşumuz. KARDEMİR ile atılan suların deşarjına bağlı yatırımlarımız var. Bunları da izleme ediyoruz. Gerçekten yeşil kalkınma sürecine girdiğimiz çağda ülkemize, şehrimize uygun fabrikaları meydana getirecek adımları, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz. Diğer yandan Karabük'teki öbür üretimevi MARZİNC ile alakalı de denetimlerimiz bitmeme ediyor. Karabük'te çevrenin, havanın kirlenmesine bugüne denli izin etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz."

Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerindeki yatırımlara da yer veren Kurum, Karabük'teki yabani depolamaya sonuç verdiklerini ve atılan çöpten canlılık üreten, derneşik depolamaya erbap yanında yurt bulunduğunu söyledi.

Kurum, Karabük'ü aşırı henüz faziletli seviyelere taşıyacaklarını, şehre ve alana ilişik bedel sağlayıcı adımlar atmaya bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, henüz sonradan KARDEMİR'i görüşme etti. Ziyaret, basına mestur gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ