USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum’dan HDP’li Gergerlioğlu’na sert tepki!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun formalist atamaları ile ait ‘FETÖ iddialarına' sert tepki göstererek, “Sırtını vesayete, cuntaya, mafyaya, FETÖ'ye, PKK'ya dayayıp millete pus sallama devri bitmiştir. Bu iddiala

Bakan Kurum’dan HDP’li Gergerlioğlu’na sert tepki!
12-11-2021 13:25

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü.

Cevdet Yılmaz başkanlığında birleşen komisyona Bakanlığın 2021 yılı faaliyetlerini ve 2022 yılı bütçe teklifini sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kapanış konuşmasında CHP'li ve HDP'li komite üyesi milletvekillerinin iddialarına cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un “İzmir'i kıygın ettiniz” suçlamasına cevap verici Bakan Kurum, Gazi Mustafa Kemal'in “mağrur İzmir'ini” 25 yılda “mağdur İzmir” yapanın CHP bulunduğunu belirterek, “Bana İzmir'de 25 senedir ne yaptınız söyler misiniz? Başlattığınız tek kentsel inkılap emek vermesi mevcut mı, söyler misiniz?” diyerek sordu.

Bakan Kurum, şunları söyledi:

“İzmir'de ortak yer sarsıntısı oldu. Hepimiz İzmir'e koştuk. Güzel İzmir'imizde yurttaşlarımızın yaralarını kavuşturmak düşüncesince devletin kâffesi kurumlarıyla seferber olduk. Depremin merkezi Bayraklı'da gitmediğimiz sokak, görüşme etmediğimiz ev kalmadı. Sadece İzmir'de değil, Elazığ'da, Malatya'da, Giresun'da, Rize'de, Antalya'da, Muğla'da, Kastamonu'da, ülkemizin neresinde ortak kıyamet olduysa orada olduk. Devletimiz kâffesi kurumlarıyla yurttaşlarımızın yaralarını kavuşturmak düşüncesince seferber oldu. Gelseydiniz görürdünüz. Gerçi birileri geldi, baktı ancak göremedi. Duydu ancak algılayamadı.”

“Orada çalışanlara, mesai verenlere bakınca ortak an düşüncesince üstelik yüzünüz kızarmıyor mu?” diyen Bakan Kurum, “Haksızlık ediyorsunuz, bühtan atıyorsunuz. İzmir'de arasında mağdurluk yerine rastgele ortak gestalt yoktur. İnşallah 26 Kasım'da Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de İzmir'de evvel konutlarımızın teslimini yapacağız. Sizin 25 yılda yapamadığınızı gene tığ yapacağız. İzmir'de yurttaşlarımız konutlarını 2 sene arka ödemesiz, 18 yıla yayılan taksitlerle kullanılmamış faizle alıyorlar. Kira öder denli taksitlerini ödeyerek alıyorlar. Bunu biliyorsunuz. Ama işinize gelmediği düşüncesince söylemiyorsunuz” açıklamasında bulundu.

“İş tuttuğunuz ABD'deki FETÖ trollerine bakın”

Bakan Kurum, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun formalist atamaları ile alakadar ‘FETÖ iddialarına' da cevap verdi. Sırtını vesayete, cuntaya, mafyaya, FETÖ'ye, PKK'ya dayayıp millete pus sallama, millete efendilik etme sürecinin AK Parti çeşidinden bitirildiğini tamlayan Kurum, “Kimse, arkadaşlarımız kendince mesnedi kullanılmamış iddialarda bulunmasın. Bunu kail evvela kendine bakacak. Şu anda iş tuttuğu, kökü dışarda kişi içeride bulunan arkadaşlarına, beraberce kere yürüdüklerine, iş tuttukları ABD'deki FETÖ trollerine bakacak. Ondan sonraları karşımıza geçecek konuşacak. Bizim düşüncesince Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun söylediklerinin, iddialarının tek değeri yoktur” halinde konuştu.

“Kanal İstanbul'u milletimize sorduk”

“Kanal İstanbul'u kime sordunuz?” diyen CHP'li komite üyelerine “Milletimize sorduk” yanıtını verici Bakan Kurum, Kanal İstanbul'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşidinden milletin onayına sunulduğunu ve kavim çeşidinden izin sunulan asrın en iri projesi bulunduğunu tabir etti. Kanal İstanbul'un boğazın hürriyet projesi bulunduğunu tamlayan Bakan Kurum, “Yüzde 52'si yeşil alanlardan oluşan, Türkiye'nin en çevreci kentçilik projesidir. Yapacağımız ihtiyat konutlarla İstanbul'u depreme hazırlayan iri ortak inkılap projesidir” dedi.

Kanal İstanbul'da 200 bilgelik adamının çalışmalarıyla Cumhuriyet tarihinin en açık katılımlı, en transparan ÇED sürecinin yürütüldüğünü kail Bakan Kurum, laflarını şu halde sürdürdü:

“ÇED Raporu'nu 200 bilgelik insanımızın katkılarıyla hazırladık. Deniz muayeneleri yaptık. Dalga, taşkın, su kalitesi, aykırı suyu, yer sarsıntısı ve tsunami modelleme çalışmalarını inceden inceye yürüttük. ‘Kanal İstanbul etrafına 1,5 milyon kişi gelecek' yalanlarına hala bitmeme ediyorsunuz. Dışarıdan kişi gelmesi bahis konusu değildir. Ne eyvah ki Kanal İstanbul ile gündeme gelmeye çalışanların gözdağı dili kullandığına tanık oluyoruz. Müteahhitler, mevki kurumları, kurumların başındaki yöneticiler ve yurttaşlarımız gözdağı ediliyor. Bu kavim tehditlere kulak asmaz, gözdağı edenleri görür ve müstelzim yanıtı verir. Yakmakla, yıkmakla, küfretmekle, gözdağı etmekle ihtilaf edilmez. Siz ‘yıkmak' dersiniz, tığ ‘yapmak' deriz. Siz yıkarsınız, tığ yaparız. Yakıp yıkanlar yapmanın mutluluğunu, asar kazandırmanın gururunu, milleti sevinçli etmenin ne eyitmek bulunduğunu bilmezler.”

Bakan Kurum, başkaca Ankara'ya meydana getirilen AKM Millet Bahçesi'ni 15 günde 1 milyonun üstünde vatandaşın görüşme etmiş olduğu bilgisini verdi.

“Dünyadan haberiniz yok, memleketiniz Kastamonu'dan on paralık haberiniz yok”

CHP Milletvekili Hasan Baltacı'nın kişi seçme bölgesi bulunan Kastamonu ile alakadar “Abana ve Bozkurt ilçelerinde uran siteleri ile alakadar tek muamelat yapılmadı, halis muhlis esnaf mağdur” iddiasına “Dünyadan haberiniz yok. Memleketiniz Kastamonu'dan on paralık haberiniz yok. Öyle zannediyorum ki Kastamonu'ya da derinlemesine süredir gitmiyorsunuz” karşılığını verici Murat Kurum, “Kastamonu'da uran sitelerimizin sözleşmelerini yaptık. İnşaatlarını başlattık. Yüzde 25'ini tamamladık. 4 ay sonraları konfirmasyon edeceğiz” bilgisini verdi. Bakan Kurum, Baltacı'yı da sitenin açılışına çağırma etti.

“Salda'yı tığ arı sili yaptık, evet siz Salda bu hâldeyken neredeydiniz”

HDP'li komite üyelerinin Salda Gölü'nün korunmadığı iddialarına tepki yayınlayan Bakan Kurum, banak önceleri kâffesi komite üyelerine dağıtılan kitapçıklardaki Salda Gölü'nün emektar ve dünkü fotoğraflarına bakılınca korunup korunmadığının görüleceğini belirterek, “Salda'yı tığ arı sili yaptık. Peki siz Salda bu hâldeyken neredeydiniz? Kumsal bölgeye anahtar girişini ağız ağıza durdurduk. Siz o vesait kıyıya denli inerken neredeydiniz? Biz kıyıdaki ve çevredeki gübür tepelerini temizledik, ortak kullanılmamış atılan göl uygulamasını yaşama geçirdik. O gübür dağları varken neredeydiniz?” diyerek sordu.

Bakan Kurum, HDP'nin çevreci etap atmadığının altını çizerek, “Diyarbakır'a döktükleri betonu gördük, şehremaneti kasasında olması gerekirken, milletin cebinde olması gerekirken, şehremaneti kaynaklarının yıldırı örgütlerine elbette peşkeş çekildiğini gördük. Milletimize de açıkladık. Siz de o süreci aşırı dobra bilirsiniz. O rantiye ifadelerini de kelimesi kelimesine reddetme ediyorum. Kimin rantçı, kimin yağmacı, kimin talancı, kimin tahribatçı bulunduğunu milletimiz aşırı dobra biliyor” diyerek konuştu.

“Marmara Denizi'ni destek olmak düşüncesince gençlerimize gır verdik”

Marmara Denizi hususi Çevre Koruma Bölgesi'nin Marmara Denizi'nin ekolojisini, dirim bilimsel çeşitliliğini destek olmak ve henüz derinlemesine soluklu ortak izleme çalmak düşüncesince ortaya konulmuş bulunan ortak düzentileme bulunduğunun altını çizen Bakan Murat Kurum, projenin bilgelik insanlarının hazırladığı raporlar sonucunda meydana getirilen aşırı şümullü ortak organizasyon bulunduğunu belirterek, “Bu çalışmamız, Marmara Denizi'nde ve İstanbul Boğazı'nda ve fazladan endirekt şekilde Ege ve Karadeniz'de mekân kirliliğini engel olmak için, bölgenin saf yapısını destek olmak içindir” dedi.

Adalar ilçesinde halihazırda saf siper alanlarının bulunduğunu, bu bölgelerde planlama ve izin yetkisinin de geçmişten bu tarafa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilgilendiren bulunduğunu hatırlatan Kurum, Boğaziçi Kanunu kapsamındaki kıyı şeridi ve öngörünüm sahalarında sekretarya görevinin de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında olduğunu, tasar onayının ise Boğaziçi bayındırlık Yüksek Koordinasyon Kurulunda bulunduğunu anımsattı.

Bakan Kurum laflarını şu halde tamamladı:

“Biz İstanbul'umuza, ülkemize, ülkemizin geleceği gençlerimize ortak gır verdik. Şu an bu sözümüzü tutuyoruz. İnşallah, Marmara Denizi Strateji Planımızla yaptığımız çalışmaların, aldığımız kararların ne denli kıymetli bulunduğunu göreceksiniz. Siz teşekkürname ayar misiniz bilmem ancak milletimizin bahtiyar olacağından eminiz. Bu da bizlere yeter.”

Hidayet Türkyılmaz - Oğuzhan Halil Özbek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ