USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Murat Kurum, Giresun'da gençlerle buluştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2023 yılına, 2053 yılına, 2071 yılına şişman ve çelimli Türkiye hedefiyle, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde yürüyeceğiz." dedi.

Bakan Murat Kurum, Giresun'da gençlerle buluştu
17-12-2022 15:08
Giresun

Kurum, Bulancak Millet Bahçesi'nde birleştirme edilen, "Gençlik Buluşması" programında icra ettiği konuşmada, gençlere 81 kentte değme şeyin bulunabildiği, ulaşılabildiği, parklarıyla, ormanlarıyla elleme kuma şehir bırakmayı amaçladıklarını söyledi.

Gençlerin kendilerinden alacağı bayrağı henüz da yukarılara taşıyacağından sakıncasız olduklarını vurgulayan Kurum, "Sizler bizlerden henüz iyisini, henüz güzelini yapacaksınız, kılıç buna eminiz zira kılıç 20 senedir AK Parti'miz, Sayın Cumhurbaşkanı'mız, almış olduğu hepsi kararlarda gençlerimizle beraberce sefer yürüdüler. Sizler bizim yoldaşımız, ortağımız oldunuz ve bu manada kılıç sizlere güveniyoruz." niteleyerek konuştu.

Kurum, Giresun'a dü budun bahçesi kazandırdıklarını anımsatarak Bulancak'ta tamamlanan budun bahçesinde gençlerle kuma araya geldiklerine dikkati çekti.

İklim değişikliğinin etkilerinin akıbet senelerde kuma tomar hissedilir bir vaziyete geldiğine ayraç fail Kurum, "Afetlerin sayısı, sıklığı, sertliği değme sabık devir henüz da artıyor. Dünyamız, kuma evimiz ısınıyor ve bu ısınmayla beraberce hava değişikliğinin etkilerini sellerle, yangınlarla, hortum, sıkıntı denli facia vakalarıyla yaşıyoruz." dedi.

Kurum, budun bahçelerinin, hava değişikliğinin etkilerini uzuv düşürmek düşüncesince icra ettikleri en iri projelerden bir tanesi bulunduğunun altını çizerek şu şekilde bitmeme etti:

"81 ilimizde icap yerel, icap lehçe hareket planları ortaya koyduk. Müsilaj vardı, İstanbul'da yaşayanlar, televizyondan izleyenler görmüştür. Daha geçmiş on paralık müsilaj niteleyerek kuma bilinçlilik duydunuz mu yahut hakeza kuma vakayla karşılaştık mı? Karşılaşmadık. Şimdi görüyoruz ki bundan sonra hava değişikliğinin etkilerini elden elden değme bölgede hissetmeye başladık. İşte bu savaşım düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanı'mız 2053 yılına bağlı kuma maksat ortaya koydu. Bu maksat kimin içindi biliyor musunuz? Sizin, gençlerimiz içindi zira kılıç size henüz elleme kuma doğacak bildirme hesabına bu iradeyi ortaya koyuyoruz."

81 ilde 72 milyon metrekare toy yeşil düzlük kazandırıldı

Bakan Kurum, kuma yandan hava değişikliğinin etkilerini uzuv indirecek sanayi, yenilenebilir enerji, ekincilik ve gezim sahalarında 2053'e bağlı maksat ortaya koyduklarını ve bu maksat doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. Diğer yandan da henüz bembeyaz dünyaya yetişebilmek hesabına yeşil ve yutak bölgelerin sayısını ve miktarını artırdıklarını özetleyen Kurum, "Millet bahçelerimiz de bu açıdan imal edilen o emisyonları yutacak alanlar, o nedenden dolayı de baş döndürücü aşkın önemli. Biz bugüne derece 81 ilimizde 72 milyon metrekare toy yeşil düzlük kazandırdık ve bu ehemmiyetli kuma projeydi." ifadelerini kullandı.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan himayelerinde ölçülü "Sıfır Atık" projesinin geçmiş bakımından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bundan sonra 105 ülkenin de desteği ile ikrar edildiğini belirtti. Bu kapsamda değme sene 30 Mart'ın "Sıfır Atık Günü" şekilde duyuru edildiğini vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

"Bu baş döndürücü ehemmiyetli kuma başarı. Bu sizlerin, gençlerimizin başarısı ve bu manada Türkiye Cumhuriyeti Devleti şekilde burada kadınlarımızın, gençlerimizin başlatmış olduğu yer hareketi hepsi ülkelerce ikrar edilmiş ve bundan sonra 30 Mart haset hepsi dünyada Sıfır Atık Günü şekilde kutlanılması duyuru edilmiş. İşte bu mücadeleyi baştan sona beraberce gerçekleştirmek zorundayız ki kılıç ülkemize, gençlerimize, neslimize henüz elleme metropoller bırakalım diye. 2023 yılına, 2053 yılına, 2071 yılına iri ve çelimli Türkiye hedefiyle, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde yürüyeceğiz. Hep beraberce yürüyeceğiz, milletimizle beraberce yürüyeceğiz. Bu yolda tek devir kılıç vatandaşımızın talepleri, gereksinimleri karşısında duyarsız kalmadık, baştan sona onlarla beraberce sefer yürüdük, gine eren milletimizle beraberce sefer yürümeye bitmeme edeceğiz."

"2023'teki hedefimiz, 50 bin gencimize istihdam oluşturmak"

Bakan Kurum, gençlere istihdam kurmak düşüncesince planlar geliştirdiklerini vurgulayarak "2023'teki amacımız 50 bin gencimize istihdam oluşturmak. Bunun kısaca 3 binini Bakanlığımızda personel peyda etmek kıl payı ayrışık birimlerimizde gerçekleştireceğiz." niteleyerek konuştu.

"İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin bilvasıta şekilde 200 bin toy istihdam getireceğine ayraç fail Kurum, "Burada gençlerimiz çalışacak. Şartnamelere toy zorunluluklar getiriyoruz. Örneğin, toy mühendis ve mimar çalıştırma zorunluluğu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de istihdam hesabına gençlerimizin arzusu adına, geleceği hesabına bu projeleri hazırlamaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Kurum, gençlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mülakat taleplerine cevap ise Giresun'da gerçekleştirilecek kuma programda tanıştırabileceği sözünü verdi.

Bakan Kurum, namına yöneltilen "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile idman elbette kuma duygu?" sorusu üzerinde şu cevabı verdi:

"Cumhurbaşkanımız bu şehir düşüncesince kendini feda etmiş kuma lider. Bugün baktığımızda dünyada bu liderlerin sayısı maatteessüf baş döndürücü kuma tomar değil. Biz bu manada şanslıyız. Türkiye Cumhuriyeti şekilde böylesi elleme kuma lidere ehil olduğumuz düşüncesince değerini bilmemiz lazım. Onunla düzentileme mevzusuna gelindiğinde ise hakkıyla Cumhurbaşkanı'mız, değme muhtelif detaya girer, değme muhtelif detayı hepyek strateji eder. Sorar, soruşturur ve işin neticesini bölgeye derece da o takip edeni bırakmaz. Size inanıyor ve güveniyorsa sonuna derece arkanızda durur. Allah razı olsun kendisinden."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çalışmanın onurunu ve gururunu senelerdir yaşadığını, geçmiş umumi müdür, bugün ise icra vekili bulunduğunu tabir fail Kurum, "İleride ne olursa olsun gine onunla beraberce bu davanın kuma önderi şekilde haysiyet ve alım çalım duyacağız. Bu mücadeleden kuma devir fark olsun uzaklaşmayacağız. Bu mücadeleyi baştan sona beraberce vereceğiz." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ