USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut’u kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Özer, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut’u kabul etti
18-10-2021 19:34

Görüşmede AB Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde desteklenen planlar ele alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kabulde icra ettiği konuşmada Avrupa Birliği ile görgü bilimi bilimi dalında iş birliğinin etraflıca senelerdir bitmeme ettiğini hatırlatarak, “Karşılıklı öğrenmenin, güzel yürütüm ve politikaların, bilgelik ve deneyimin paylaşılması çerçevesinde görgü bilimi bilimi dalında meydana getirilen iş donanmasına şişman ehemmiyet vermekteyiz. İlerleyen süreçte ‘Avrupa Eğitim Alanı ve Sonrası düşüncesince (2021-2030) Eğitim ve Öğretimde Avrupa İş Birliği Stratejik Çerçevesi' kapsamında iş birliğimizi sürdürmeye bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, AB'ye birlik üyelik uğrunda 26. Eğitim ve Kültür Faslı'nda önümüzde rastgele müşterek ön ölçüt bulunmamakla beraberce gelişim raporlarında bu kapsamda Türkiye'nin kifayetli müşterek düzeye geldiğini belirterek, görgü bilimi bilimi ve talim standardını çoğaltmak ve eğitimde vesile eşitliğini birlik yerine getirmek gibi çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürdüklerini tabir etti. IPA kapsamında planlı çalışmalara yer veren Bakan Özer, “Çok sayıda plan ile esas ve ortaöğretimin kâffesi düzeylerinde mesleksel eğitimde, sahn boyu öğrenmede görgü bilimi bilimi hizmetlerimizin standardını artırmaya, tahsile bitmeme oranlarımızı yükseltmeye ve içermeci eğitimi güçlendirmeye çalıştık ve çalışmaya bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

Mülteciler düşüncesince Mali Yardım Programı bulunan FRIT ile de mültecilerin tahsile entegrasyonunu beslemek gibi aşırı sayıda plan yürüttüklerini dile getiren Bakan Özer, “Kendi yurttaşlarımız ile beraberce mültecilerin da tahsile erişimlerine ehemmiyet veriyoruz. Bu sebeple muhaceret ile bu arada kalan mektepli nüfusunun birinci sınıf tahsile erişimini getirmek gibi dünkü meslek binaları yapımına ehemmiyet veriyoruz fakat devletimizde konuk ettiğimiz milyonlarca sığınmacının görgü bilimi bilimi dalında getirmiş olduğu şişman finansal iyon müşterek kısmının paylaşılabilmesi düşüncesince desteğin akan masraflarda da kullanılabilmesi gerekmektedir. Bu sebeple bütçe aktarımının projelendirme şartı yapılmaksızın aracısız dayanak biçiminde gerçekleşmesi icap ettiğini düşünüyor ve gelecek zamanlarda Avrupa Birliği'nin ülkemize desteğinin bu yönde şekillenmesini düş ediyoruz” dedi.

Önümüzdeki çağda yapılacak kâffesi çalışmaların eğitimde vesile eşitliğinin desteklenmesi çerçevesinde olacağına aksan fail Özer, “Bu gaye doğrultusunda üç evleviyet üstünde çalışmalarımızı rötuşlu yazar yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Bunlar er çocukluk eğitimi ve esas eğitimin desteklenmesi, mesleksel ve beceri eğitimin güçlendirilmesi ve öğretmenlerin mesleksel yeterliliklerinin geliştirilmesidir” açıklamasında bulundu.
UNICEF ile beraberce IPA-2 kapsamında planlı “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması” projesiyle 300 taşımalık anne sınıfının kurulacağını tamlayan Özer, meslek evveliyat eğitimde hâlâ müşterek tomar çocuğa yetişebilmek düşüncesince ek bütçe sağlanarak bu sayıyı 300'den bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilmesinden dolayı Bakan Özer'i kutlama etti. Milli Eğitim Bakanlığı görevinin şişman müşterek hata getirdiğini dile getiren Meyer-Landrut, bahis konusu iş birliklerini bitmeme etmek istediklerini söyledi. Suriyeli mülteci evlatların tahsile erişimi dair Türkiye'nin
çabalarını takdirle karşıladıklarını tamlayan Büyükelçi Meyer-Landrut, ister mesleksel görgü bilimi bilimi gerekse meslek evveliyat görgü bilimi bilimi dair iş donanmasına amade olduklarını söyledi.

Bakanlıkta meydana getirilen toplantıya Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sabahattin Dülger, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Ortaöğretim Genel Müdürü H. İbrahim Topçu, hususi Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü M. Nezir Gül, Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç da katıldı.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ