USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Özer: “İstanbul’da 2022 yılında tüm meslek eğitimleri istihdam öncelikli olacak”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022 yılında İstanbul'daki tüm mesleksel eğitimi bundan böyle istihdam öncelikli, müfredatı sektörle baş başa önceleyen, meslek öğretmenlerimizin iş başlangıcında mesleksel gelişimi baş başa tasarım ettiğimiz ancak en önemlisi istihdam

Bakan Özer: “İstanbul’da 2022 yılında tüm meslek eğitimleri istihdam öncelikli olacak”
17-11-2021 21:35

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Beyoğlu'nda müşterek otelde planlı 'İSO ve İTO ile İstanbul Eğitim Yatırımları Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda mütekellim Özer, “Meslek liselerinin büküm kopya problemi yaşamış bulunduğu çağda toplumdaki itibarının ast yukarı oldu. Bu sebeple bilimsel niteliği bulunan kalburüstü öğrencilerin yeğleme etmiyor. Ancak bu hasarın onarılması düşüncesince bakma akıbet 10 yıl üstünde icraat yapıyor. 2000'li zamanlarda ortaöğretimdeki okullaşma payı yüzdelik 44 iken, çağımızda bu nicelik yüzdelik 88'e ulaştı. Bu yatırımların nitelik odaklı yapılıyor. Türkiye'de 3, 4 ve 5 gözyaşı gruplarındaki okullaşma oranlarının artırılması anlamında hedeflerimiz var” dedi.

“İstihdamda öncelik sağladığımız müşterek eğitim çeşidine dönüştüreceğiz”

Meslek liselerinde Türkiye'nin konuşu kalkınmasında mergup noktaya ulaşılabilmesi düşüncesince gerekseme duyduğu insanoğlu kaynağına bu sahanın talepleri doğrultusunda gerçekleştirmek düşüncesince geceli gündüzlü çalışacaklarını anlatım fail Bakan Mahmut Özer, “Pazartesi haset Kültür ve Turizm Bakanımızla beraberce İstanbul'daki tüm otellerin insanoğlu deposu ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince Mesleki Eğitim Merkezlerini otellere ihdas sonucu aldık. 2022 yılında İstanbul'daki tüm mesleksel eğitimi bundan sonra istihdam öncelikli, müfredatı sektörle beraberce önceleyen, meslek öğretmenlerimizin iş başlangıcında mesleksel gelişimi beraberce tasarım ettiğimiz fakat en önemlisi istihdamda öncelik sağladığımız müşterek eğitim çeşidine dönüştüreceğiz. Hep beraberce büküm kopya uygulamasının atığı bulunan 'Aradığım elemanı bulamıyorum' retoriğini çöpe atacağız. Artık iş gücü alanının istem etmiş bulunduğu elemanları lazım eğitimlerle lazım çelimsiz kurslarla aceleci müşterek halde istikbal etmek düşüncesince rastgele devir hizmetinizde olacağız” niteleyerek konuştu.

“İstanbul'un tüm ilçelerine anaokullarını yapalım”

Milli Eğitim Bakanlığı yerine acemi çağda okazyon eşitliğini önemsediklerinin altını çizen Bakan Özer, “Okul öncesinden hususi eğitime, ortaöğretimden yükseköğretime derece ağırbaşlı okullaşma payı var. Binalar ise yapılmaktadır hoca rakamları da artıyor. 2000'li zamanlarda ortaöğretimdeki okullaşma payı yüzdelik 44 iken, çağımızda bu nicelik yüzdelik 88'e ulaştı. Bu yatırımların nitelik odaklı yapılıyor. Türkiye'de 3, 4 ve 5 gözyaşı gruplarındaki okullaşma oranlarının artırılması anlamında hedeflerimiz var. 2022 yılındaki amacımız yüzdelik 14 bulunan 3 yaşlarındaki okullaşma oranını yüzdelik 50'ye ulaştırmak, 4 yaşlarındaki yüzdelik 35 okullaşma oranını yüzdelik 70'e ulaştırmak, 5 yaşlarındaki yüzdelik 78 bulunan okullaşma oranını 2022 yılı böylecene yüzdelik 100'e ulaştırmak. İstanbul'daki maksadı güncelleyelim, 500 olmasın 1000 ekol olsun. İstanbul'un tüm ilçelerine anaokullarını yapalım" dedi.

Avdagiç: “İTO yerine kılıç bu kampanyaya iri önem veriyoruz”

Ana okullarının evlatların eğitim yaşamına geçmiş adımı attıkları mekanlar olacağını vurgulayan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İTO yerine kılıç bu kampanyaya iri önem veriyor, 640 bin üyemizi çocuklarımız düşüncesince anaokulları hazırlamaya çağırma ediyoruz. Eğitimin bulunduğu rastgele yerde göz yerine rastgele devir bulunacağız ve tüm kuvvetleriyle dayanak noktası olacağız. Yeni anaokulları mensur ettirilmesi projesini, iş dünyasının içerisinden çıkmış bulunduğu topluma ve İstanbul'a huzur vefa borcunu ödeyeceği müşterek okazyon yerine göreceğiz. Bu iş dünyamız düşüncesince de müşterek fırsat. Çünkü meydana getirilen rastgele derslik, mensur edilen rastgele okul, iş dünyamız düşüncesince şimdiden, ülkenin geleceğini şekillendirecek girişimcileri ve iş enerjisini yetiştirmeye müteveccih geçmiş adımdır. Hiç elbette evlatlarımızın gerektiği derece eğitim almaları, makul fiziksel şartlara cemaat binalarla olacaktır. Bu bilinçle cereyan etmemiz icap ettiğinin farkındayız. İTO yerine en iri içtimai vebal piyasası yerine eğitimi gördük. İstanbul'da 25, tüm Türkiye'de hep 45 okulu kusursuz halde mensur yazar Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettik. Aynı halde 54 mesleksel ve uran lisenin de hamiliğini üstlendik. Bunu ülkemize ve şehrimize karşı, elzem müşterek sorum niteleyerek gördük” biçiminde konuştu.

Bahçıvan: “Bu projeye geçmiş desteği İSO yerine müşterek anaokulu vereceğiz”

Bakanlığımızın öncelikli stratejilerinden müşterek tanesinin ekol evveliyat eğitimin yaygınlaştırılması olmasını ehemmiyetli bulduklarını tamlayan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bakanlığımızın 3 bin acemi anaokulu ve 40 bin acemi anasınıfı dersliği açılması hedeflerine cemaat "Temel Eğitimde 10 bin Okul Projesi"nin de zamanlama yerine baş döndürücü durumunda bulunduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde, ulusal eğitimde 5 yaşın mecburi eğitim kapsamına katılması maksadı ile yaşama geçirilecek acemi yapıda; artacak mektepli sayısı ile beraberce anaokulları rastgele zamankinden hâlâ ehemmiyetli müşterek gerekseme durumuna gelecek. Bugün bilgileri sizlerle paylaşılan proje; bu çerçevede iş dünyasının katkıları ile İstanbul'da 500 adet acemi anaokulu kurulmasını amaçlıyor. Bu projeye geçmiş desteği İSO yerine müşterek anaokulu ile vereceğimizi de buradan yansıtmak istiyorum” niteleyerek laflarını tamamladı.

Vali Yerlikaya: “İstanbul düşüncesince 500 pare ekol evveliyat ekol niyetimiz var”

İstanbul'a meydana getirilen dershane ve okulların huzur açıklamalarda mevcut İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “İstanbul'a akıbet 20 yılda dershane ve ekol bazlı yatırımlarda yüzdelik 50'nin üstünde dershane yoğunluğunu yıpratan 38 bin dershane yapıldı. İstanbul düşüncesince 500 pare ekol evveliyat ekol niyetimiz var. Daha fazlasını istiyoruz. Biriktiren değil paylaşan zengin. Veren el düzlük el biz sizden geleceğimiz düşüncesince gençlerimize desteklerinizi bekliyoruz. İSO ve İTO başkanlarıyla biz bap kapı gezeceğiz. İstihdamla ait 92 okulumuzda sizlerle bu arada İstanbul Tarih yazıyor. Biz fabrikalarda kesinlikle çalışacak alp bilmek istiyorsak o yiğidin yetişmesiyle ait yetişim programında değil bakanımızın liderliğiyle 9. Sınıftan başlayacağız” biçiminde konuştu.

Uğur Çetin - Furkan Serttaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ