USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: ‘6 terörist etkisiz hale getirildi’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'de meydana gelen Eren Operasyonları kapsamında 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyerek, “Kış üslenme bölgelerinde mağaraya girince şen olacaklarını sanıyorlar fakat ülkemizin ve devletimizin geldiği yeri unutuyorlar. Arkadaşl

Bakan Soylu: ‘6 terörist etkisiz hale getirildi’
15-12-2021 14:49

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da hususi ortak otelde planlı HAK-İŞ Konfederasyonu Afetle Mücadele Çalışanlara Yetkinlik Kazandırılması Hak Arama ve Kurtarma/Umut Timi Kurulması Projesi Bilgilendirme ve Kapanış Toplantısı'na katıldı.

Bakan Soylu'ya Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan zevcelik etti.

“Türkiye'nin kıyamet yönetiminde 20. asrın içinde yaşadıkları değme birimize iri ortak ibret olmuştur”
Türkiye'nin sert ortak madun yapıya oturmaya başladığını kail İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye'nin kıyamet yönetiminde 20. asrın içinde yaşadıkları değme birimize iri ortak ibret olmuştur. Ama kılıç afeti 20. yüzyılda keşfetmiş değiliz. Bunun acılarını gün süresince yaşadık. Ancak 21. Yüzyılın esasen itibaren değme bölgede ortaya koyduğumuz gelişme, yakaladığımız istikrarla beraberce devletimizin gücünün artması, gerçekleştirdiğimiz iri enfrastrüktür hamleleri, ehil olduğumuz dünkü imkanlar, pekçok bölgede bulunduğu kabil kıyamet yönetimine de müspet yansımıştır. Bilhassa ehemmiyetli ortak belediyecilik tecrübesine ehil bulunan Cumhurbaşkanımızın meseleye direkt konum etmesi, ehemmiyetli ortak stratejisinin hepsi sefer haritasını belirlemesi, Türkiye'nin ahit kıyamet yönetiminde eriştiği başarının altında yatan bana layıkıyla en ehemmiyetli faktörlerden biridir” sanarak konuştu.

“Afetsellikte, tabir yerindeyse saldırgan artışlar yaşamışız”
Dünya'da ve yaşanmış bulunan tabii afetlerde artım olduğuna özen çekici Bakan Soylu, “Sıklıkla paylaştığım ortak veriyi esasen kılmak isterim; arsıulusal araştırı sonuçlarına layıkıyla 1980-1999 yılları arasındaki 19 salname dönemle 2000-2019 arası 19 salname dönemleri karşılaştırdığımızda, dünyada mecmu kıyamet görüngü sayısı 4 bin 212'den 7 bin 348'e çıkmıştır. Bu afetlerde dirilik kayıpları 1.19 milyondan, 1.23 milyona çıkmıştır. Ekonomik maliyet ise 1.63 bilyon dolardan 2.97 bilyon dolara çıkmış. Türkiye açısından da ortak data paylaşayım. Meydana mevrut zelzele sayımız 2017-2017 arasında, hemen ortak yılda mükemmel yüzdelik 86, 2019-2020 ortada da yüzdelik 44 artmış. Yani, kişi coğrafyamızda, afetsellikte, tabir yerindeyse saldırgan artışlar yaşamışız. Bu rakamlara bakmasak bile, sonuç 2 yılda yaşadığımız Bingöl depremi, Van depremi, Elazığ-Malatya depremi, İzmir depremi, Rize Artvin yığın afeti, Kastamonu-Sinop-Bartın yığın afeti, orman yangınları ayrımsız sürede tsunamiler, kabil katı aşırı afet, filhakika bizim karşımıza tedarik almamız müstelzim meseleye aşırı henüz detaylı bakmamız gereken, birbirimizle aşırı henüz ortak tomar el ele vermemiz müstelzim ortak levha çıkarmaktadır” ifadelerini kullandı.

Afet yönetiminde 3 aşama: ‘Afet evveliyat hazırlık', ‘Afet hatırat müdahale' ve ‘Afet sonrası iyileştirme'
Türkiye'de yaşanmış bulunan tabii afetlere ilişkin vatandaşın bekâr bırakılmadığını ve bu afetlere ilişkin ağırbaşlı ortak sığa ürettiklerini kail Bakan Soylu, “Türkiye; katı aşırı toptan asayiş meselesini yönetirken, ortak taraftan kişi içerisindeki asayiş sorunlarıyla beraberce kıyamet meselesini komuta etmek neredeyse de ağırbaşlı ortak sığa üretmiştir. Herşeyden önce, 2009 senesinde AFAD Başkanlığı'nı kurmak, kıyamet yönetiminde AFAD'ı yapı çalım durumuna getirmek, bana göre, atılmış adımların en önemlilerinden birisidir. AFAD'ın kuruluşuyla birlikte, Türkiye'de kıyamet yönetiminde esas ortak izleme üretildi. Bir taraftan kurumsal sığa geliştirdik, ortak taraftan da kıyamet yönetimini; ‘afet evveliyat hazırlık', ‘afet hatırat müdahale' ve ‘afet sonrası iyileştirme' süreçleri yerine üç evrede ele aldık. Bu anlayışa müteveccih mühim projeler ürettik. Bugün Türkiye'nin ortak kıyamet karışma planı mevcut ve uygulanıyor” açıklamasında bulundu.

“Eskiden şu tezvir dillere pelesenkti; ‘nerede bu devlet' demincek ise şu tezvir dillere persenk evet ‘Allah devletimize gün dikilmesi vermesin”
Afetle mücadelede ehemmiyetli adımlar attıklarını ve bu adımların afetle mücadelede karmaşayı önlediğini tamlayan Soylu, “Atılan hepsi adımların neticesini sonuç 2 yılda yaşadığımız afetlerde gördük. Sahada kıyamet mücadelesinde tek curcuna yaşamadık. Eskiden şu tezvir dillere pelesenkti; ‘nerede bu devlet' demincek ise şu tezvir dillere persenk evet ‘Allah devletimize gün dikilmesi vermesin' ve bu hemen devletin kendisiyle gerçekleşen ortak iş değil. Bir iane kampanyası başlatıyoruz, Türkiye'den ve dünyadan 1 bilyon 200 milyon liranın üstünde iane ve armağan geliyor. Bu parlak ortak şey” ifadelerini toprak verdi.

“Dünyada kıygın ve mazlumlara en aşırı iane önleyen ülkeyiz”
“Biz afiyet medeniyetinin çocuklarıyız” niteleyerek muhtaca değme daima el uzatacaklarını tabir fail Bakan Soylu, “Biz milletimizle ve devletimizle alım çalım duyuyoruz. Dünya'da Amerika'da bizlerden zengin, Avrupa'da bizlerden varlıklı devletler var. Ama buna karşın kılıç sonuç 4 yılda dünyada, dünyanın kıygın ve mazlumlarına bu milletin değme ortak ferdiyle en dünyanın aşırı iane önleyen ülkesiyiz. Kimseyi bekâr bırakmadık” sanarak konuştu.

"6 terörist etkisiz hale getirildi"
İçişleri Bakanı Soylu, hitabı esnasında mevrut ortak çav ilişkin Eren-Kış Operasyonları kapsamında Mardin'de ortak harekât gerçekleştirdiklerini ve bu harekât sonucunda Bagok'ta ortak mağaraya gizlenen 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Soylu, “Kış üslenme bölgelerinde mağaraya girince şen olacaklarını sanıyorlar lakin ülkemizin ve devletimizin geldiği yeri unutuyorlar. Arkadaşlarımızın alın terine sağlık, Allah ayaklarını taştan esirgesin” dedi.

Toplantıda mütekellim HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, HAK-İŞ'in ortak sendikadan henüz ilavesi olduğunu, devletin değme gerekseme duyduğunda müheyya olduklarını, afetle mücadelenin hemen devletle bitmediğini bu kabil hallerde vatandaşların, çırçıplak maşer örgütleri ve sendikalara da iş düştüğünü söyledi. Arslan, HAK-İŞ'in kurulduğu tarihten bu yana, çizgisini bozmadığını ve tek sürede bozmayacağını söyledi.

Ömer Faruk Karataş - Sadettin Aliusta

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ