USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Bugün Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi'

Türkiye'nin terörle mücadelede aşırı ehemmiyetli mesafeler katettiğini tamlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi. Bunu fon edebilmek kabil değil, sınırlarımızın ötesinde bizlere alan okuyanlar zaman oradan alan okuyamı

Bakan Soylu: 'Bugün Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi'
25-09-2021 16:40

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen, “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 4. Olağan Genel Kurulu"na katıldı.

Genel Kurul'da açıklamalarda mevcut Bakan Soylu, muhtarlık teriminin eskiye mucibince baş döndürücü değiştiğini söyleyerek, “Herhalde şu ifademe katılırsınız; Özellikle 50 - 60 sene öncesinde muhtarlık kurumuyla alakadar yorum yapanlar, karye ile alakadar ortak terimi hatırlayabilirler. Herkesin birbirini tanıdığı, genel açıdan ekincilik ve hayvancılıkla uğraşan, çabucak havanın suyun, yiyeceğin değil, tradisyon ve göreneklerin, ulusal ve içsel değerlerin de katıksız olduğu, en temiz haliyle yaşatılmış bulunduğu ve en önemlisi özlenen bölgeler bulunan köylerdeki en açık figürüdür muhtar” ifadelerini kullandı.

“Ülkenin çoğuna seslenme fail toy ortak muhtarlık profilinin mevcut bulunduğunu almak mecburi bir duruma gelmiştir”
Ülkedeki muhtarların şişman ortak kısmının bundan böyle kent merkezlerinde fariza verdiğini aktaran Bakan Soylu, “Tüm bu kurulu algımıza karşın günümüzün doğruyu de şudur; Türkiye'de 50 bin 340 muhtarın 32 bin 87'si, büyükşehir ve il merkezlerindeki mahalle muhtarlarıdır. 1927'de Türkiye'de nüfusun kısaca yüzdelik 25'i şehirlerdeydi. Bugün kusursuz tersi, kısaca yüzdelik 80 ortak kişi vilayetlerde ve kaza merkezlerimizde. Bunun manası şudur; kocabaşı bundan böyle çabucak köye alakadar değil, ayrımsız sürede da şehirdedir de. Şehrin ortak ögesi, yönetiminde çalışan bulunan ortak aktördür. Bir taraftan tanıdık açıdan karye muhtarlarının ve onların seslenme etmiş bulunduğu ortak nüfusun mevcut olduğunu, onların koruduğu değerlerin varlığını bilmek, bunu önemsemek. Diğer taraftan da kent yaşantısında ehemmiyetli ortak değişebilir olan, kentte kendine alakadar ortak ağırlık ve bilgelik sahası olan, ülkenin çoğuna seslenme fail toy ortak muhtarlık profilinin mevcut bulunduğunu benimseme etmek, buraya hususi politikalar üretmek, buraya toy ortak enformasyon bildirmek bundan böyle hem ülkemizin hem coğrafyamızın, hem milletimizin, hem de coğrafyamızın ortak zorunluluğu biçimine gelmiştir” biçiminde konuştu.

“İnsan gün süresince kesinlikle bitmeme edecekse, muhtarlıkta gün süresince kelimesi kelimesine anca bitmeme edecek”

Muhtarlık mesleğinin adamlık bulunduğu sürece gelişerek varlığını sürdüreceğinin altını çizen Bakan Soylu, şöyleki konuştu:

“Belki 21'inci asrın sonlarına akıllıca ‘muhtar icap eder mi ?' diyerek çözümleme yapanlar ortak yorum içinde olmuştur. Ben burada tecrübeme isnaden söylüyorum; insanoğlu gün süresince kesinlikle bitmeme edecekse, muhtarlıkta gün süresince kelimesi kelimesine anca bitmeme edecek. Şunu anlatım deyim; 21'inci asrın vizyonuna şöyleki bakıyoruz; Altyapı denince çabucak kent hastaneleri, otoyolları değil, asayiş dendiğinde çabucak terörle savaşım anlamı, yöntem dendiğinde çabucak günce politik tartışmalar akla gelmemeli. Ürettiklerimizi çabucak bu başlıklarla sınırlamamalıyız. 21'inci asrın aslında itibaren AK Parti'nin ve Cumhur İttifakı'nın ortaya koyduğu süreçte Türkiye'yi şekillendiren hile anlayışı Birleşmiş Milletler'de Orta Doğu'yu anlatırken, vatandaşın çarşı pazardaki vaziyetini da strateji eden, Korona virüs savaşım ederken ülkeyi kilitlemeyen, PKK ile savaşım ederken gümrüksüz sigara ile de savaşım eden, narkotik bağımlılarının ardına düşerken ekol önündeki torbacılara da aman vermeyen, Azerbaycan'dan Libya'ya denli ortak asayiş politikası uygularken kıyamet yönetiminde ortak görünüm ve yetenek ortaya koyabilen, garplı liderlerle dünyanın ikim geleceğini tartışırken; muhtarına, köylüsüne, gencine, emeklisine, çalışanına kulak veren, global toprak kayması yönetirken Mavi Vatan'da haklarının ardında koşan, ortak taraftan vesayetle savaşım ederken öteki taraftan onun toy ara bulucu olmaya hazırlanmakta bulunan FETÖ'ye denli savaşım eden, ortak taraftan İHA teknolojisinde liderliği, defans sanayiinden dış satım rekorları hedeflerken, ortak taraftan Doğu ve Güneydoğu'da hayatları değiştiren, kodlama sınıfları açan, ayrımsız sürede Organize Sanayi Sitelerini geçiştirmeyen ortak hile anlayışıdır.”

“Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi”

Terörle savaşım mevzusuna da yer veren Soylu, "Türkiye'deki toplam terörist sayısı 189'a indi. Bunu manzara edebilmek cins değil. Sınırlarımızın ötesinde bizlere alan okuyanlar bugün oradan alan okuyamıyorlar. Kahramanlarımız ortak şişman mücadeleyi ortaya koymaya çalışıyorlar. Şunu anlatım eylemek istiyorum; Türkiye emektar Türkiye değil. Biz bugün terör örgütlerine aşama attırmıyoruz, aşama da attırmayacağız. Bunu söylediğimiz devir bizle dalavere geçiyorlardı. Bugün gene söylüyorum; bu ülkede PKK'nın ismini kimesne anmayacak. Bunu her daim beraberce sağlayacağız. Bugün ülkemize kesinlikle huzuru, barışı ve istikrarı getirdiysek Allah bu millete o şerefi de kader edecek; Orta Doğu'ya da Kafkaslara da etrafımızdaki coğrafyaya da huzuru da, barışı da, itimatı de, kardeşliği de bu şişman budun getirecek" değerlendirmesini yaptı.

Ali Nargüner - Nurullah Geylani
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ