USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Bunun adı devrimdir, sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akışı bilakis döndürüldüğü ve oyunun bozulmuş olduğu ortak tabloyla üzerine karşıya olunduğunu belirterek, "Bunun adı ortak devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.

Bakan Soylu: 'Bunun adı devrimdir, sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır'
16-09-2022 00:03

Bir saf görüşme ve temaslarda mevcut kazanmak az daha Van'a mevrut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentteki esnaf ziyaretinin peşi sıra esnaf ve doyum önderleriyle nezdinde araya geldi. Toplantıda nezdinde müzakere karşılayıcı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan'da meydana mevrut selde iane fail nezdinde tane ülkenin Türkiye bulunduğunu belirtti. Bakan Soylu, “Lübnan tarihinin en iri hesaplı krizini yaşıyor. Osmanlı'nın evlatları orada hala muhkimler ve onun haliyle halleniyorlar. Oraya elini uzatan, sömürmeden, sömürme etmeden, nezdinde birim tane iklim mevcut adı Türkiye. Etrafımızdaki coğrafyada dünyanın da bakmış bulunduğu nezdinde iklim bulunduğu henüz çelimli olmamız geçişsiz geldiğini ve değme seferinde bunu kendimize hatırlatmamız geçişsiz geldiğini bilici insanoğlu adına yetiştik. Ama bizim heyecanımızı kırmadılar, ürkütmediler, korkutmadılar mı? Kimimize Kürt, Alevi, Sünni, Arap, dindar, başı açık, başörtülü, Türk niteleyerek bizi farklılaştırmadılar mı? Hepsini yaptılar ve istedikleri devir devreye girdiler. Eğer güçleri yetmemişse 10 yılda nezdinde bu ülkede çarpış yaptılar. Bizi ürküttüler ve korkuttular. Tam 20 sene bizi geriye götürdüler. 25 sene zihinlerimizi köreltmeye çalıştılar. Bizim bu ülkeyi yönetemeyeceğimizi, bizim beceremeyeceğimizi, demokrasinin, özgürlüğünü, hürriyetin, zenginliklerimizin bizlere nezdinde tomar bulunduğunu daim kafamıza çaktılar. Bu oyunu birisinin bozması lazım. Bozmak talip Adnan Menderes bedelini canıyla ödedi. Ondan sonraları ki gelmişse darmadağın etmek arzuladı muhakkak. Ama ABD ilkin kazanmak az daha onun kuyruğundaki Avrupa'yla beraberce etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya bizim sözümüzü etmemizi istemediler” niteleyerek konuştu.

“Dünyayı aydınlatacak bizim medeniyetimizdir”

Darbelerin peşinde Amerika'nın bulunduğunu tamlayan Bakan Soylu, “Avrupa'nın Afrika devletleri kesinlikle sömürdüğünü, madenleri ve aykırı zenginlikleri engelleme kazanmak az daha yetmediği biçimde sabık yüzyılın yarısına denli müşterilerini kul az daha sattıklarını herhalde diğer dünyaya gittiğimiz devir söylemenin nezdinde manası kalmayacak. Dünyayı aydınlatacak bizim medeniyetimizdir. Hiç bu mevzuda gösterişsizlik etmenin nezdinde manası yok. Ve tığ o ilkin dediğim 300 salname makası önceki kat kapatıyoruz. Yıllarca bizi 2 bin 500 dolarlık adam başı dirimsel seviyesinde tutanlara erinç önceki kat kapatıyoruz. İlk kat özlük içimizdeki gayrılıkları ortadan kaldırabilecek nezdinde fırsatla yakaladık. İlk kat Amerika'yı hakeza yakaladık. İlk kat Avrupa'yı hakeza yakaladık. İlk kat onları yönsüz, vizyonsuz ve lidersiz yakaladık. İlk kat birbirine düşmüş, önceki kat ne yapacaklarını şaşırmış nezdinde biçimde yakaladık. Bizi anca anlatıyorlardı ki, yüzyılları planlayan, iri projeler karşılayıcı Avrupa, hani bu kışın katıksız gazının planını yapamayan 10 - 30 sene öncesinin bugününe ilişik nezdinde perspektifini çizemeyen Avrupa. Hiç alçalma etmeyin. Bunların hiçbirisi Türkiye'ye hububat koridoru açması düşüncesince gelmezdi. Ama aşırı büyüttükleri ABD bu meseleyi çözemedi. Bize çiçek, böcek, bostan diyen sanki insanoğlu haklarını Aylan bebeğe ayrımsız sürede Abdülvahap'a, ayrımsız sürede Asım'a aşınmış fail o Avrupa bu işi çözemez. Çözemez de zira içten değiller. Çünkü nezdinde dertleri var. Kendi sorunlarını doğuya bozmak istiyorlar. Kendi insanlarını da korkutuyorlar. Göç meselesini elden hudut meselesi ve düzenlilik meselesi ve hudut duvarı meselesi adına gören şu kadarcık nezdinde kafaya ve zihniyete sahipler” halinde konuştu.

“Türkiye bu oyunu bozdu”

Düşük ve mutedil devletlerin nezdinde birim tane umudu bulunduğunu ve bunun da Türkiye bulunduğunun altını çizen Bakan Soylu, “Bu oyunu Türkiye'de kesinlikle bozmuşsa, bu ülkede insanoğlu ego Kürt'üm, ego Alevi'yim demeye çekiniyorlardı. Daha ötesini söylüyorum. İnsanlar ego dindarım demeye çekiniyorlardı. 50 yıldan bahsetmiyorum. AK Parti iktidarı zamanında ortaya konulmuş bulunan eksiksiz serbestî ve serbestî adımlarına erinç âlem müdebbir ve temkinliydi. Ama demin âlem kendisini tabir ediyor. Bundan henüz iri nezdinde bolluk yok. Herkesin kendisini tabir etmesinden henüz değerli nezdinde obje var. Bizi birbirimize düşürebilecek nezdinde fırsatları bulunmayan oldu. ABD tarihinin yıldırı örgütüne en iri yardımını yapıyor. Son 3 yılda 2 bilyon dolar Amerikan senatosundan çıkarttı. PYD'ye ve PKK'ya. Bundan nezdinde tanesini tığ yapalım. Bunun yüzdelik 1'ini tığ yapalım. Dünyanın değme tarafında bizi çarmıha gererler. Uyduruk yıldızlarıyla bu arada yıldırı örgütünün mensuplarını görüşme ediyorlar, onlara taziyede bulunuyorlar. Sonra da Amerikan Büyükelçiliği bizim evlatlarımız martir olduğunda ‘dostlar alışverişte görsün' niteleyerek sanki bizim düşüncesince de taziyet yayınlıyor. Her devir uyguladıkları yüze gülücü nezdinde içtenliksiz nezdinde siyaset alıyor. İstedikleri az daha bizi dalavere edebileceklerini, istedikleri az daha bizi yönetebileceklerini düşünüyorlardı lakin Türkiye bu oyunu bozdu” dedi.

“Bunun adı nezdinde devrimdir”

Hakkari'ye ve Şırnak'a müderris ve doçentler gittiğini kaydeden Soylu, “Yani akışı aksine döndürdüğümüz oyunu bozduğumuz nezdinde tabloyla bugün erinç karşıyayız. Bunun adı nezdinde devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cenabı Allah'a sığındı ve dünyada bu coğrafyanın, bu Anadolu'nun nezdinde yükümlülüğü olduğunu, mesuliyeti olduğuna inanarak dolayısıyla inanarak bitmeme etti. Milletine inandı ve milletine güvendi. Bizim milletimiz zekâ sahibi nezdinde millettir. Ve bugün insanoğlu ego Kürt'üm desinler ne olacak ya? Kürtlüğüyle alım çalım duysun. Müslümanlığıyla alım çalım duysun. Diliyle, bu ülkenin yurttaşı olmasıyla değme ailenin alım çalım duysun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi bu kavganın içinden çekti ve dünyayla kesinlikle rakiplik edebileceğini ortaya koydu. Kim ne derse desin. Bize geçmiş siz beceremezsiniz, siz başaramazsınız, siz gerçekleştiremezsiniz diyenlere Allah'a hamdolsun tığ bugün beceriyoruz, tığ bugün gerçekleştiriyoruz, tığ bugün başarıyoruz ve bizim dünyaya söyleyecek lafımız mevcut ve bizim dünyaya söyleyecek sözümüzü de hesabına getirmeye çalışıyoruz. Bu denli bariz ve net. Kimse Türkiye'ye gelmez dediler. Şimdi bütünü Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bitebilmesi düşüncesince Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağına geliyorlar. Eğer ayakta durmasaydık, şayet 17-25 Aralık'a teyit olsaydık, şayet Gezi Olayları'na teyit olsaydık, şayet 15 Temmuz'a teyit reşit olsaydık, şayet hesaplı saldırılara teyit reşit olsaydık, bilmenizi isterim ki kimesne Türkiye'nin çeşidinden geçmez, bizi etrafımızdaki istikrarsızlığın nezdinde parçası durumuna getirirlerdi. Bugün tığ etrafımızdaki coğrafyayı ve dünyayı dengeli hazırlamaya etkin nezdinde ülkenin anlayışı içinde olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın değme yanındaki huzursuzluklara nağme çıkaran nezdinde birim tane iklim var, Türkiye”

FETÖ'nün İslam'ı değiştirmek düşüncesince ABD çeşidinden bulunduğunu tamlayan Soylu, laflarını şöyleki sürdürdü:

“DEAŞ Müslümanlığı başka nezdinde noktaya çekebilmek düşüncesince ABD çeşidinden bulunmuştur. PKK İslam'ın miğferi bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu karakterini ortadan kaldırabilmek düşüncesince ABD çeşidinden bulunmuştur. İşte bu oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bozmuştur. 20'inci asrında Türkiye'nin ne oyunlarla erinç karşıya kaldığını dobra çözümleme etmiştir. Hangi riskleri alabileceğini, sırtını kime dayayabileceğini, o masada kimlerle oturacağını, kimlerle oturmayacağını ve kime teyit olacağını dobra nezdinde biçimde değerlendirmiştir. Suriye'de insanoğlu katledilirken nezdinde birim tane ülkenin sesi print ve nezdinde birim tane milletin. Burası. Dünyanın değme yanındaki huzursuzluklara nağme çıkaran nezdinde birim tane iklim var, Türkiye. Herkesin nezdinde hesabı var. Cenabı Allah'ın da nezdinde hesabı var. Bize buna teslimiz. İnancımız şudur; henüz toy başladık ve göreceksiniz. Allah da baht edecek. Bu kavim aşırı iri yükselişler yaşayacak. Bu Türkiye aşırı iri yükselişler yaşayacak. Biz bekâr değiliz. Kabe-i Muazzamı çevrinme edenler ihtimal özlük ülkelerinden evvela İslam'ın akıbet ve çelimli kalesine afsun ediyorlar.” Bakan Soylu, buradaki konuşmasının peşi sıra Bahçesaray ilçesine geçti.

Yılmaz Sönmez - Atilla İdiz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ