USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: Sel ve düşkün dayanak noktası hesaplarımıza meydana getirilen iane 635 milyon liraya ulaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sel ve coşkunluk hesaplarımıza, AFAD ve valiliklerimizin açmış olduğu iane hesaplarına şu anne denli dört dörtlük 635 milyon liralık geldi. Katar ve Kuveyt'in de taahhütleri ile baş başa 1 milyarı buluyor." dedi.

Bakan Soylu: Sel ve düşkün dayanak noktası hesaplarımıza meydana getirilen iane 635 milyon liraya ulaştı
22-09-2021 18:56
Ordu

Bakan Soylu, Ordu'nun Ünye ilçesinde iyilikçi iş insanı Banu Akdeniz çeşidinden yaptırılan Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulu'nun açılış töreninde icra ettiği konuşmada, Ordu'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Sabah er saatlerde Kastamonu'ya gittiklerini anlatım fail Soylu, alanda yığın afetinden sonradan meydana getirilen çalışmaların ne noktada olduğunu, karışma yazar edemeyecekleri nezdinde sürecin olup olmadığını, ne söve içinde yürüdüğünü inceleme buyurmak üzere araştırmalarda bulunduklarını söyledi.

Soylu, Sinop'a da uğradıklarını ve burada da istimara yaptıklarını belirterek, bu alanda ağır nezdinde yığın afeti yaşandığını hatırlattı.

Bölgede, sezon normallerinin baş döndürücü üstünde yağan rahmet ve taşkınlar dolayısıyla hem heyelanlar tıpkı zamanda sellerle dirlik karşıya kalındığına ayraç fail Soylu, bebek yaşlardayken bu yollarda heyelanlar kararı yolların boğunuk olması dolayısıyla 24 zaman ile 36 zaman ortada kaldığını hatırladığını anlattı.

Bakan Soylu, bu mevzuda tedbirlerin katılması gerektiğini, her insana vebal düştüğünü vurguladı.

Çok derinliğine senelerden buyana hükümetin bu mevzuda ehemmiyetli icraat yaptığına dikkati çekici Soylu, "Eğer Bartın'da anlaşılan tedbirler vaktiyle alınmamış olsaydı, o barajlar yapılmamış olsaydı, lazım yığın ve taşkına müteveccih bütün tahkimatlar gerçekleştirilmemiş olsaydı tığ Kastamonu, Ayancık ve Bozkurt'ta yaşadığımızın ihtimal şimdi şişman felaketini Bartın'da yaşayacaktık." sanarak konuştu.

Soylu, burada yaşanmış bulunan yığın önceleri orman yangınları ile Rize ve Artvin'de yaşanmış bulunan yığın felaketlerini anımsatarak, "Bu karşılaştığımız hadiselere dirlik bu milleti ayakta tutan, tıpkı zamanda çelimli markajcı gördük ki bizim inancımızdır, teslimiyetimizdir ve maneviyatımızdır." dedi.

Afetlerden sonradan iane kampanyaları açıldığını tamlayan Soylu, "Ne eyvah ki bazıları de tek gecikmez, iane kampanyalarını yerden yere vuruş kampanyaları açarlar. Maalesef kargaşa çoğaltma kampanyaları açarlar. Her muhtelif tevziatı ortaya koyarlar. Oysa tığ bunu talih idaresizlik yer aldığı düşüncesince açıyor değiliz." ifadesini kullandı.

"Biz selamet medeniyetin çocuklarıyız"

Soylu, "Biz selamet medeniyetin çocuklarıyız" diyerek, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Etrafımızdaki coğrafyadaki biberli çemberini biliyoruz. Sudan'dan Yemen'e kadar. Bunlar apayrı devletlerin anahtar bağı bulunan milletler, apayrı milletlerin anahtar bağı bulunan devletler değil. Bunlar nezdinde devre ayrımsız liva altında baş başa yaşadığımız, baş başa kavim olduğumuz, unutmamamız gereken, şayet unutursak bunun bedeliyle karşılaşacağımızı bilici nezdinde medeniyetin çocuklarıyız biz. Biz az buçuk kendimizi bulduk, az buçuk varlıklı olduk sanarak şımarmalı mıyız? Sırtımızı mı dönmeliyiz? Şu anda doğrudan yanı başımızdaki devletlerde yaşayan, bundan 100 sene evvel kavim olduklarımızın fakru gereklilik içinde olmalarına gözümüzü mü kapamalıyız? Eğer nice oyunla nice fitneyle, nice sıkıntıyla dirlik karşıya kalıyor ve bunları aşıyorsak bilesiniz ki bu milletin el birliği ruhudur, yardımseverliğidir. İnancımızın daim bizlere ihtar etmiş yer aldığı 'Komşun açken tok yatan bizlerden değildir.' anlayışının ruhlarımıza işlemesidir."

Etraftaki coğrafyada şişman teessürat bulunduğunu anlatım fail Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Ama ego bu ülkenin çocuğu yerine milletimizle de insanımızla da alım çalım duyuyorum. Dünyanın gelişigüzel tarafında izimiz var. Bangladeş'te coşkunluk olur, evler yanar, bizim izimiz var. Yemen'de izimiz var. En sonuç Haiti'de hareket oldu, bizim izimiz var. Hırvatistan'da hareket oldu, tığ göbeğinde bulunmuş yer aldığı Avrupa'nın oraya taşımalık şehirlerimizle herkesten evvel gittik. Biz apayrı nezdinde milletiz. Bunu oluşturan bu özgüveni bizlere sağlayıcı nezdinde liderimiz, Cumhurbaşkanımız var."

Bakan Soylu, iane işlerinin baş döndürücü fazlalaşan bulunduğunu vurgulayarak, "Sel ve coşkunluk hesaplarımıza AFAD ve valiliklerimizin açmış yer aldığı iane hesaplarına şu anne derece mükemmel 635 milyon liralık geldi. Katar ve Kuveyt'in de taahhütleri ile baş başa 1 milyarı buluyor. Bu ehemmiyetli nezdinde şeydir. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Eğer orada o işlerin topu topu yapılıyorsa bizim elimizi elverişsiz tutmamamızdan kaynaklanmaktadır. Allah bu milletten de razı olsun. 1400 tır ve kamyon ayni iane materyali geldi. Hiçbir arıza olmaksızın da bu alanda vatandaşlara dağıtıldı." dedi.

Ordu'da oluşturulan okulun baş döndürücü ehemmiyetli nezdinde yararlı işi olduğuna özen çekici Soylu, şunları kaydetti:

"Yardım buyurmak fark kader işidir. Allah kader edecek. Allah kader etmezse yapamazsınız. Demek ki Cenab-ı Allah'ın hakeza nezdinde nasibi var. Biz ne yaptıysak çocuklarımız ve geleceğimiz düşüncesince yapıyoruz. Bu terbiye yuvalarında tertemiz kollar yetişsin, onlar sebebiyle ay kuzey bayrağımız esbak ve ahit yer aldığı kabilinden erte da edalı dişi dalgalansın sanarak yapıyoruz. Bizim Eren'imiz de hakeza okullarda okudu. Vatan ve kavim sevgisini ailesinden, öğretmenlerinden, camisindeki hocasından, arkadaşlarından ve büyüklerinden aldı. O sorumlulukta şahadete yürüdü, martir oldu. Bu evlatlarımızın geleceği tamamımız düşüncesince önemli."

(Sürecek)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ