USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu, Şırnak'ta komando, polis ve güvenlik korucularıyla iftar yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında, komando, polis ve güvenlik korucularıyla iftar programında müşterek araya geldi.

Bakan Soylu, Şırnak'ta komando, polis ve güvenlik korucularıyla iftar yaptı
01-05-2022 22:28
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında, komando, polis ve güvenlik korucularıyla birlikte araya geldiği iftar programında, alp güvenlik kuvvetleriyle ramazan ayının sonuç gününde bu arada olmaktan kut duyduğunu söyledi.

Bugün, Cudi Dağı'nda teröristlerle çıkan arbedede martir bulunan Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz'in cenaze törenine katıldığını hatırlatan Soylu, Akdeniz'in kabrinin üstünü tabanca dostlarının süslediğini belirtti.

Bu topraklarda bağımsız ve özgürcesine hayata devam etmenin Türk milletinin ortaya koyduğu karakterden kaynaklandığını anlatım fail Soylu, güvenlik güçlerinin Türk milletinin kahramanı bulunduğunu dile getirdi. Bakan Soylu, "Yüzyıl sonraları bu iklim düşüncesince şu şekilde söylenecek; 21'inci yüzyılın başlangıcında dünyanın nehiy geçirmek istediği, Batı'nın nehiy geçirmek istediği Türkiye'yi bu ülkenin insanları, bu ülkenin jandarması, askeri, polisi, korucusu, bu ülkenin talih başkanı, cumhurbaşkanı halis muhlis dünyaya alan okuyarak 'Topraklarımızı size vermeyiz.' niteleyerek birlikte boy yazdı. Bu destanın yazıcıları sizlersiniz." sanarak konuştu.

Bütün kötülüklere ve dünyayı sömürenlere kendince güvenlik güçlerinin gün yararlı olduğuna ayraç fail Soylu, emektar Türkiye döneminde, "Amerika ne der, Batı ne der" sanarak bakıldığını söyledi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin iri birlikte arzu ve özgüvene cemaat bulunduğunu vurgulayarak Eren Abluka ve Pençe-Kilit operasyonlarının başarıyla sürdüğünü hatırlattı. Güvenlik güçlerine, "PKK yıldırı örgütünü tarihe gömen çocuk yerine adlandırılacaksınız." sanarak seslenen Bakan Soylu, martir olanların, gazilerin görevlerinin tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Soylu, "Bu defteri bloke geçirmek durumundayız ve zorundayız. Bu defteri kapatacağız, etrafımızdaki coğrafyaya da tığ erinç getireceğiz, işimiz çok. İlayı kelimetullah adına, kıygı yapanları engel olmak adına, 'Demokrasi getireceğim' sanarak milletin namusuna menfez dikenlere kendince işimiz çok." ifadelerini kullandı.

"Tuşimiya'yı Allah şahittir ki kevgire çevireceğiz"

Türk milletinin, güvenlik güçlerini "Aslanlarım" sanarak sevdiğini kaydeden Bakan Soylu, "Hiçbir yıldırı örgütü dünyada talih kurmuş değildir. Onların sonu namevcut olmaktır ve namevcut edeceğiz. Onları namevcut ika madalyası sizin boynunuza takılacaktır, buna inancım tamdır. Cudi'yi, çocuklarımızın martir bulunduğu Tuşimiya'yı Allah şahittir ki kevgire çevireceğiz. Onlara kendince öç hissimizin soğuyacağını düşünenler aldanmaktadırlar. Üç maaş hamileyken eşini kaybeden ve 'Vatan iyi olsun.' diyen o mualla Anadolu hanımına hesabını veremeyiz, bu denli basit." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik güçlerinin bayramını kutladığını bildiren Soylu, Erdoğan'ın herhangi birlikte adımda güvenlik güçlerinin birlikte bulunduğunu bilmelerini istediğini dile getirdi. Bakan Soylu, "Bizim birlikte tarafımız şefkatlilik ve merhamettir, birlikte yüzümüz cemaldir, birlikte yüzümüz celaldir. Onun düşüncesince teröriste kendince hırs yüzümüzü, milletimize karşı, vatandaşa kendince cemal yüzümüzü göstermekle sorumluyuz." sanarak konuştu.

Türk güvenlik güçlerinin herhangi birlikte birinin değişik boy yazdığını aktaran Soylu, güvenlik güçlerinin milleti birbirinden açmak isteyenlere vesile vermediğini söyledi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise terörle mücadelenin sonuç yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilinceye denli bitmeme edeceğini dile getirdi. Huzur ve güven ortamının sürdürülmesi düşüncesince de hız gösterdiklerini anlatım fail Çetin, ünlü Türk bayrağının ebediyete denli göklerde dalgalanacağını kaydetti. Terörle savaş esnasında şüheda verildiğini hatırlatan Çetin, "Bizim de bu millet, vatan, devlet, sembol düşüncesince canımız, kanımız feda olsun, bağış olsun, kâfi ki yurt iyi olsun." dedi.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da terörle savaş operasyonlarının alanda başarıyla bitmeme ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarma hususi harekat, jandarma komando, polis hususi harekat ve güvenlik korucularıyla yegâne on paralık bayramlaştı.

İftar programına, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile baş döndürücü sayıda jandarma, komando, polis ve güvenlik korucusu katıldı.

Bakan Soylu, elan sonra, Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesine geçerek burada otama gören yanık askerleri görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ