USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu: 'Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz'

Afganistan'a gönderilen insancasına yardım trenini gönderi töreninde mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz. Oysa ABD ve Avrupa bizlerden henüz zengin. Gönlü varlıklı olan, bu işin hassasiyetinde bulunan birlikte mill

Bakan Soylu: 'Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz'
27-01-2022 14:00
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleri doğrultusunda Afganistan'a gitmek düşüncesince hazırlanmakta bulunan ve içinde 747.7 titrem gıda, giyim, battaniye, sağlık, hıfzıssıhha derece esas gerekseme malzemelerinden oluşan 46 vagonluk “İyilik Treni”nin gönderi törenine katıldı. Ankara Garı'nda meydana gelen törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, türlü çırçıplak maşer kuruluşları başkanları, yetkilileri ve öteki ilgililer arazi aldı.

“İnsanların en hayırlısı insanlığa iyi ve hayır olandır”

Törende mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz Batı uygarlığı derece vicdanını askıya düzlük müşterek kavim değiliz. Onlar gelişigüzel meseleyi menfaatlerini arkalamak hesabına yapıyorlar. Bize öğretilen; kişilerin en hayırlısı insanlığa iyi ve hayır olandır. Cumhurbaşkanımızın talimatından sonraları bakanımız, ‘Biz bu işe talibiz. Biz getiririz' dedi. Bütün çırçıplak maşer örgütleri, ‘Biz işin içinde oluruz' dedi” biçiminde konuştu.

“Emanetleri bitmeme ettirmekle sorumluyuz”

Türk milletinin geçmişten buyana hayırsever müşterek maşer olduğuna yer veren Bakan Soylu, “Dünyanın gelişigüzel yanındaki bu şişman ve aristokrat millet, esenlik medeniyetinin evlatları, tarihi, kültürel, dini, donanması olanlara katkısı doğrudan götürmeye çalışan, ırk, cins, dil, ilmek ayrımı gözetmeksizin elini uzatan aristokrat müşterek millettir. Milletimizden istirhamımız şudur; bu insanlarımızı orada bekâr bırakmayalım. Bizden sonraları asırlar yaşanacaktır. Nasıl ecdadımız bizlere şişman soyluluk budala etmişse, dünyanın gelişigüzel noktasına katkısı budala etmişse, kardeşliğin elbette olacağını budala etmişse aynısını bitmeme ettirmekte sorumluyuz ve mükellefiz” ifadelerini kullandı.

“Gönlü varlıklı olan, bu işin hassasiyetinde bulunan müşterek milletin evladıyız”

Türkiye'nin akıbet 4 yılda maksimum yardım yapan ülke olduğuna yer veren Bakan Soylu, “Cumhurbaşkanımızın liderliği Türkiye'ye bambaşka müşterek deme henüz kazandırmıştır. Son 4 yılda dünyanın maksimum yardım yapan ülkesiyiz. Oysa ABD ve Avrupa bizlerden henüz zengin. Gönlü varlıklı olan, bu işin hassasiyetinde bulunan müşterek milletin evladıyız. Bunu gelişigüzel daim bu arada bitmeme ettirmeliyiz ve oradaki kardeşlerimize elimizi gelişigüzel daim bu arada uzatmalıyız. Bugün tığ burada ayaktayız amma ferda ne ülkenin ne felaketle gönül rahatlığı karşıya kalacağını bilemeyiz. Bu yardımlar düşüncesince çokta övünmemek geçişsiz ancak hayra da götürme kılmak lazım. O aradaki dengeyi de iyi müşterek biçimde tekvin etmek icap eder anlayışı içerisindeyiz” dedi. Bakan Soylu, konuşmasının arkası sıra namına yöneltilen sorulara ise, “Bugün ruzname esenlik treni, iyiliğin zamanı” yanıtını verdi.

“Oradaki insanca dramın boyutlarının ne denli şişman bulunduğunu rüyet imkanımız oldu”

AFAD Başkanı Yunus Sezer ise desteğe gereksinimi olanların beraberinde olduklarını belirterek, “Afganistan'da tahminî 24 milyon isim çağ insanca desteğe eksikli durumda. 2 ay ilk bakanımızın talimatlarıyla oraya AFAD personellerimizi gönderdik. Gönderdikten sonraları da oradaki insanca dramın boyutlarının ne denli şişman bulunduğunu rüyet imkanımız oldu. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla çok endamsız müddette düzenleme şekilde yardım trenimizin ilkini irsal imkanımız olacak. Bangladeş'ten Yemen'e kadar, Afganistan'a, Suriye'ye denli nerede gerekseme var ise bu milletin umudunu, yardımseverliğini götürüyoruz ve bu milletin iyi dualarını onlara iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye halkının ve liderlerinin gücünün ve nezaketinin müşterek göstergesidir”

Afganistan'ın Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin de, Türkiye'nin yardımseverliğine yer vererek şunları dedi:

“En iyi insanlar, insaniyetin gereksinimlerine ulaşan, yardım eli uzatan insanlardır. Afganistan halkının insanca gereksinimlerini karşılamayı amaçlayan ahi ülke Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterimi ve edibane girişimini uygulamaya koyan bu çok yüksek ve hususi etkinlikte mevcut olmak benim düşüncesince şişman müşterek onurdur. Bu şişman adım başkaca Osmanlı İmparatorluğu'nun parlak döneminden başlayarak çelimli Türkiye Cumhuriyeti'nin bugünlerine denli uzanan, gün süresince gerekseme sahiplerine yardım eli uzatmayı en esas ilkesi şekilde belirlemiş Türkiye halkının ve liderlerinin gücünün ve nezaketinin müşterek göstergesidir.”

İnsani yardım treni, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın okumuş olduğu duaların arkası sıra Ankara Garı'ndan cereyan ederek Afganistan'a akıllıca yola çıktı.

Ali Nargüner - Bayram Türüdü - Ömer Faruk Karataş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ