USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Terör örgütünün adını andırmayacak, tamamen silecek anlayışı başlatıyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, müşterek kardeşiniz adına söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın kez arkadaşı adına söylüyorum, bu ülkede yıldırı örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada yıldırı örgütünün adını

Bakan Soylu: 'Terör örgütünün adını andırmayacak, tamamen silecek anlayışı başlatıyoruz'
23-04-2022 22:08

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Ağustos 2021 tarihindeki baskın felaketinden en baş döndürücü etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla iftar zamanı vakti yemeğinde buluşturdu. Bakan Soylu, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Abana Kaymakamı Salih Ağar'ın da apiko bulunmuş yer aldığı iftar zamanı vakti programının arkası sıra vatandaşlara seslendi. Soylu, gündeme bağlı ve baskın felaketini canlı Kastamonu, Bozkurt ve Bartın'da meydana getirilen yatırımlarla ait ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Devletimize bulunan itimadınızla bu afetin altından beraberce kalktık”

Türkiye'nin en iri afetlerden birisinin11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanmış bulunan baskın felaketi bulunduğunu tamlayan Bakan Soylu, “Burada yaşadığımız ihtimal tarihimizdeki en iri baskın felaketinin yaralarını beraberce sardık. Aramıza nifak sokmadık, beraberce aşama attık, Allah sizlerden razı olsun, ferasetinizle, aklıselimliğinizle, metanetinizle, devletimize bulunan itimadınızla bu afetin altından beraberce kalktık. Kolay değildi, sevdiklerimizi kaybettik. Rabbim hepsine yağmur eylesin. Bazı sahneler kullanıcılarını yaraladı. Her devir gezdiğimiz, cadde, sokakları, şu meydanının 3-5 mt. toprakla kaplandığını gördük. Evleriniz, işyerleriniz, eşyalarınız, arabalarınız kullanılamaz bir duruma geldi. Bin ortak emekle büyüttüğünüz ağaçlarınız, fidanlarınız, ihtimal bostanlarınız, saksıdaki çiçekleriniz bulunmayan oldu. Ama sabrettiniz, devletinize güvendiniz. Giden canı gelişememiş gelmek tabii ki Cenab-ı Allah'a mahsustur. Ama diğerlerini el birliğiyle devletimizin gücüyle, AFAD'dan Kızılay'a kadar, çıplak maşer kuruluşlarımıza denli burada mertlik ve kontrol kurtarmada fariza özne jandarmadan emniyete, denizde kontrol özne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimize denli Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut valilerimize, il hususi idarelerimizden şehremaneti ekiplerimize denli her insanın gayreti ile 7 günde 5 mt. çamuru kaldırarak bu sokakları temizledik. Çamur ve toprakla kaplanmış bodrum katlarını, kimi binaların ortak numara katlarını temizledik. Çarşıdaki dükkanları açtık. 20 günde yaşamı az buçuk normale döndürmeye çalıştık. Aynısını Sinop'ta, Bartın'da yaşadık ve bire ortak sıkıntıları yaşayınca bire ortak devir dilimi içinde onları da yaşamın normaline eğmek düşüncesince efor harcama ettik” dedi.

“Sel felaketinden minimum ölçüde etkilenerek büyümek düşüncesince beraberce himmet gösterdik”

“Biz bu ilçeyi şantiyeyi çevirdik. Doğrudan altın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsen talimatı, takibiyle düzentileme yaptık” niteleyerek vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını ileten Soylu, “Sayın Tarım ve Orman Bakanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Sayın Ulaştırma Bakanımız, Sayın Sağlık Bakanımız, icra vekili yardımcılarımız, haricen anlaşılan alanlarda görevlendirdiğimiz valilerimiz, topu topu emek arkadaşlarımız, AFAD Başkanlığımızın koordinesinde baş döndürücü iri ortak dümen gösterdiler. Bunu daim beraberce sağladık. Bize sabır ettiniz. Zorlukları aşmakta bizlere asistan oldunuz. Hep bu arada el ele verdik, buradaki bu dirlik karşıya kaldığımız baskın felaketinden minimum ölçüde etkilenerek büyümek düşüncesince beraberce himmet gösterdik. Sabrınıza, gösterdiğiniz tahammüle minnettarız. Ortaya koyduğunuz el donanmasına minnettarız” niteleyerek konuştu.

“Konut yapımları hariç, baskın afeti düşüncesince gönderilen nakli yardımların toplamı 647 milyondur”

Sel sahasında meydana getirilen yatırımlarla ait açıklamalarda mevcut Bakan Soylu “Her meseleyi aklık ortak organizasyonla, tek şeyin eksikliğini yurttaşlarımıza hissettirmeden başardık. 72 vatandaşımızın yaşamını kaybettiği, 8 vatandaşımızın kaybolma yer aldığı Kastamonu ilimizdeki baskın afetinde önceki andan itibaren 548 çadırdan oluşan düğün şehirler kurduk, 75 dirim konteyneri ve gelişigüzel çeşitli 63 nüsha de işleri bitmeme sefer açmak düşüncesince konteynerler kurduk. Arama- kurtarma, mertlik emek harcamaları bitmeme ederken yurttaşlarımızın evgin tahaffuz gereksinimlerini karşılamaya çalıştık. Konut yapımları hariç, baskın afeti düşüncesince gönderilen nakli yardımların toplamı 647 milyondur. İhalesi meydana gelen bin 64 ikametgâh var, maliyeti 881 milyon 770 bin liradır. Bartın ilinde 34 milyon 550 bin, Sinop ilimizde ise mecmu 176 milyon nakdi muhassasat kullandık. Sinop'ta 79 konut, 56 iş yerinin yapımına, Bartın'da 20 karye konutunun ihalesini yaptık. Onunda inşaatına en çelimsiz müddette başlayacağız” halinde konuştu.

‘Devletimizin afetlere karşın ne işler başardığını daim beraberce gördük'

“Kastamonu, Bartın ve Sinop illerimizde yaşadığımız bu facia tarihimizde gördüğümüz en iri afetlerden birisidir” niteleyerek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, “Hepiniz şahitsiniz, etraflı facia süresince, etraflı arkadaşlarımızla daim birlikteydik. Hiçbir vatandaşımız kendisini biçare hissetmesin, bekâr hissetmesin niteleyerek etraflı arkadaşlarımız iri efor gösterdi. Allah'a baş döndürücü şükür, ‘nerede bu devlet' denildiğini duymadık. Ama konuştuğumuz gelişigüzel vatandaşımızdan ‘Allah devletimizden razı olsun' cümlesini tekraren duyduk. Bu anlam kendinden oluşuk ortak anlam değildir. Bu ilkenin 21. asrın gene itibaren ortaya koyduğu, kalkınmanın, gelişimin neticesidir. Biz bu noktaya ne seviyelerden geldiğimizi biliyoruz. Eskiden afetlerde vatandaşına düğün veremeyen, battaniye veremeyen bu ülkenin yaşamış yer aldığı onca asayiş sorununa, peş peşe verilen kalmış yer aldığı afetlere karşın ne işler başardığını daim beraberce gördük” ifadelerini kullandı.

“Geliyor gelmekte olan, bunları bitkin edeceğiz

“Şu anda Pençe-Kilit Operasyonunu sınırlarımızın dışında, aziz Abluka operasyonlarımızı da sınırlarımızın içinde senkronik ve koordine gerçekleştiriyoruz. Hepinizin nezdinde söylüyorum; ahdımız var, andımız var. Çocuklarımız ortak devir 23 Nisan Bayramı'nın mutluluğunu yaşıyorlar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, ortak kardeşiniz yerine söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın sefer arkadaşı yerine söylüyorum, bu ülkede yıldırı örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada, yıldırı örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek ortak anlayışı başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘Kandil'i de başlarına yıkacağız, Suriye'deki yıldırı yuvalarını da başlarına yıkacağız.' Geliyor gelmekte olan, bunları bitkin edeceğiz. Bizden ahir nesiller yıldırı örgütü görmeyecekler, ad bilmeyecekler; huzur, kardeşlik, yükselme, zenginlik, iri ve çelimli Türkiye bilecekler. Çok başağrısı çektik, baş döndürücü maliyet ödedik, baş döndürücü evlatlarımızı ay-yıldızlı bayraklarla toprağa gönderdik. İnşallah anca ortak çarpış vuracağız ki bellerini doğrultamayacaklar. Onun düşüncesince dualarınızı bekliyoruz” dedi.

"Türkiye Tayyip Erdoğan yardımıyla hüzünlerini onlardan baş döndürücü elan acele bitirecek ortak diyar olacak”

Türkiye'nin yaşamış yer aldığı sorunları Avrupa ve Amerika'dan evvela atlatacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Zorluklarımız olabilir, sıkıntılarınız muhtemel Bunu da ortak kardeşiniz yerine söylüyorum. Avrupa, ABD ve evren başağrısı çekecek, çekmeye bitmeme edecek, Türkiye Tayyip Erdoğan yardımıyla hüzünlerini onlardan baş döndürücü elan acele bitirecek ortak diyar olacak” niteleyerek konuştu.

Vedat Yunus İkizoğlu - hür Kaya - İbrahim Şahin Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ