USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu'dan Ekonomik vesayet vurgusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını görüşme ederek burada gençlerle buluştu. Gençlere seslenen Soylu, hesaplı vesayetten çıkacaklarını belirterek, "Darbe vesayetini aştık, defans uran vesayetini aştık, üzerimize siz yöntem yapamazsınız d

Bakan Soylu'dan Ekonomik vesayet vurgusu
05-12-2021 23:54

Bakan Soylu, Balıkesir'deki temaslarına AK Partili gençlerle buluşarak bitmeme etti. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığında mütekellim Soylu, Türkiye'nin önüne koyulmaya çalışılmış bulunan tamamı engelleri aştıklarının altını çizdi. Soylu, "Yıllarca Türkiye'nin önüne koymaya çalışmış oldukları kırık hatlarını ve travmaları sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hukukun üstünlüğü ve demokratikleşme adımları ve Türkiye'nin evolüsyon adımları ile bu arada encam müşterek noktaya getirdik. Ve etrafımızdaki coğrafyada acı çemberi bulunmasına karşın istikrarını bozdurmayan, çabucak DEAŞ denilen müşterek yıldırı örgütü Suriye ve Irak'ın otoritesini anlaşılan müşterek fasıl ortadan kaldırdıkları müşterek süreci düşünürsek PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ tamamı yıldırı örgütlerinin eş anlı saldırısına madun yapısını dobra izleme eden, milletiyle dobra müşterek deste kuran, Türkiye'nin esbak dört başı mamur tecrübelerini milletiyle bu arada halleşerek geleceğe bütünlük - el birliği içinde aktaran müşterek anlayışı ortaya koyduk. Şimdi sonuç şekilde daim bu arada görüyoruz ki, dört başı mamur saldırılarına karşın ayakta duran, hala Türkiye'nin büyümesinin Türkiye'nin en şişman fırsatı bulunduğunu dört başı mamur dünyaya söylemeye etkin müşterek kadronun temsilcileriyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile baş başa Siirt'te açılışını gerçekleştirdikleri organizasyon hesabına bilgelik sağlayan Soylu, "Türkiye'nin tutya imalatının yüzdelik 50'sini şu demek oluyor ki yarısını yapabilecek müşterek organizasyon Siirt'te açıldı. Ama çabucak Siirt'ten müteşekkil müşterek organizasyon değil. Bir devir terörün hakimiyetinde bulunan Hakkari'nin eroin ocaklarından madenin oraya getirildiği, orada işlendiği ve Türkiye'nin tutya ithalatının yüzdelik 50'sini karşılayabilecek müşterek kazanımın sergilendiği, ilişik değerin ve üretimin bulunduğu müşterek tesis. Siyaset çalışmaktır, yöntem üretmektedir, yöntem milletin ve ülken namına görünüş geliştirmektir. Siyaset umutsuzluğa sakıt insana, etrafındaki coğrafyaya, haksızlıkla huzur karşıya artmış kıygın ve mazlumlara el uzatabilecek güce ulaşmayı sağlayabilmektir" halinde konuştu.

1960 darbesinden itibaren Türkiye'ye halkı dışlayan, milletin kararlarına önemsiz düşürmeye ve milletin kararlarına uygunsuz müşterek manzume getirmelerine karşın bugün Türkiye'nin elde etmiş bulunduğu başarıların sonucunun netliğine özen çekici Soylu, "AK Parti kadroları sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bugün de Cumhur İttifakımız ile bu arada Türkiye'nin sıhhatsiz yüzyıl süresince huzur karşıya kalmış bulunduğu dört başı mamur tehditleri yenik etmiştir, yenmiştir. Bu tehditlerin tamamını sırtını yere yapıştırmıştır. Arzu ettiğimiz müşterek yegâne obje var. Nasıl bizim ülkemizi zılgıt etmişlerse, etrafımızdaki dindar coğrafyayı, etrafımızdaki Türk coğrafyayı, etrafımızdaki Balkan coğrafyasını, etrafımızdaki Orta Asya coğrafyasını, etrafımızdaki Orta Doğu coğrafyasını da ayrımsız biçimde istikrarsızlığa, yoksulluğa ve ayrımsız tehditlere verilen tasarruf etmek istemişlerdir. Bizim müşterek hedefimiz elan var. Nasıl Türkiye'yi Cumhuriyetin huzur 100 senesinde zat küllerinden bu noktaya getirebilme şansına ve şişman müşterek çalışmasına ehil olmuşsak ve 21.yüzyılda bu şişman devrimi gerçekleştirmişsek üzerimizdeki hizmet şudur; hem zat ülkemizi çelimli ve şişman Türkiye yapacağız. Hem de etrafımızdaki coğrafyayı batının onları bu tahkir etmesinden, aşağılamasından, karıştırmasından ve istikrarsızlığa düşürmesinden daim bu arada kurtaracağız. Göreceksiniz. Bunu sağlayacak bulunan bizleriz" diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede güvenin simgesi olduğuna özen çekici İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan bu ülkede gelişmişliğin simgesidir, Tayyip Erdoğan bu ülkede hürriyetin ve adaletin bayrağıdır. Tayyip Erdoğan bu ülkede milletin değerleri ile bu arada ne kudret olunacağının, ne dünyaya gır söyleneceğinin, ne mazlum ve mağdura el uzatılacağının bayraklaşmasının halidir. Tayyip Erdoğan bu ülkede siz yapamazsınız, siz gerçekleştiremezsiniz, siz beceremezsiniz, siz bizlere gır söyleyemezsiniz diyenlere karşı, Hayır tığ bunu söyleriz diyen ve Türkiye'yi 300 senedir gerilemeye mahkum etmeye çalışanlara huzur itirazın adıdır ve bu milletin evladıdır, bu milletin adamıdır" dedi.

Soylu konuşmanın devamında şunları söyledi:
"Bizim vatanımızda terörle savaş ederken, elin mühimmatını üreten değil zat defans sanayindeki devrimi gerçekleştirerek o vesayetiyle o vesayeti de elinin tersiyle iten müşterek Türkiye'den Allahımıza şükürler olsun, dünyada kimesne kımıldayamazken, Çanakkale köprüsünden, çekirdeksel santrallere denli hiçbir müşterek yatırımını durdurmayan, bu milletin özgüvenini baştan bu şişman milletle birleştiren kavuşturan müşterek anlayışı ortaya koymuştur. Şimdi yapacağımız yegâne müşterek obje var. Cumhuriyetin ikinci asrına bu kadroların imzasını atmak, Cumhuriyetin ikinci asrına daim baş başa baş döndürücü fiilen bu ülkeyi Dünyada parmakla yayınlanan müşterek diyar durumuna getirebilmek ve dünyanın 10 ekonomisinden biri durumuna getirebilmek ve bizlere bugün çizgi bildirmeye mensupları Türkiye'nin uğrunda hürmet duruşuna getirmektir. Hep bu arada bunu gerçekleştirmek durumundayız. Bunu inancımızla, imanımızla, ulusal kültürümüzle, benliğimizle, birliğimizle ve bunu kendimize bulunan saygımızla bu arada yapmalıyız."

Dönem fasıl sıkkın süreçlerin yaşanabileceğini ve bu süreci de atlatacaklarının vurgusunu eden Bakan Soylu, "Eğer zemininiz güçlüyse, şayet kuvvetliyse sıkıntıları geçmek ve kaldırılmış etmek, dört başı mamur evren o sıkıntıların içinde boğulma olurken, boğuşurken sizin düşüncesince elan rahattır. Bir baş döndürücü vesayeti aştık. Darbe vesayetini aştık, defans endüstri vesayetini aştık. Üzerimize siz yöntem yapamazsınız diyenlerin yöntem vesayetlerini aştık. Terör vesayetini aştık. Şimdi müşterek yegâne vesayet kaldı. Bu ülkenin hesabına giydirilmek maksut o da hesaplı vesayettir. Onu aştığımız andan itibaren ki Allah'ın izniyle aşacağız. Bunu Türkiye'de aşabilecek yegâne müşterek ad var. Tecrübesiyle, bilgisiyle, milletin güveniyle, dünyayı tanımasıyla ve bugüne denli Türkiye'yi getirmiş bulunduğu noktayla Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz hesaplı vesayeti de Recep Tayyip Erdoğan ile bu arada aşacağız ve bu ülkeyi Dünyanın huzur 10 şişman ekonomisinden biri durumuna getireceğiz. Buna bulunan inancımız tamdır. Biz PKK'nın da hakkından geliriz, DEAŞ'ın da hakkından geliriz, FETÖ'nün de hakkından geliriz. Yeter ki yalçın duralım, kâfi ki çelimli duralım, kâfi ki onların ortaya koymuş oldukları bu kalleşlikleri görebilme fırsatına ehil olduktan sonraları esasi onların arkasındakileri yenik edebilme gücünde bütünlük olalım daim beraber" halinde konuştu.

Taşkın Sarıca

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ