USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu'dan İBB Başkanı İmamoğlu hakkında davaya bağlı açıklama

İçişleri Bakanı Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaretten yargılandığı davaya ilişkin, "İçişleri Bakanlığı ve ilişkin tek ünitesi bu sorun ile hukuken ilgilendiren değil." açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu'dan İBB Başkanı İmamoğlu hakkında davaya bağlı açıklama
13-11-2022 02:08
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaretten yargılandığı davaya ilişkin, "Bana açık müşterek sorun değil. Benim açtığım müşterek sorun da değil. Hatta İçişleri Bakanlığı ve ilişkin tek ünitesi de bu sorun ile hukuken dayalı değil." açıklamasında bulundu.

Soylu, toplumsal iletişim araçları hesabından "hukuk cambazlarına cevap" notuyla paylaşmış yer aldığı videoteyp mesajda, "Sözünü bil pişir, ağzını der, devşir." deyişini hatırlattı.

Sözün kıymetiyle dayalı Türk kültüründe katı aşırı ifadenin bulunduğuna ayraç fail Soylu, bu nasihatlere kulak asmayanların ağızlarından çıkan sözlerden tevlit etmek düşüncesince iri telaşe içre olduklarını söyledi.

"Basın açıklamaları yapıyorlar, mahkemeler basıyorlar, duruşma salonları uğrunda canlı çağrısı yapıyorlar. Hakimlerimizi, hak sistemimizi ve davayı etkilemeye çalışıyorlar." diyen Soylu, bunun açıkça müşterek hukuksuzluk bulunduğunu dile getirdi.

- "Sokaklara şahsımı maksat meydan ismim kayıtlı afişler asıldı"

Bunu yapanların şimdi da gelecek gittiğini tamlayan Soylu, bugüne derece örneği yepyeni müşterek halde mahkemede bitmeme fail müşterek sorun düşüncesince sokaklarda şahsını maksat alan, adının kayıtlı yer aldığı afişler asıldığını anımsattı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 4 Kasım 2019'da icra ettiği müşterek açıklamada kullandığı "Tam da aha 31 Mart'ta tarzı silme edenler ahmaktır." ifadesi zımnında üzerine YSK üyelerine hakaretten sorun açıldığını hatırlatan Soylu, seçimlerle dayalı herhangi müşterek muhtelif kararın YSK kabilinden verildiğini vurguladı.

Kullanılan ifadenin muhatabı YSK kabilinden mevzunun yargıya taşındığını bildiren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Şunun bilinmesini istiyorum ki Süleyman Soylu olarak, bu davanın tek durumunda davalı, davacı, müdahil, yakınan yahut apayrı müşterek sıfatla bulunuyor değilim. Bana açık müşterek sorun değil. Benim açtığım müşterek sorun da değil. Hatta İçişleri Bakanlığı ve ilişkin tek ünitesi de bu sorun ile hukuken dayalı değil. Ancak bu davanın yargılaması esnasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, sorun konusu ifadesiyle şahsımı, doğrusu İçişleri Bakanı'nı kastettiğini söylemiş, doğrusu hakareti bana yöneltmiş. Ben de kendisi üzerine bu ifadesinden çevre başkaca müşterek şikayette bulundum. Bu şikayet, YSK ile bulunan davadan ayrı şekilde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığında bitmeme ediyor."

Soylu, şu halde bitmeme etti:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine icra ettiği hakaretin cezasından tevlit etmek düşüncesince hukuku kurnazca bu lafı bana dediğini tabir ediyor. Oysa bu sözün söylendiği gün 4 Kasım 2019. Benim bu ifadeyi kullandığım tarihten birlik 2,5 sene sonradan doğrusu 30 ay sonradan hakkımda şikayette bulunuyor. Bir de namına Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaretten çevre oluşturulan sorun tarihinden birlik müşterek sene sonra. Bunun adı, hususiyet cambazlığıdır. Elbette ki kılıç kendimize ilişik şikayetimizi bitmeme ettireceğiz. Ancak, bu şahsın geçmiş el icra ettiği müşterek iş değildir. Daha evvela de hatırlarsanız bu ülkenin müşterek amme görevlisine ağza alınmayacak müşterek manzume kurmuş, sonradan da bunu 'Basitlik dedim' diye çevri ika zımnında gitmiştir. İstanbul'da kaymakamlık ve büyükşehir şehremaneti başkanlığı önleyen birisinin tarzı silme yetkisinin kimde bulunduğunu bilmemesi bahis konusu değildir. Kamuoyunu da yargıyı da tabii kandıramazsınız. YSK ile bulunan meselesini yapamayacığını anlar anlamaz ve buradan müşterek ukubet kabul ika ihtimalini görür görmez mevzuyu İçişleri Bakanı'na bağlamaya çalışmak, duruşma salonunun önüne kalabalıklar çağırıp yargıyı bası altında tutmaya çalışmak, bitmeme fail müşterek davayla dayalı duruşmadan birlik müşterek devir evvela İstanbul'u ve mahkemenin etrafını isimlerimin yazdığı ve köksüz hata müşterek aşırı cümlenin arasında bulunmuş yer aldığı afiş ve bilbordlarla donatmak, mağdurluk ardında koşmak, politika değil binnetice sefirikebir masalarında yapılmış müşterek gündüz batısı kurnazlığıdır."

Türkiye'nin akıbet günlerde alışmış bulunmadığı vakalarla erinç karşıya bulunduğunu tabir fail Soylu, demokrasiye, ulusal iradeye ve hukuka inanmayanların duruşma salonları basarak, hakimleri ve savcıları zılgıt ederek, mahkemelerin önüne kalabalıklar çağırarak adaletli yargılamayı etkilemeye çalıştıklarını belirtti.

Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Tam müşterek haftadır, tamamı fonladıkları iletişim araçları sabahtan akşama derece bu işe tahsis edilmiştir. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetlerine 'kimyasal silah' iftirası atanlar, polise ve jandarmaya 'uyuşturucu' iddiası atanlar, öz devletine, öz kurumlarına göstermediği nezaketi ve saygıyı elin oğluna elin kapısında göstermektedirler. Her nesne milletimizin gözü uğrunda akım ediyor. Milli iradeyi, siyaseti, yargıyı, çıplak maşer bölgesini baskılamaya etkin bu zılgıt dilini reddediyoruz. Elbette ki sonucu serbest mahkemeler verecektir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ