USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: “FETÖ’nün kasetiyle partiye çöktün”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek göstergeyle ilişik icra ettiği açıklamalara ilişkin, muhalefetin kargaşa siyaseti yaptığını söyledi. Soylu, “Biz müşterek yere göçük değiliz. Ama tığ senin nereye çöktüğün biliyoru

Bakan Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na: “FETÖ’nün kasetiyle partiye çöktün”
29-09-2021 23:19

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmet içi Eğitim Semineri'ne eklenmek derhal derhal Balıkesir'in Ayvalık ilçesine geldi.

“Sivil maşer güzel mutluluk geleneğimizden bizlere miras”

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Merkez ve Taşra Teşkilatı Hizmet içi Eğitim Semineri'nde mütekellim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önce adına sivil zabıta polis topluluğun önemine değindi. Soylu, “Hizmet içi terbiye bilimi bilimi programları -dün birlikte biçimde de anlatım ettim; Aydın'da başta Güvenlik Dairemizin eğitimindeydim, sabahleyin sebebiyle oraya gittim- bizi hakkıyla bahtiyar ediyor. Çünkü rastgele bölgede değiş canlı birlikte dünyanın ihtimal de en hareketli, en devim bilimi coğrafyalarından birindeyiz. Size birlikte miktar vereyim; 1950 senesinde eksiksiz hayattaki şehirlerin nüfusu 750 milyon, 2018'de dünyada şehirlerin nüfusu 4,2 milyar. 2018 senesinde bu 4,2 milyarla evren nüfusunun yüzdelik 55'i vilayetlerde yaşıyor. 2050 senesinde yüzdelik 68'i yaşayacak. Yani evren çabucak şehirleşme dalında ihtimal de bundan eskiden yüzyılda beklemediği birlikte biçimde ilerlemektedir. Birçok bölgede çoğumuz aşıyoruz ve tanık oluyoruz. Dolayısıyla kuruluşlar ve eşhas adına da değişim işlemi ıskalama lüksümüz tabii ki yok. Hem değiş tıpkı zamanda dünyanın evrildiği yeri tıpkı zamanda bu evren arasında kendimizi akıllıcasına tanımlamalıyız. Farklarımızı, gözdağı ve avantajlarımızı akıllıcasına adına analiz kılmak durumundayız. Mesela siz değerli ziyaretçilerimizin konusu bulunan sivil zabıta polis toplumla ilgili adına batıyla aramızda şöyleki birlikte ayırt var. Batıdaki sivil zabıta polis topluluğun yükselişindeki esas güdeleme hassaten İkinci Dünya Savaşı'nın etkisiyle ülkelere bağlanan umutların yersiz çıkması ve o alanın doldurulmasına müteveccih idi. Bizde ise sivil zabıta polis maşer motivasyonunun deposu çelimli mutluluk geleneği ortamında sivil zabıta polis topluma maruf ve sivil zabıta polis maşer düşüncesince ihtimal de bırakılan birlikte özgürlükçü ve demokratik bölgeye varlığıdır. Bu sebepten dolayı Osmanlı'daki loncalar ayan, vakıf derece yapılardan oluşan sivil zabıta polis maşer mutluluk birlikteliği çağcıl hayattaki sivil zabıta polis maşer ve mutluluk ilişkisine enikonu benzer. Hatta Osmanlı'daki vakıf sistemi kûhi el altında yurdumuzdaki sistemle az daha ağız ağıza ayrımsız işleyişe sahiptir. Köklü mutluluk geleneğimiz sivil zabıta polis maşer dalında da bizlere çağcıl zamanlarla mevzun birlikte miras. Yani Osmanlı'daki vakıf sistemiyle bugünkü vakıf sistemi birbirine elden elden benzeri birlikte vakıf sistemi. Onun düşüncesince mevzun birlikte kalıt ve ekin bırakmıştır. Elbette ki bu anın gücü, buranın birlikte özgürlükler piyasası olması, kendine bağlılık birlikte ağırlık piyasası olmasıdır” sanarak konuştu.

“Terör örgütleri sivil zabıta polis camiası sömürme etmeye çalışır”

Sivil topluluğun yıldırı örgütleri kabilinden kullanıldığına özen çekici Bakan Soylu, bunun önlenmesi düşüncesince çalışmalara bitmeme edildiğini söyledi. Soylu, “Bilhassa bizim derece dip yıldırı ve vasilik faaliyetlerinin bulunduğu birlikte ülkede bu alanın korunması meselesi tabii ki aşkın daha ehemmiyetli birlikte duruma geliyor. Bu piyasası sömürme kılmak talip yapılara, buraya sıvışmak talip ve bura üstünden vesayete arkalamak talip yapılara erinç ayık olmalıyız. Bir biçimde sivil zabıta polis maşer sahasının güvenliğini, buradaki demokratlık ve özgürlüğün güvenliğini ısmarlamak durumundayız. PKK, FETÖ, baş döndürücü köktenci gruplar, aykırı binalar sivil zabıta polis maşer sahasını sömürme etmeye çalışır. Bu günden geçmişimize daim bu arada bakalım; 15 Temmuz öncesine bakalım. Bu güneş PKK'nın Türkiye arasında mal deposu bulmada zorlanmasının esas nedenlerinden birlikte tanesi belediyelerdir. Ama birlikte yandan da sivil zabıta polis maşer örgütleri üstünden hem parayı hem insanoğlu kaynağını devşirmesinin başta buradaki arkadaşlarımızın ortaya koyduğu iradeyle engellenmesidir. Şimdi birlikte yandan belediyelerdeki kaynak; insanoğlu ve mülk kaynağının, geri hizmet kaynağının transferinin engellenmesi öbür yandan da sivil zabıta polis maşer eliyle onu sömürme ederek, gerçekte demokratlık ve hürriyet sahasını sömürme ederek, insanoğlunun kendine bağlılık birlikte meydan adına bulduğu, o müteşebbis adına görmüş bulunduğu o piyasası sömürme ederek birlikte yıldırı örgütünü beslemektir. Aynısı FETÖ. Hakkari'de yahut Şırnak'ta kurulmuş, daha birlikte salname bulunan sanki bebek ve avrat derneklerine Norveç, Danimarka, bilmemene krallığı yahut Türkiye arasında mevcut birlikte kol büyükelçilikleri, bizimle on paralık hevesi sıfır İskandinav ülkelerinden 1 milyon Avro yahut 900 bin dolar derece blok bağışların gitmesini, bile yalnızca 1 sene gitsemini, öncesinin ve sonrasının olmamasını. Oysa kılıç sivil zabıta polis toplumla da uğraşıyoruz. Siz sivil zabıta polis maşer dair üstatsınız. Bunların birlikte kez gündeme gelmesi tabii ki tıpkı zamanda binlerce kilometre öteden olması bambaşka birlikte eylemin işaretidir, ayraç fişeğidir. Tam da PKK'nın tahaşşüt icra ettiği birlikte devir diliminde dikmesini ki acep alışılagelen birlikte biçimde açıklama eder” ifadelerini kullandı.

“By-Lock yazışmalarında milyonlar havaya uçuyordu”

Yabancı devletlerin yıldırı örgütüne dayanak noktası sağlayıcı sivil zabıta polis maşer kuruluşlarına iane yaptığını anlatım fail Soylu, “Görevlendirme yaptığımız belediyeler yol, park, ekin merkezi, köprü, ufaklıklara dubara piyasası yaparken neden bu Amerika'dan, Avrupa'dan, İskandinav ülkelerinden 5 kuruş mülk gelmedi. Biz İdlib'te iane kampanyası düzenlerken, Afrika'da su kuyuları açarken ne hikmetse bu ülkelerden on paralık kimesne bizi arayıp 5 ekü da kılıç gönderiyoruz demedi. Bir vakfın kalem karikatürcü ekibi mevcut ya Türkiye'deki, karakaçan yüküyle mülk alıp da bu ülkenin yöneticilerine küfreden, aşağılamaya etkin eşhas mevcut ya ego onların hakeza neler yazdıklarını akıbet 4 yılda ağız ağıza çıkarttırdım. İnsan olsalar utanırlar lakin onlar insanoğlu değiller. Elin oğlu seni parasıyla kullanacak, senin ülkene ve ülkenin eksiksiz attığı adımlara erinç istediği derece lakırtı söylettirecek, bu ülkenin bayrağına, değerlerine değil bambaşka devletlerin bayraklarına ve değerlerine yayıncı olacaksın sonradan da adın aydın, gazeteci, kalem olacak. Ciğerleri 5 kuruş etmez, karakterleri 5 kuruş etmez insanoğlu bunlar. Onun düşüncesince işimiz aşkın zor. Bir yandan kolay, birlikte yandan zor. Avrupa'dan Amerika'ya derece hepsi garp avrolarını, dolarlarını siz denetlediniz LGBTİ derneklerine aktardılar, akıttılar. Yani Türkiye'nin birlikte eksiği bu muydu? Neden? Aile yapımızı darmadağın etmek, değerlerimizi ortadan kaldırabilmek için, en demokratik, en özgürlükçü ve en elçi sahamızı kullanmaya çalıştılar. Keza FETÖ ayrımsız şekilleri bu kez dar birlikte akışla kullandı. Buradan toplayıp; bayanların bileziklerine varıncaya derece toplayıp gayrimenkul dışındaki kasalarına gönderdiler. By-lock yazışmalarının deşifresini hatırlıyorum, milyon dolarlar havada uçuşuyordu. Bir tanesi ‘ne derece verelim' diyor, diğeri diyor ki ‘ ne derece gerekiyorsa, ne derece isterlerse' diyor, hudut yok. Kurdukları yahut sızdıkları ayrımlı yapılarla mektepli yurtlarından derneklere derece rastgele yerden –teşbihte yazık olmaz- rastgele yerden bunu yapmışlar, hortum derece çekmişler. Dolayısıyla bizim sivil zabıta polis maşer alanındaki bu kapasiteyi akıllıcasına analiz kalem rastgele muhtelif istismardan, örgütsel faaliyetten, bu ülkenin güvenliğine, ahlakına müteveccih birlikte tedarik arasında olanların yuvalanmasından korumamız lazım. Ve yalnızca millete hizmet, proje, düşün üreten, gençlerimizin önünü açan ki güzeşte Teknofest'e gittik ve Cumhurbaşkanımız da oradaydı. Yani çoluk soy sop atak cereyan geliyorlar. Ama ona aşkın atak edilmesi, bu ülkenin gençlerinin teknolojiyle birlikte arada bulunmasına üzülürler. Ülkede eksik, aksak birlikte iş mevcut ise onun tartışılabildiği, ihtimal de kösemenlik edilmiş bulunduğu kılıç düzlem adına işlevlerini artırmamız lazım. Onlara da maneviyat kesmek lazımdır” dedi.

“Sen FETÖ'nün kasetleriyle birlikte partiye çöktün”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3600 ek belirtke meselesiyle bağlılık icra ettiği izahat yanıt sağlayan Bakan Soylu, “Özellikle siyasetin içerisindeki aktörlerin bu yapılarla taraf yana durup durmadıklarını, onlara cesurluk verip vermediklerini de dobra izlem edilmesi lazım. Mesela bu güneş Sayın Kılıçdaroğlu gine birlikte kol ifadeler kullanmış. Polisimizin 3600 meselesi üstünden sanki tenkit yapacak. Doğrudur, 3600 ek belirtke bizim taahhüdümüzdür. Taahhüdümüzün de sonuna derece arkasındayız ve gerçekleştireceğiz. Bundan rastgele birlikte biçimde sarf-ı göz etmemiz tabii ki beklenir değildir. Bu sözümüzü hesabına iletmek düşüncesince de Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle arkadaşlarımız çalışıyor. Ancak söze buradan girip, akıbet yıllardaki başarılarıyla huzurumuzu, güvenimizi en fevk seviyeye çıkaran Türk Polis teşkilatını siyasetin içerisine çekmek, onu siyasetin birlikte ara bulucu derece ifşa kılmak Kılıçdaroğlu'na yakışmamıştır. Doğru birlikte yaklaşım değildir. Yıllarca bu tahrikleri orduya yaptılar; Türk Silahlı Kuvvetlerine, Kahraman Ordumuza yaptılar. Artık bu alışkanlıklarını bıraksınlar, kargaşa siyasetini bıraksınlar. Bunun üstünden de gine İstanbul'daki emektar İnönü Stadyumundaki saldırıdan dolayı, PKK'nın katliamından çevre martir bulunan polislerimiz, oradaki öbür şehitlerimizle ilgili da aşkın gereksiz birlikte manzume kullandı. Dedi ki beni de suçlama ederek ‘bu paranın dair çöktüler' dedi. Böyle birlikte obje bahis konusu değil. Bizim aşkın terbiyeli yerimizdir burası. Şehit aileleri, gazilerimiz, gazi ailelerimiz düşüncesince kılıç rastgele şeyimizi feda etmeye hazırız. Onların çocukları ve kendileri bu iklim düşüncesince rastgele şeyi feda ettiler. Bunu hakeza ehven birlikte yöntem materyali biçimine getirmenin edepten mahrumiyet bulunduğunu düşünüyorum. İkincisi Sayın Kılıçdaroğlu; kılıç bu dünyanın ve diğeri dünyanın hesabını yaparız. Allah'a hamd olsun şehitlerimizin bizlere emaneti bulunan martir ailelerimizin, gazilerimizin ve gazi ailelerimizin rastgele devir emrine amadeyiz. Ne gereksinimleri mevcut ise da Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle yalnızca bu meseleyle işyar bulunan ego ve benim derece dostlarım değil, hepsi mutluluk emirlerine amadedir. Biz birlikte yere göçük değiliz. Ama kılıç senin nereye çöktüğün biliyoruz. Sen FETÖ'nün kasetleriyle birlikte partiye çöktün ve halen bitmeme ediyorsun. Bunlar kusur işlerdir. Bu alanlara dönüşmek akıllıcasına birlikte yaklaşım değil ehven siyasettir. Kahraman polisimize, gaddar manşet diyenlerle teşrikimesai markajcı ego değilim. Bunu karşıcı sen ve senin arkadaşlarındır. Polis devleti deyip, polisimize kımıldatma etmeye etkin kavrayış da ta senin zihniyetinin anlayışıdır. Bizim anlayışımız değildir. Demişim ki polisimiz öz vazifesini mülk düşüncesince yapmaz. Çünkü polislik şerefli, karakterli, yurtsever birlikte meslektir. Hiçbir ana ata oğlunun birçok mülk aylık aldığına bakmaz. Onun giydirilmiş bulunduğu kıyafetin ve üniformanın namusuna, şerefine ve onuruna bakar. Herkesle konuşurken de oğlunun manşet bulunduğu o iri onuruyla, gururuyla konuşur. Sizin mahallede bunlardan anlaşılmaz. Ne erişmek istediğimi sizin mahalle anlayamaz. Sayın Kılıçdaroğlu senin konuştuğun adamlar da anlayamaz” sanarak konuştu.

Bahadır Demirçeviren - Emre Binakuran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ