USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Varank: 'Türkiye’nin her tarafında yatırımlar dursuz duraksız devam ediyor'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ramazan buluşmaları çerçevesinde bu el Ankara'da 86 bin metrekarelik istihsal sahasıyla Türkiye'nin möble sektöründeki en iri tesisi bulunan müşterek möble firmasında işçilerle beraberce iftar vakti vakti yaptı.

Bakan Varank: 'Türkiye’nin her tarafında yatırımlar dursuz duraksız devam ediyor'
30-04-2022 13:54

Bakan Varank, paketli möble dalında Türkiye'nin en iri istihsal tesisi bulunan ortak möble firmasının Gölbaşı'ndaki fabrikasını görüşme etti.

Şirket yöneticilerinden fabrikaya bağlı bilgelik düzlük Varank, istihsal hattında araştırmalarda bulunarak, işçilerle lakırtı etti.

Varank'a şirketin ürünlerinin 50'den ortak tomar ülkeye ihraç edilmiş olduğu ve tesisin 1,5 bilyon dolarlık yatırımla kurulan gün panelleriyle, makbul elektriğin tamamını kendisinin ürettiği bilgisi aktarıldı. Fabrikadaki incelemelerinin peşi sıra işçilerle beraberce sıraya giren Varank, karavanadan kemirmek aldı ve iftar vakti vakti yaptı.

Yeni fabrikası mensur halinde

Varank, iftardan sonraları meydana getirdiği açıklamada, Ramazan ayında işçilerle ortak araya gelmekten sevinme duyduğunu belirtti.

Firmayı reklamlardan bildiğine ayraç fail Varank, “Bu denli güçlü, ağırbaşlı istihsal kapasitesi ve yetenekleri bulunan ortak şirket olduğunu, sektörde bu denli inovasyona, yararlı modele, tasarıma imza attığını bilmiyordum. Sanayi ve Teknoloji Bakanı adına eksikliğimi de ortak araya gelmiş şekilde gidermiş oldum. Kocaman ortak tesis, görür görmez etkileniyorsunuz. Bunun ortak benzerinin geçenlerde olduğunu, yenisinin de mensur biçiminde bulunduğunu duyar duymaz doğrusu Rabbimize şükrediyoruz” sanarak konuştu.

“Türkiye'nin her tarafında yatırımlar geceli gündüzlü devam ediyor”

Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her devir Türkiye'yi yatırım, istihdam, istihsal ve ihracatla büyütmenin yollarına icra vekili ortak kudret olduklarının altını çizdiğini anımsattı.

Özellikle pandemiden sonraları Türkiye'nin istihsal kabiliyetlerinin hâlâ güzel anlaşıldığını dile getiren Varank, şu ifadeleri kullandı:

“Gerek dünya içerisindeki lazım dünya dışındaki firmalarımız Türkiye'nin istihsal kabiliyetlerinin ne denli çelimli bulunduğunu gördüler ve tığ dünyada elbette seçenek ortak tedarikçi olabiliriz sanarak Türkiye'nin her tarafında yatırımlar geceli gündüzlü devam ediyor. Binaları yapabilirsiniz, araba teçhizatı koyabilirsiniz ancak istihsal yapmanın yolu amele kardeşlerimizden geçiyor. Cefakar, vefakar, iş yerlerini kişi iş noktayı kabilinden sahip çıkan amele kardeşlerimiz yardımıyla sonuç çağda üretimde ağırbaşlı ortak ivme yakaladık. Ben onun düşüncesince her gittiğim yerde amele kardeşlerime teşekkürname ediyorum, Allah sizlerden razı olsun.”

“Başaramayacağımız tek obje yok”

Varank, ülkeye mevrut küresel markalara illet Türkiye'yi yeğleme ettiklerini sorduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Bize ‘Biz dünyanın her tarafında fabrikalarımızda istihsal yapıyoruz ancak Türk mensubu çalışmış olduğu noktayı kişi evinden ayrımlı görmediği düşüncesince iş adına o denli baş döndürücü ehil çıkıyor ki en ortak tomar verimi Türkiye'deki fabrikalarımızda görüyoruz' diyorlar. Bu gerçekte bizim medeniyetimizden, kültürümüzden, gelenek, göreneğimizden, inancımızdan mevrut ortak anlayış. Patronlarımız da bu anane görenekten geldikleri düşüncesince çalışanların hakkını vermekte gereğini adına getiriyor ki ortak insanoğlu burada 18-20 yıl çalışabiliyor. Emekçi-iş sağlayan dayanışmasını sağladığımız sürece Allah'ın izniyle Türkiye'nin başaramayacağı tek obje olmaz.”

"Türkiye'yi dünyanın en güzel 10 ekonomisinden bir tanesi arasına sokmamızın uğrunda tek bariyer yok"

Fabrikada meydana getirilen anık paketli möble üretimiyle Yunanistan'da etraf hakimiyeti bulunduğundan bahseden Varank, şu şekilde devam etti:

“Biz bunları başarabilecek ortak ülkeyiz, bunları başarabilecek ortak medeniyetten geliyoruz. Üretimin her dalında ilkin faziletli ek altın işlerde de hem firmalarımızı hem amele kardeşlerimizi destekleyerek inşallah tığ Türkiye'yi kalkındırmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi çağdaş medeniyetler düzeyinin adına çıkaracağız. Biz himmet etmeye devam edelim, hakkıyla Türkiye'yi dünyanın en güzel 10 ekonomisinden bir tanesi arasına sokmamızın uğrunda tek bariyer yok.”

Huzeyfe Tarık Yaman - Doğukan Gürel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ