USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Yanık, Ankara’da şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı çeşidinden planlı gece ezanı yemeğinde şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.

Bakan Yanık, Ankara’da şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi
01-12-2021 23:45

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kabilinden planlı tün ezanı yemeğinde şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarıyla buluştu. Akşam yemeğinde Ankara Valisi Vasip Şahin ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da toprak aldı.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Marangozhane Salonu'nda gerçekleşen yemekte mütekellim Bakan Yanık, “Öncelikle bu yurt yurtlarını kanlarıyla sulayan topu topu şehitlerimizi ve ahirete ölüm fail gazilerimizi rahmetle, gönül borcuyla yad ediyorum. Ruhları şad, mekanları aşırılmak olsun inşallah. Bazen sözün kayıp bulunduğu vakitler vardır. Konuşmaya önceden onu hissedersiniz. Ne söylesem boş. Yani değme sözün değme cümlenin esasen zait bulunduğunu hissedersiniz. Ben zaten şehit yakınları ve gazilerimizle konuşurken dediğim değme cümlenin bir tomar bulunduğunu hissediyorum. Söylediğim değme cümlenin yersiz bulunduğunu düşünüyorum. Onun düşüncesince duygularımı aktarmakta baş döndürücü aldatıcı olmayacağım” dedi.

Büyük milletten şişman mevki olmaya akıllıca revan acemi bir sürecin süresince olduklarını dile getiren Bakan Yanık, “Bugün şayet branşında aldatmaca kuran bir Türkiye varsa, yada müesses bulunan oyunları bozan bir Türkiye mevcut ise bunda sizin çevirmen olduğunuz hislerin ve değerlerin şişman oranı vardır. Ne bahtiyar ki bugün şişman milletten şişman mevki olmaya akıllıca revan acemi bir sürecin içindeyiz. Kuşkusuz az buçuk evvel Sayın Valimiz baş döndürücü iyi anlatım etti, bir bedeli mevcut bu bedeli ödüyoruz. İşte bu şişman milletten şişman mevki olmanın, yürüyüşün bedelini şehitlerimiz canlarıyla ödediler, gazilerimiz uzuvlarıyla, gönül rahatlığı karşıya kaldıkları zorluklarla ödediler, ödüyorlar. Bu yürüyüşe, bu dirilik ve kanla bedeli ödenen yürüyüşe elbette bizim ülkemizin ve İslam dünyasının gereksinimi var. Daha da ötesinde, biliyoruz ki materyalizmin ve hedonist anlayışların esiri ergin halis muhlis dünyanın gereksinimi var. 21. yüzyılı, adaletin ve kardeşliğin meşalesiyle aydınlatacak Anadolu irfanıyla entegre bir Türkiye'ye, biz içten inanıyoruz. Bu açıdan değerlerimizin gücüne ve tarihten mevrut tecrübemize güveniyor, şevkimizi katiyen yitirmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden âşık Sezai Karakoç'un bir dörtlüğü ile laflarını sonlandıran Bakan Yanık, “'Gün batsa ne olabilir geceyi onaran bir mimar vardır. Yanmışsam külümden meydana getirilen bir germen vardır. Yenilgi hezimet büyüyen bir utku vardır. Sırların sırrına yetişmek düşüncesince sende açacak vardır' diyor şişman şairimiz. Geçmişten ibret edinmeyi bilmeyenlerin geleceği mensur etmesi beklenemez. Millet aklı ve ulus ruhu, ülkemizin selametini realizasyon ika ve bu hümayun yürüyüşü bitmeme ettirme dair inşallah kontrolü doğrudan bırakmayacaktır. Rehavete de gaflete de müsaade vermeyecektir. Bu duygularla hepinizi en içtenlikli duygularımla selamlıyorum. Bu buluşmaların aramızdaki beraberlik hukukunu geliştirmesini, bizim birlik bir beraberlik ruhuyla bir araya gelmemize bundan böyle okazyon olmasını dilek ediyorum” sanarak konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise, “Şehitlerin bize emaneti bulunan giranbaha kardeşlerimi yiğit gazilerimizi en kalbi muhabbetlerimle hürmetlerimle selamlıyorum. Bu iyi günde Allah'ın selameti rahmeti marifeti hepinizin üzerinize olsun. Rabbimiz buyuruyor ki Allah önünde şehit olanlara ölüler demeyiniz. Onlar diridirler. Fakat siz bilemezsiniz. Siz anlayamazsınız. Şu anne denli sağlam baş döndürücü şehit cenaze namazı kıldırdım. Şehitlerin cenaze namazına dururken, tekbir alırken önümüzdeki şehidin tekbirlerimizi ve onun düşüncesince yaptığımız dualarımızı duyduğunu algı ederek namazlarını kıldırmaya çalışırım. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ile ki bu aşırılmak vatanın yoluna olamaz ki feda şehitler fışkıracak toprağı sıksan şehitler canı cananımı halis muhlis varımı alsın da Huda etmesin yegâne vatanımdan beni dünyada cüda. Bu bir duadır esasında. Gazilerimiz değme devir hayırla yad ediyoruz. Rabbim milletimiz değme ayrışık kötülükten, hainlerin ihanetinden ve düşmanların saldırılarından korunum eylesin” dedi.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ