USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Yanık: “Türkiye dünya genelinde hanımefendilerin ve kız evlatlarının güçlendirilmesini destekliyor”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, New York'ta BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında planlı celsede meydana getirdiği konuşmada, ‘Türkiye, şümullü kalkınma katkısı programları marifetiyle dünya genelinde acil, arbede yahut arbede sonrası hallerd

Bakan Yanık: “Türkiye dünya genelinde hanımefendilerin ve kız evlatlarının güçlendirilmesini destekliyor”
16-03-2022 19:48

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, BM Kadının Statüsü Komisyonunun 66. Toplantısı kapsamında planlı "Afgan Kadınların ve Kız Çocuklarının Haklarının Korunması" oturumuna katıldı. Yanık, celsede icra ettiği konuşmada arbede ve maada çabuk boyut mucip koşullarda canlı tamamı kadın ve kız evlatları ile birlik el birliği süresince olduklarını tabir etti. “Kadın ve kız evlatlarının tamamı arbede ve bunalım durumlarında eritme çabalarına engelleme olduklarından, esas ihtiyaçlarının karşılandığından ve haklarının ihlal edilmesi yerinde yasalı yollara başvurabilecek olduklarından güvenli olmalı ve esas hizmetlere erişimlerini sağlamaya bitmeme etmeliyiz” diyen Bakan Yanık, sulh ve güvenliği getirmek düşüncesince eş çabaya gerekseme olduğuna ayraç etti.
Bunun düşüncesince hükümetlerin, arsıulusal ve lehçe firmaların ahenkli çabasının icap ettiğini vurgulayan Bakan Yanık, kadınlar, sulh ve düzenlilik hikayelerinde çalışan uygulamanın total ve stabil birlikte yaklaşımla katılım, çatışmayı önleme, himaye ve hafifletme, salah başlıklarının hepsine odaklanmayı mecburi kıldığını söyledi.

“Afganistan'dan ayrıksı rastgele yerde henüz dobra birlikte dirim arayışı ülkesini ayrılma fail nice insanı muhacir özelliğine getirmiştir”

Bakan Yanık, 1325 mahdut kararın ikrar edilmesinden 22 sene sonraları bile bunların çalışan halde uygulanmasında güçlük yaşandığını belirtti. BM'nin Afganların yaşamlarını iyileştirme, ülkeye geçim ve habitat getirmeye müteveccih hata üstlendiğini kaydeden Bakan Yanık, açıklamasını şöyleki sürdürdü:
“Ancak dirim şartları Afganlar düşüncesince görünür namına çirkin birlikte eritme almıştır. Afganistan'daki kadın ve kızlar, iktisadi ve mali muvazenesizlik ile güvenliğin az olması dolayısıyla yılgı kurda etkilenmişlerdir. Çoğu dinç kız kesat ve yoksulluktan uzaklaşmak düşüncesince aşırı ıvır zıvır yaşta evliliğe meraklı bırakılmaktadır.
Afganistan'dan ayrıksı rastgele yerde henüz dobra birlikte dirim arayışı ülkesini ayrılma fail nice insanı muhacir özelliğine getirmiştir. Diğerleri ise sonu ölümle bile sonuçlanan aşırı kazalı koşullarda ülkesinden kaçarak hayatlarını riske atmışlardır. Umutları kalmadığı düşüncesince nice insanoğlu hala bulundukları çetince şartlardan kaçmayı düşünmektedir. Yoksulluk seviyesi yılgı kurda artmıştır. Afganlılar geçim ve istikrarın kalmadığı kavi durumlarla alın karşıya kalmışlardır ki bu halden en aşırı dokunca görenler kadın ve kız evlatları namına karşımıza çıkmaktadır.”

Verilen laflar ve meydana getirilen eylemler arasındaki açığı bloke etmek düşüncesince henüz birlikte tomar çalışmanın yetmediğini vurgulayan Bakan Yanık, düzentileme biçimini hâllenmek icap ettiğini dile getirdi.

“Türkiye Afganistan'da 45 ekol işletiyor”

Bakan Yanık, açıklamasını şöyleki sürdürdü:
“Eşitsizlikler ve kırılganlıkların esas sebeplerine odaklanmalı, güçlük ve infaz arasındaki linkleri da cezaevi önüne almalıyız. Ayrıca kadınları, yardımdan edilgen halde yararlanma fail eşhas namına değil, tersine değişimin oyuncuları namına ikrar etmeliyiz. Türkiye, şümullü kalkınma katkısı programları kanalıyla dünya genelinde ayrışık acil, arbede yahut arbede sonrası hallerde hanımefendilerin ve kız evlatlarının budunsal menşe yahut ilmek kabilinden rastgele birlikte değişiklik gözetmeksizin güçlendirilmesini ve dobra oluşlarını desteklemektedir. Eğitim ve afiyet hizmetine müteveccih alanlar ilkin kazanmak az daha Afganistan'da yürüttüğümüz planlar bu hedefimize müteveccih çalışmalarımızın konkre örneğini oluşturmaktadır. Türkiye, Afganistan'ın iklim genelinde 14'ü kız çocuklarına hususi kazanmak az daha halihazırda 45 okulu işletmektedir. Bunun dışında, siyasal kapsayıcılık, insanoğlu hakları ve ehemmiyetli özgürlüklerin korunmasının ve geliştirilmesinin Geçici Hükümet düşüncesince önemini vurgulamaktayız. Mevcut hükümeti şümullü olmaya, her insanoğlunun esas haklarına hürmet duymaya ve kadın ve kızların yetişek ile istihdama erişmelerini güvence etmeye çağırma ediyoruz.

“Türkiye namına deneyimlerimizi sunmaya rastgele devir hazırız”

Bu amaca müteveccih meydana getirilen tamamı müspet açıklamaların ve atılmış adımların şişman ciddiyete taşıdığını tabir fail Bakan Yanık, “Türkiye namına kadın haklarını geliştirmeye müteveccih deneyimlerimizi, uygulamalarımızı ve projelerimizi Afgan hanımefendilerin ve dünyanın maada bölgelerindeki tamamı hanımefendilerin yararına sunmaya rastgele devir müheyya olduk. Geçen sene Afgan taharri memuru polis toplumundan hanımefendilerin katılımıyla Türkiye'de arttırma sulh süreci konferansı gerçekleştirmeyi planladık. Ne efsus ki bölgedeki siyasetçi gelişmelerden dolayı bahis konusu konferansı gerçekleştiremedik. Afgan hanımları ve kızları düzenlilik ve onur süresince yaşam sürmeyi doğruluk ediyor. Endişelerinin duyulmasını getirmek düşüncesince seslerini duyurmaya kararlıyız. Tüm organ devletleri alanda barış, denge ve insanoğlu haklarının kuruluş edilmesine canlı namına katkıda bulunmaya ve Afganistan'ın kadın ve kız evlatlarının haklarını himaye taahhüdünü güçlendirmeye çağırıyoruz. Ayrıca, tamamı Afgan halkının dirim koşullarının iyileştirilmesine rastgele halde asistan olmalıyız ki rastgele insanoğlunun doğruluk etmiş olduğu kabilinden onlar da hayatlarını haysiyetli birlikte halde geçinme şansına ehil olabilsinler. Buna ek olarak, Afgan halkının kendileri ve devletleri düşüncesince henüz dobra birlikte doğacak mensur etmesine asistan olmaları amacıyla onlara rüya aşılamalıyız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ