USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakanı Akar: 'Mehmetçiğin dün bulunduğu gibi bugün de milletinin emrinde bulunduğunu gösterdik'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Buradaki çalışmaların iri istekle, samimiyetle, devletin resmi insanları kabilinden yoğunlukla yapıldığını, felaketten sebep olmak düşüncesince her insanın maksimum hız gösterdiğini, milletimizin tümleşik halde bir tane sumsuk yerine hız zar

Bakanı Akar: 'Mehmetçiğin dün bulunduğu gibi bugün de milletinin emrinde bulunduğunu gösterdik'
07-02-2023 22:06

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da yer sarsıntısı sahasında kuma matbuat açıklamasında bulundu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, meydana getirdiği açıklamada, “Büyük felaketle huzur karşıyayız. Bu felaketin üstesinden geleceğiz. Problemleri çözeceğiz. Yoğun himmet var. Depremin olmasının doğrudan akabinde Milli Savunma Bakanlığı yerine emek vermek başlattık. Sabah er saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı içerisinde bunalım dalavere merkezini açtık. İlk gerekseme alana istirdat ekiplerinin taşınması gereksinimi bulunduğunu gördükten sonraları beraberinde ülke yolu iane köprüsünü kurduk. Yoğun halde çalışmalarını sürdürüyor. Bizim aşırı şişman uçaklarımız engelleme kâffesi uçakları seferber ederek, ülke şartlarının etkisinden ırak bulunan ülke meydanlarına gereç ve personel naklini başlattık. 2600 istirdat çalışanı 78 vasıta ile baş başa gerekseme sahibi noktalara taşınmış bulunmaktadır.” niteleyerek konuştu.

Bakan Akar, “Batıdan aldığımız personel ve malzemeyi İncirlik ve Antep Havalimanlarına, bugün oluşturulan Malatya'ya taşımaya başladık.” niteleyerek şu halde bitmeme etti:
“Uçak seferlerimiz bitmeme ediyor. 75 ülke aracı, helikopterler TİHA'lar engelleme 213 çıkış yürütme edildi. Hastalarımızı ve yaralılarımızı art gidişlerde yurttaşlarımıza bu uçakları kullandırmaktayız. Helikopterler dip halde çalışıyor. İncirlik'i mazi hizmet geçek yaptık. 19 helikopter burada fariza yapıyor. Gelecek helikopterlerle sayının aşırı şimdi yükseleceğini 45'e yükseleceğini görüyoruz. Malatya Havalimanı'nın açılması işimizi kolaylaştırdı. İncirlik'ten yaptığımız karaca yolu yardımlarını buradan ülke kanalıyla yapıyoruz. Meteorolojik koşulları yakından strateji ediyoruz. Hatay esrar meydanı haricinde dört başı mamur ülke limanları müsait. Hava şartlarının düzelmesiyle emekleri dip halde sürdürüyoruz. Mehmetçik terörle mücadelede bulunduğu gibi bugün de felaketle mücadelede ediyor.”

Yarından itibaren 1500 personelin katılacağını tamlayan Bakan Akar, şu halde bitmeme etti:
“Batıdan komando er er 9 taburu alana irsal ediyoruz. Kıbrıs'taki 4 taburumuz bugün erte alana gelecek. Hatay'da da emekleri yakından strateji etmekteyiz. Yardım dair 1600 mevcudu ile Mehmetçik çalışmalarını sürdürmektedir. Doğal kıyamet timlerimiz, Kıbrıs'tan timlerimiz burada, istihkam harp taburunu buraya irsal geçirmek şekli ile kattık. Burada günce yaşamın kolaylaşması itibarıyla yapılması gereken, günce yaşama yardımı itibarıyla yol stoklarında mevcut 25 seyyah mutfağı burada dağıtmış bulunuyoruz. 14 seyyah abdesthane banyo burada kullanılacaktır. Jeneratörleri, hilti takımlarını alana dağıttık. Ekmek dağıtımı dair da hususi teşebbüsle çalışmalarla seyyah badiye fırınlarını aktive ederek kazanç dağıtmaya bu geceleyin ezanı başlıyoruz.“

“Şu andan itibaren gelişigüzel gün 15 bin vatandaşımıza hamam çorba ödeme gayreti içindeyiz.” İfadelerini kullanan Bakan Akar, şu halde bitmeme etti: “Burada yaptığımız temaslarla hususi ve kamudan mevrut araç maddeler burada dağıtılmaktadır. Bölgede mevcut bütünlük ve karargahlarda garnizonlar da çıplak vatandaşlara açılmıştır. Su, çorba araç dinlenme olanakları sağlanmaktadır. Bunlara ekleyerek ecnebi ülkelerden arkadaş bağlaşık ülkelerden yardımlar geliyor. Sevkini sağladık. AFAD ve Dışişleri Bakanlığı ile eş güdümlü içindeyiz. Valilerimizin, garnizon komutanlıklarıyla meydana getirdiği istişarelerle icraat sürüyor. Akaryakıt mevzusuna hal temin etmek düşüncesince NATO petrolünün bulunduğu bölgelerde emekleri sürdürdük. Gerekli esaslar çerçevesinde makul yöntemlerle buradaki akaryakıtın amme ve sivile dağıtılması düşüncesince mukteza tedbirleri alıp dağıtımı başlattık.”

Akar, “Deniz kanalıyla gemileri kullanarak malzemeleri ve çalışanı alana temin etmek itibarıyla hastaları geçirmek itibarıyla gemileri seferber ettik.” niteleyerek “İskenderun'dan koruyucu gemimiz 98 çorlu yekûn 165 kişiyi Mersin'e nakletti. Gidiş ve gelişler bitmeme ediyor. Çıkarma gemimiz Sancaktar ve Bayraktar İzmir ve Aksaz'dan iş makinelerini, düğün ve battaniyeleri, gerekseme malzemelerini İskenderun'a getiriyor. İskenderun çıplak limanda düşkün çıktı. Bu yangının söndürülmesi düşüncesince ülke kuvvetleri uçak, karaca kuvvetleri helikopterleri çalıştı. Buradaki çalışmaların şişman istekle, samimiyetle, devletin resmi insanları çeşidinden yoğunlukla yapıldığını, felaketten doğurmak düşüncesince her insanın maksimum himmet gösterdiğini, milletimizin tümleşik halde biricik sumsuk yerine himmet ortamında olduğunu, Mehmetçiğin dün bulunduğu gibi bugün de milletinin emrinde bulunduğunu gösterdik. Deprem sahasında 78 sayı çabuk karışma birimi ve ciddi ülke çadırı kuruldu.” niteleyerek konuştu.

Akar, şu halde bitmeme etti: “İskenderun'dan yaralılarımızı helikopterle Mersin kent Hastanesi'ne naklettik. 98 çorlu Mersin'e sefine ile ulaştırıldı. 170'i dip bakımda iktisap geçirmek gibi 590 yaralımız Mersin'de otama altında. Hatay'daki yaralılarımız ise Adana kent Hastanesi'ne nakledildi. Adana kent Hastanesi'nde 220 dip bakımda iktisap geçirmek gibi 600 yaralımızın tedavisine bitmeme ediyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ