USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Baklavacı kardeşlerin yeniden yargılanmasına başlandı

İstinaf Mahkemesi, Pendik'te yüklü kadının süresince bulunmuş yer aldığı arabanın önünü keserek arabanın gözetleme aynasını kırıp kaputu tekmeleyen baklavacı kardeşler Hasan Sel ve Hüseyin Sel için maruz 5'er sene cezaevi cezasının bozulmasının peşi sıra sanıkların

Baklavacı kardeşlerin yeniden yargılanmasına başlandı
08-12-2021 12:05
Pendik'te 7 maaş dü canlı kadının süresince bulunmuş yer aldığı otomobilin önünü keserek otomobilin erkete aynasını kırıp kaputu tekmelediği nedeni öne sürülerek 5 sene hapse çarptırılan baklavacı kardeşler Hasan Sel ve Hüseyin Sel'in İstinaf Mahkemesince kararın bozulmasının arkası sıra yeniden yargılanmasına başlandı.

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmaya, sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel katılmazken, yakınan Yunus Emre Bahçıvan ve yan avukatları salonda amade bulundu. Mahkeme hakimi İstinaf Mahkemesi'nin ayırma ilamını okudu.

Duruşmada uydurma düzlük maznun avukatı Devrim Dinç, “Bozma ilamına ortak diyeceğimiz yoktur. Mahkeme sonucu yeniden dun bozulmuştur. Özellikle sanıklar ortada ortak ayrıştırmaya gidilmediğinden çevre bozulmuştur. Müvekkilim Hasan Sel açısından oluşmayan ortak suçtan çevre namına hükmün açıklanmasının arka bırakılması sonucu verildi. İstinaf sonucunda da belirtildiği az daha “ulaşım araçlarının engellenmesi” suçu oluşmamıştır. Müvekkilim Hasan Sel açısından ilk önce bu kararının kaldırmasını arzu ediyoruz. Müvekkilim Hüseyin Sel nedeni ile hepsi taksirat açısından aklanma sonucu verilmesini istiyoruz. Müvekkilim Hüseyin Sel'in ağabeyi Hasan Sel'e ‘lütfen bırak, lütfen polisi ara' demiştir. Bunlar uzman raporunda sabittir” dedi. Diğer maznun avukatı da, gelişigüzel dü maznun nedeni ile aklanma sonucu verilmesini arzu etti.

“Hayretteyim, hakeza ortak değişmeyen ne verildi”

Müşteki Yunus Emre Bahçıvan, istinaf mahkemesinin ayırma kararını banko ikrar etmediğini söyleyerek, “Hayretteyim, hakeza ortak değişmeyen ne verildi. Olayın ne yer aldığı bellidir. Bu vakası şahsen canlı ego ve eşim. Görüntüleri çekici de benim. Bu dü kişi bana bağırıp beden diliyle dokunca vereceklerini göstermişlerdir. Sağ şeritte ilerlerken arkadan hızlıca gelip sağdaki ortaklık yolundan önüme girdiler. Bir dokunca ita faaliyetleri olacağını anladığım düşüncesince telefonu çakardım ve kayda başladım. Ondan sonrası elhak alıcı kayıtlarında görülüyor. İstinaf mahkemesi ne ortak mahkemedir ki vakası bu biçimde yorumlamıştır. Eğer doğruluk var ise bunun aklık ortak biçimde değerlendirilmesini arzu ediyorum. Şikayetim bitmeme etmektedir” dedi.

“Vicdansızca mevdu ortak karar”

Sanıkların baş başa otomobiline akıllıcasına geldiğini özetleyen Bahçıvan, “Birlikte dokunca ita kasıtları vardı. Bağırıyorlardı. Birbirlerini karışma halleri yoktu. Önümde gidiş geliş de açık, defa bomboştu. Önüme kırıp beni engellemese, bana dokunca özgülemek düşüncesince araçlarından inip yanıma gelmeseler elhak ego yoluma bitmeme edecektim. Çocuğum 2 buçuk yaşına geldi neredeyse, ona göstersem o fark anlar. Bu aşırı vicdansızcasına ortak karar, kusur ortak karar. Görüntülerde gelişigüzel obje ortada” niteleyerek konuştu.

Müşteki avukatı Adem Yavuzarslan ise, ayırma sonucunda nice yazık bulunduğunu söyleyerek, “Hüseyin Sel açısından eylemin süresince bulunmadığı söylense de suçun gerçek maddesel faili Hüseyin Sel'dir. Burada suçun unsuru hareketi kısıtlılık ve engellemedir. Müvekkiller öndeki anahtar durup, ani fren yaptığı, yöntemleri kesildiği düşüncesince atmak durumunda kalıyorlar. Hüseyin Sel o otomobilin sürücüsü. Araçtan iner inmez önce müştekilerin aracına gelerek, kapıyı açmaya etkin kendisi. Yolu kesen, hürriyeti engelleyen, uzlaştırıcı alıkoyan Hüseyin Sel'dir. Zarar vermeden fenomen yerinden ayrılması iskonto nedeni yapılamaz. Olayda dokunca ita kastı var. Zarar özgülemek düşüncesince uğraşıyorlar, kendiliğinden kaynaklanmayan nedenle kapıyı açamadıkları düşüncesince dokunca veremiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Kardeşine bariyer edinmek istiyorsa yolu kesmeyecekti”

Bunun dair yeniden uydurma düzlük yakınan Yunus Emre Bahçıvan, “Bir insanoğlu kardeşine bariyer edinmek istiyorsa, o devir yolu kesmeyecek, inmesine müsaade vermeyecek, onu tutacaktı. Kendisi de bana saldırmaya çalışmayacaktı. Aynı biçimde saldırgan bulunduğunu aşırı kemiksiz ortak biçimde gördüm. Engellemek talip insanoğlu kardeşini tutardı” dedi. Ara kararını açıklanan mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi düşüncesince erteledi.

Ne Olmuştu

Pendik'te 7 maaş dü canlı kadının süresince bulunmuş yer aldığı otomobilin önünü keserek otomobilin erkete aynasını kırıp kaputu tekmeleyen baklavacı kardeşler Hasan Sel ve Hüseyin Sel'in 3 ayrı suçtan 20'şer yıla derece delik isteğiyle yargılandığı sorun 18 Haziran 2020 tarihinde karara bağlanmıştı. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel'i “kişiyi hürriyetinden mahrum kılma” ve “ulaşım araçlarının kaçırılması yahut alıkonulması” suçlarından toplamda 5 sene hapse çarptırmıştı.

Dosya İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesi, Hüseyin Sel'in ağabeyi Hasan Sel'i aday şekilde uyardığını ve eylemlerini kesmesi anlamında engellemeye çalıştığını belirterek, cezaların şahsileştirilerek hükümranlık kurulmadığını kaydetti. “Ulaşım araçlarının kaçırılması yahut alıkonulması” suçunun oluşmadığı biçimde bu suçtan mahkumiyet verildiği vurgulayan daire, sanıkların mağdurların şahsına ortak dokunca vermeden fenomen yerinden ayrıldıklarını aktardı. Yerel mahkemenin sanıklar karşı verdiği delik cezasını bozarak, dosyayı yeniden domestik mahkemeye gönderdi.

Gamze Erdemir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ