USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Başhekim kendisi hakkında ihbarında bulundu

Kocaeli'de Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, güzeşte sene geçirdiği güneş tacı virüs rahatsızlığı dolayısıyla oğlunun hekim namına fariza icra ettiği Ankara kent Hastanesine ambulansla irsal edilmesinden kamuda mahsus rahatsızlı

Başhekim kendisi hakkında ihbarında bulundu
11-12-2021 14:50
Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Güneş, güzeşte sene koronavirüs rahatsızlığına yakalandı. ilk şekilde evinde otama gören Güneş, henüz sonradan durumunun ağırlaşmasıyla baş başa başdoktor şekilde fariza icra ettiği hastaneye kaldırıldı. Buradaki tedavisi bitmeme fail Güneş, Ankara kent Hastanesinde hekim şekilde fariza karşıcı oğlu Yusuf Furkan Güneş'in ısrarı ve Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fariza karşıcı hekimlerin transferi onaylamasıyla baş başa cankurtaran ile Ankara'ya atıf edildi. Başhekim Güneş, cankurtaran ile aktarma edilmesinin kamuoyunda yorgunluk oluşturması ve türlü söylentilerin çıkması üzerinde Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na istida vererek kendisi hakkında ihbarında bulundu.

“Gerekiyorsa yargılanıp bedelini ifa etmek istiyorum”

Verdiği dilekçede, bu durumun tedavisi sonrası kendisini huzursuz ettiğini aktaran Güneş, “112 başhekimliğine lazım tutarı ifa etmek düşüncesince namzet başvurum mamul fakat kabil olamayacağı bilgisi namzet şekilde verilmişti. Bu durumun sorumlusu 112 değil, hekimler değil, var ise müşterek tane suçlusu kendim bulunduğunu buradan başta açıklamak istiyorum. Bu boyut aleyhime izleme fail süreçte şuurlu şekilde birtakımı kesimler çeşidinden koyu şekilde kullanılmıştı. Haksız yere, amme ziyanı oluşturup kendini Ankara'ya atıf ettirdiği konusu devamlı şekilde matbuat eliyle gündemde yakalanmış ve halen gündeme tutulmaya bitmeme edilmektedir. Süreçte hakeza müşterek müracaat vaziyeti makul olmazdı ve onların baskısı sonrası yaptığım kusur şekilde algılanmış olabilirdi. Bu sebeple makul müracaat zamanı şekilde bugünü planlamayı düşündüm. Kendi engellenmeyen irademle var ise sorumluluğumun yargılanması isteğiyle başvuruyu yapıyorum. Bendeniz 82 milyon insanoğlunun hakkının yer aldığı hakeza müşterek halde kendi engellenmeyen irademle hakkımda ihbarında bulunup, gerekiyorsa yargılanıp bedelini ifa etmek istiyorum. Varsa suçum temizlenmek istiyorum” ifadelerine toprak verdi.

“Yargılamanın afaki şekilde yapılması gerekmektedir”

Yöneticilerin hemen devletin aracını ve malzemesini değil, milletin ve devletin 1 kuruşunu üstelik destek olmak ve kendi hususi işlerinde kullanmamak mecburiyetinde olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Güneş, “Ailemin ve mutluluk tecrübe sisteminin vermiş yer aldığı incelik ve fariza budur ve hakeza bitmeme edecektir. Biz idareciler de devir zamane kusur kararlar verebilir ve yasal sıfır zeminde isteksiz defa alabiliriz. Bunun düzeltilmesi ve akla yatkın zeminde yürütülmesi, büyük yargının ve vicdanımızın vereceği akla yatkın kararlarla kabil olabileceği inancım tamdır. İstemeyerek ve hastalığın ve buna ilişkin semptomların usa vurma kabiliyetimin azda olsa azalmasına münasebet yer aldığı için, çor yerinde vermiş olduğum kararın da bu çerçevede değerlendirilmesi ve müstelzim yargılamanın afaki şekilde yapılması gerekmektedir. Bu araştırmada büyük Türk yargısının vereceği eksiksiz kararları hürmet ve tolerans ile karşılayacağımın ve tükenmez güvenimin olacağının bilinmesini ister, büyük Türk yargısına saygılarımı bildirme ederim” gibi konuştu.

Yapılan hisse senedi suç şekilde görülmedi

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden duyurma hakkında meydana getirilen tetkik ve tetkikat sonrasında meydana getirilen eylemin suç şekilde görülmediği yanıtı verildi. Verilen cevapta, “Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başdoktor şekilde fariza karşıcı Mustafa Güneş, vermiş yer aldığı dilekçesinde Kovid-19 rahatsızlığına yakalandığını, evde otama gördükten sonradan durumunun ağırlaşması sayesinde başdoktorluk icra ettiği hastaneye kaldırıldığını, müşterek müddet sonradan hastanede mevcut doktorların hevesi ve kendisinin iş ve ihtiyaçlarının da henüz güzel yürütülebilmesi namına Ankara'da doktorculuk karşıcı oğlunun bulunmuş yer aldığı hastaneye 112 Acil Servis'e ilişik cankurtaran ile atıf edildiğini fakat bu hususun akıbet senelerde toplumsal iletişim araçları ve yakınlarda konuşularak kendisi hakkında konumunu kullanarak devletin ara bulucu ile Ankara'ya atıf edilmiş yer aldığı yönündeki haberlerden yorgunluk duyduğunu, ak ve uyarınca mesleğini hazırlamaya çalışırken devletin maddesel imkanlarını boşa harcamamaya himmet gösterdiğini fakat var ise bu eylemleri zımnında müşterek kabahati yahut suçunun kaymakamlık uğrunda hesabını özgülemek istediğini belirttiği anlaşılmış, istida içinde ne yer aldığı ve suç duyurusu edenin eylemleri müşterek eksiksiz biçiminde değerlendirildiğinde Türk Ceza Kanunu'nda belirlenen rastgele müşterek suçun meydana gelmediği gerektiği şekilde yahut aceleci hallerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Sağlık Bakanlığı'nın topu topu imkanlarının vatandaşların hizmetinde yer aldığı anlaşıldığından ve eylemlerin suç oluşturmaması sayesinde soruşturmaya toprak olmadığına ilişkin değişmeyen verilmesine, kararın suç duyurusu edilene tebliğine, tebliğden itibaren 15 günce müddet içinde istida ile yasakçı Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz hakkının bulunduğuna değişmeyen verildi” ifadelerine toprak verildi.

Mustafa Uslu


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ