USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Basın İlan Kurumu, internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüşmelere başladı

BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, "Önemli sayıda takip edeni bulunan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate bedel buluyoruz. Onlardan mevrut talepleri de dinleyeceğiz. Açık bap politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Basın İlan Kurumu, internet haber sitelerinin temsilcileriyle görüşmelere başladı
14-11-2022 21:09
İstanbul

Basın İlan Kurumu (BİK) ölçülü mevzuat emek harcamaları kapsamında 1 Nisan 2023'ten itibaren resmi ilanların yayımlanmaya başlanacağı internet haber sitelerinin temsilcileriyle toplantılarına başladı.

BİK'ten meydana getirilen açıklamada, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanmasının arkası sıra Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği ilkin iktisap etmek üzere, mevzuatın kanuna akıllıca duruma getirilmesine bağlı çalışmaların dip halde sürdürüldüğü belirtildi.

BİK hukuk çalışmalarına ulama sundu

Açıklamada, sabık Eylül'de Bursa, İzmir, Konya, Ankara, Samsun, Trabzon, Malatya, Van, Diyarbakır, Adana ve İstanbul'da semt toplantıları düzenleyerek sütun malikleri ve temsilcileri ile birlikte araya mevrut BİK'in, sahada paylaşmış bulunduğu ve toplamış bulunduğu bilgilerle hukuk çalışmalarına ehemmiyetli ulama sunmuş bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, 800'ü çok sütun temsilcisinden kayıtlı ve namzet düşünüm alarak mevzuat istihzar sürecinde değerlendiren ve anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda onama edilmesinin arkası sıra Afyonkarahisar'da müdürlerini toplayan BİK'in, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin bazısı maddelerinde fark öngören eskiz emek vermeyi kayıtlı duruma getirmiş bulunduğu vurgulandı.

Hafta süresince toplantılar yapılacak

İnternet haber sitelerinin mütemadi neşriyat sayılmaları ve 2023 yılı Nisan ayında evvel kat resmi anons yayımlamaya başlamış olacak olmalarının, Kurumun günah sahasını genişletirken internet haber sitelerine de maddesel eşme sağlanmasının önünü açmış bulunduğu dökme açıklamada, şu ifadelere arazi verildi:

"İnternet haber sitelerinin resmi anons ve reklam yayınlama hakkını kazanmaları ise motamot sütun ve dergilerde bulunduğu kabil makul kurallara tabi. Bu sebeple BİK, Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğine sonuç yolunu özgülemek neredeyse hissedar halkasına dünkü dahil bulunan internet haber siteleri ile bugünden gelmek neredeyse hafta süresince peş peşe toplantılar gerçekleştirecek. BİK yukarı yönetimi, evvel adına zaman efdal tirajlı gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile Genel Müdürlük binasında birlikte araya geldi. Toplantıda, internet haber sitesi temsilcilerinin sürece ilişikli görüşleri dinlendi, mevzuatta yapılacak düzenlemelere bağlı önerileri derece edildi."

İnternet haber sitelerinin temsilcileri ile buluşulacak

Açıklamada, bire birlikte heyetin henüz sonraları Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, İstanbul ve Kocaeli illerinde piyasaya çıkan gazetelerin internet sitesi temsilcilerinin katılımıyla dü ayrı celsede açıktan muvasala toplantıları gerçekleştirdiği dile getirilerek, şu bilgilere arazi verildi:

"Gazetesi namevcut efdal ziyaretçi trafiğine eş internet haber sitelerinin temsilcileri ile erte buluşulacak. Ardından Van, Bitlis, Hakkari, Kars, Ağrı, Iğdır, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gösterilen gazetelerin internet sitesi temsilcileri ile dü ayrı güruh yapılacak. BİK, çarşamba gününden başlayarak, cuma namazı akşamına derece Bursa, Diyarbakır, Adana, Malatya, Konya, İzmir, Ankara ve Samsun müdürlüklerinin koordinasyonunda düzenlenecek toplantılarda geriye artan 63 ildeki gazetelere ek internet haber sitelerinin görüşlerini edinmeyi tamamlayacak."

Açıklamada, toplantıların arkası sıra Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'nin, topu topu paydaşların görüşleri münfail adına ek taraflara sunulacağı ve tahsil edilen gelişememiş bildirimlerle sonuncu çeşidi sunulan yönetmeliğin, idare oturmuş teklifi adına Şubat 2023'te BİK Genel Kurulu'na bildirme edileceği ve umumi kurulda onama edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının arkası sıra yürürlüğe gireceği bildirildi.

"Gelen talepleri dinleyeceğiz"

Açıklamada görüşlerine arazi sunulan BİK Genel Müdürü Cavit Erkılınç, şunları kaydetti:

"Hafta süresince Türkiye genelindeki topu topu gazetelerimize ulaşmaya çalışacağız. Elbette gazetelerimizin müktesep haklarının muhafazası bizim önceliğimiz. Diğer yandan gazetesi namevcut ancak ehemmiyetli sayıda takip edeni bulunan internet haber sitelerini önemsiyor ve dikkate bedel buluyoruz. Yine onlardan mevrut talepleri de dinleyeceğiz. Çünkü makul birlikte müddet sonraları onların içerisinden mütemadi neşriyat kapsamına alınanlar olacak. Kısacası bariz bap politikamızı kararlılıkla sürdürüyoruz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ