USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Başkan Özcan, İmamoğlu’nun ABD ve İngiltere büyükelçileriyle görüşmesini yorumladı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İngiltere ve ABD büyükelçileriyle görüşmesine ilişkin, “İsteyen Amerikalılarla dizi film kolalama girsin, talip İngilizlerle dizi film kolalama girsin. Bu beni ilgilendirmiyor. Emperya

Başkan Özcan, İmamoğlu’nun ABD ve İngiltere büyükelçileriyle görüşmesini yorumladı
02-02-2022 17:24
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde meydana getirilen çalışmalarla ait bilgiler hasretmek düşüncesince matbuat toplantısı düzenledi. Toplantının peşi sıra Özcan, matbuat personellerinin sorularını cevapladı. Özcan'a, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell'in göreve geldikten sonradan görüşme talebini reddettiği hatırlatılarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ve ABD Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmeleriyle ait yorumu soruldu.

“Ayıdan makam Amerika'dan arkadaş olmaz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Amerika'nın arkadaş olmayacağını ve kendisinin emperyalistlerin uşaklığını yapmayacağını belirterek, “Kimin kiminle görüşeceğine ego değişmeyen veremem. Bu yurt üstüne emperyal projeler kuran, 12 Eylül'ü gerçekleştiren, 15 Temmuz çarpış girişimini gerçekleştiren, PKK denilen yıldırı örgütünü kuran ve hala iane etmeye bitmeme eden, FETÖ yıldırı örgütünü kuran, demincek de mülteci istilasıyla ülkeyi karıştırmaya etkin Amerika; bu taktiklerinden vazgeçmediği sürece benim kapımdan birlikte birim tane Amerikalı çıkışlı giremez. Ben dönmem yolumdan, dönen dönsün. İsteyen Amerikalılarla dizi kolalama girsin, talip İngilizlerle dizi kolalama girsin.

Bu beni ilgilendirmiyor. Ben anti-emperyalistim. Benim ülkeme dokunca sağlayan birlikte ülke, benim mühim arkadaşım olamaz. Bizim öğür yetkililerine de söylüyorum. ABD rastgele devir Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanı olmuştur. Ayıdan makam Amerika'dan arkadaş olmaz. Ben bu anlayıştayım. Bugün bu görevdeyim, ferda apayrı görevde olurum ancak benim ABD ile işim olmaz. Emperyalistlerin uşaklığını yapmam” dedi.

Faruk Çidem
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ