USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Başkan Sayan: “Kaset olayı Türkiye’nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı”

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, emektar CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve emektar MHP'li yöneticilerin hususi hayatlarına bağlı görüntülerin yayınlanmasıyla ilişik 171 sanıklı davada çıkan karara bağlı “Kaset olayı Türkiye'nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı” ded

Başkan Sayan: “Kaset olayı Türkiye’nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı”
27-04-2022 22:05

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve emektar MHP'li yöneticilerin hususi hayatlarına bağlı görüntülerin yayınlanmasıyla ait FETÖ sergerde Fetullah Gülen'in de aralarında bulunmuş yer aldığı 171 sanıklı davada değişmeyen çıktı. 120 maznun üzerine cezaevi cezası maruz davanın peşi sıra açıklamalarda mevcut Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, çıkan kararın dosyanın karşılığı bulunan yanında ukubet olmadığını söyledi. Deniz Baykal'ın kaset vakasının elden yanında kaset davası olmadığını, Türkiye siyasetini yeniden dizayn ika amacını taşıdığını tamlayan Sayan, “Deniz Baykal'ın kaset olayı baş döndürücü ayrımlı ve ehemmiyetli yanında olay. Sadece kaset adına uyumak lazım. Türkiye'ye meydana getirilen şişman yanında operasyondu, Türkiye'nin siyaseti yeniden dizayn edildi. Gelecek yıllardaki siyaseti kasten de yanında dizayn olayı yapıldı. CHP şişman yanında operasyona uğradı, başına yeni yöneticiler yerleştirildi. Bugün meydana getirilen muhakeme kararında bazısı şahıslara cezalar çıkmış. Dosyanın içi boşaltıldı, hedefinden saptırıldı. FETÖ'nün ve Türkiye'ye dizi eylem eden güçlerin eli vardı dosyanın içinde. CHP'nin içerisindeki bazısı yöneticilerin de eli vardı. Dolayısıyla boşaltılmış yanında dosyada simgesel cezalar çıkmıştır. Bu tek devir bu dosyanın karşılığı olacak cezalar değildir. Operasyonun geri kısmını güzel mütalaa etmek gerekiyordu ancak irdelenmedi. CHP'deki yöneticilerden kiminin birlikteliği vardı bu işin içinde, şu an fariza eden yöneticilerin bu kasetle ne bağlantısı vardı, kesinlikle yanında durumla erinç karşıyayız bunların hiçbiri çözülmedi. Bu da Türkiye'nin geleceği açısından akıbet etap sakıncalı yanında durum. Türkiye'nin ulusal güvenliğini ait yanında durum. Eğer bu kasetin içerisindeki olayların tüm çözgün olsaydı bugün CHP'de nice isim idarecilik yapamayacaktı. CHP tabanı buna razı olmayacaktı. Türkiye'nin siyaseti bu genişliğinde çirkin dizayn edilemeyecekti. Sayın Baykal muhalefette üstelik olsa bahis konusu yurt yer aldığı devir bütünlük ve birliktelikten tek devir ivaz vermiyordu. Bunu bilici güçler baş döndürücü aceleci yanında dizi eylem yaptılar. Kendilerine uyan, kendileri kabil düşünen yanında hile ekibiyle CHP'yi ele geçirdiler ve CHP şu an engelleme altında. 10 senedir bu engelleme bitmeme ediyor.” ifadelerine toprak verdi.

“Cumhuriyeti kuran CHP ile Cumhuriyet yıkılmaya çalışılıyor”

Deniz Baykal'ın kasetinin peşi sıra Türkiye'de nice olayın meydana geldiğini kail Başkan Sayan, “CHP'nin asıl yapı iradesine eş CHP olmadığını tamamımız baş döndürücü güzel biliyoruz. Zaten müessis iradeyim diyen yanında partinin ele geçirilmesinden sonradan o tümen ile Türkiye dizayn ediliyor. Yani Cumhuriyet'i kuran CHP ile Cumhuriyet yıkılmaya çalışılıyor. Maalesef bugüne genişliğinde bu ülkenin yazarları, gazetecileri girintisiz çıkıntısız yanında magazin olayıymış kabil ele aldılar. İlk günkü iddiamı tekrarlıyorum, kaset olayı Türkiye'nin yeniden dizayn edilmesi olayıydı. Hem AK Parti'nin ayağına çelme leffetmek bununla ortak muhalefeti tevkif operasyonuydu. Bugün de bunun acısını çekiyoruz. Dikkat ederseniz Baykal'ın kasetinden sonradan Türkiye'de nice obje oldu. MİT krizi oldu, Gezi vakaları oldu, 15 Temmuz oldu. Bütün bunlar edilmek istendiği zamanlarda Cumhuriyet Halk Partisi'nin başlangıcında ulusal ve domestik yanında takım olsaydı hükümet ile beraberce bunlara erinç baş döndürücü şimdi şişman yanında savaş vereceklerdi. Biz bu simgesel cezalarla bu olayı kurtardık diyorlarsa yanılıyorlardır. Asıl şişman olay CHP'yi işgalden kurtarmaktır. Türkiye'nin iktidarı ile beraberce domestik ve ulusal yanında muhalefetin oluşması gerekiyor. Baykal'ın kasetiyle 6'lı masanın oluşması üstelik birbirleri ile ilişkilidir. Bu dizi eylem olmasaydı bugün ihtimal de bu 6'lı masa olmayacaktı. 6'lı masanın ilerde Türkiye'nin başına ne genişliğinde şişman felaketler getireceğini ihtimal orada oturanlar üstelik bilmiyordur. Belki şimdi sonradan anlayacaklardır. Nasıl ki tığ FETÖ'nün vakasını seneler sonradan anladıysak, inanırım o masada oturanların yanında bölümü ilerde o masaya oturmalarının ne genişliğinde şişman yanında günah bulunduğunu anlayacaklardır. Ben bu açıdan kaset vakasının çözüldüğüne inanmıyorum. Sadece kamuoyunda dosyayı durdurmak derler ya anca yanında obje olduğuna inanıyorum. Ölene tabut, kalana zabıtname kabil yanında şey. Dolayısıyla bu işin sevineceğim yanında tarafı yok.” dedi.

Oyunlar zarfında oyunlar oynandığını ve kaset içeriğine çatı yapıldığını vurgulayan Savcı Sayan, bunun Türkiye'nin kötüye gitmesi düşüncesince kurulan yanında kapan bulunduğunu söyleyerek, “Kaset bünyesinde ne yer aldığı ile ait adına o çağ ki koşullarda kesinlikle çatı yapıldığını kriminal laboratuvarlar ortaya çıkardı. Mahkeme bu boyutuyla da ilgilenmedi. Kılıçdaroğlu bazıları bana getirmiştir ve Cumhurbaşkanı bunu izlemişti ego de onları izledim, dedi. Peki onlar kimdi denildiğinde kafalarında peçe vardı tanımıyordum, dedi. Bir ihtilaf umumi başkanı maskelenmiş kullanmakta olanları ne niteleyerek odasına almaktadır ve ya ne düzenlilik vaziyetini esbabımucibe göstererek bunları onama edebiliyor. Doğrusunu dilerseniz yanında hile bünyesinde oyunlar oynandı. Olan Türkiye'ye oldu. Mesele Sayın Baykal'ın kaseti ve ya bizim ve o çağ ki yöneticilerin likidasyon olayı filan değildir. Mesela Türkiye'nin doğacak günlerini kötüye atmak düşüncesince kurulan yanında tuzaktı. Bu tuzağa bariyer bulunan yanında CHP idaresi vardı o çağ ki şartlarda. Onu da ortadan kaldırıp, hükümeti ağız ağıza gayeye koyup namevcut ika modelini gerçekleştirmeye çalışıyorlardı. İnşallah CHP tabanı uyanır ve bu gidişata dur der.” halinde konuştu.

Merve Gökbakan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ