USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayburt’un şifa dolu lezzetleri Maltepe’de sergilendi

Bayburt'un yerel lezzetleri ve şifa deposu yiyecekleri 4 güneş süresince Maltepe Sahil Etkinlik dalında sergileniyor. Bayburt'un adlı sanlı tatlısı bulunan lif helvası, 50 metrelik uzunluğuyla görenleri şaşırttı.

Bayburt’un şifa dolu lezzetleri Maltepe’de sergilendi
26-11-2021 12:14

El değmemiş doğasıyla erinç şehri bulunan Bayburt'un lezzet dolu yiyecekleri İstanbul Maltepe'de sergilendi. Yöresel tatların buluşmuş bulunduğu “Bayburt Günleri” festivalinde; dokumadan pestile, peynir çeşitlerinden kavut çorbasından, 50 metrelik lif helvasına nice lezzet aşındırmak severlerle buluştu. Bayburt yöresine ilgilendiren Kelkit peyniri parafin dem hücrelerini beslemesi ile ünlü. Bayburtların elzem lezzeti Kavut çorbası da bağışıklığı güçlendirerek hazmı kolaylaştırıyor. Enerji kaynağı bulunan Pestil'in yararları da saymakla bitmiyor. En ehemmiyetli ayrıcalığı Kalp ve Damar hastalıklarını önleme yönünde ehemmiyetli ortak noktayı bulunduğu biliniyor. En derin merakı gören pestil, onlarca çeşiti ile mülevven görüntülere oyunluk oldu. Bayburt şifa dolu lezzetleri ve adlı sanlı yemekleriyle 4 çağ süresince Maltepe Sahil aktiflik dalında sergilenmeye bitmeme edecek.

Şef Ayvaz Akbacak, Keçi boynuzu pestilinin faydalarını sıraladı
Şef Ayvaz Akbacak, harnup pestilinin yararları kendince bilim verdi. Akbacak, “Bugün Bayburt'un dernekevi günleri, Bayburt ürünleri mevcut lakin burada benimde dikkatimi çekici ortak iki verim vardı. Onlardan size konuşmak istiyorum. Burada önceki el keçiboynuzundan işlenmiş hastalanmış var. İçinde bakir şeker, ceviz, var. Keçiboynuzunun yararları ise birincisi cildi güzelleştiriyor. İkincisi dem şekerinizi dengelediği düşüncesince sizi tok tutuyor. Aslında kilo vermeye da faydası var. Üçüncüsü mızrap gelişiminde aşırı etkili, Dördüncüsü ise ciğerleri temizliyor. Şu müstevli çağında banko boşluk öğünlerimizde ortak zerre harnup pestili yahut harnup tüketmenin hayır bulunduğunu uzmanlarımız söylüyor“ dedi.

“Tel helvaya ortak iki insan evvela başlar, büyüdükçe insanları ekler, kıvıra kıvıra elimizle çekeriz”
Bayburt'un adlı sanlı tatlısı lif helva, 50 metrelik uzunluğuyla görenleri şaşırttı Tel helvasının yapılışı kendince mütekellim Nedime Aydın, “Malzemelerimiz un, şeker, sulu zırtlak tuzu, tereyağı, su bambaşka ortak obje yok. Bayburt lif helvasını önceki evvela şekerini tencereye koyar. Ağda durumuna getirdikten sonraları elimize Ağda'yı çekerek kıvamını tamamladıktan sonraları ortak yandan da unumuzu tereyağıyla kavururuz. Ona tığ miyane deriz. Miyanesini içine alıp elimizi hazırlamış olduğumuz ağdayı ortak iki insan evvela başlar. Güzelce kıvıra, kıvıra onu, elimizle çekeriz. Daha sonraları ortak iki insan hâlâ ekleriz. Ekledikten sonraları sıradan ortak büyüyor. Büyüdükçe de insanları ekler. Onu çekeriz, uzatırız. Tel lif olana derece el işi bitmeme ederiz. Daha daha sonra filhakika gördüğünüz duruma geliyor. Afiyetle yiyoruz.” diyerek konuştu.

“Peynirin köhne çözüm alması, tabii antibiyotik dediğimiz peynir durumuna geliyor”
Şef Ayvaz Akbacak, Bayburt'un tabii peyniri bulunan çivil peynir kendince da konuştu. Akbacak, “Civil peynirinden şöyleki az buçuk bahsedelim. Bu homoseksüel sütünden meydana getirilen yağ payı aşırı bağan bulunan ortak peynir. Burada taravetli hali, burada da bundan sonraları yetişkin ıssız var. Ama tekemmül etabı toprağın altında ve ya in dediğimiz anlaşılan bağan nemlerde 8 ay, 9 ayda olgunlaştırılıyor. Ve bu köhne ıssız alıyor. Küflü ıssız alması gerçekte tabii antibiyotik dediğimiz aşırı hayır ortak peynir durumuna geliyor. Vücuttaki parafin kanın hücrelerini güçlendirip beslediği düşüncesince de beden direncini artırıyor. Eskiden muharebeye revan askerler civil peyniri, bu köhne peynirden yerlermiş ki beden direnci faziletkâr olsun. Peynirler düşüncesince plastik bidonlara ve küplere, konularak arazi altında saklanılırdı. Bakın bu kusursuz topraktan dünkü çıkmak hali. Bu da kusursuz hakeza yeşermiş. Doğal, antibiyotik vaziyetini almış durumda” ifadelerini kullandı.

“Ballarımız ağız ağıza bin 218 rakımlıdır”
Bayburt Günlerinde bal satan Sinan Bal ise, “Özellikleri; Akciğer dostudur, astım, dem darlığı, bronşit, KOAH kabilinden hastalıklara güzel gelir. Ciğerleri ağız ağıza günahsız sili yapar. Sabahları aç karna ortak lezzetli kaşığı tün ezanı yatarken ortak lezzetli kaşığı kendisine tüketilmesi gerekiyor. Fazla yersek bu bal bizi tutar. Çok faydalı, şifalı ortak balımız vardır. Ayrıyeten yanı sıra yağız kapçık balımız var, ağız ağıza doğaldır. Bu kasnaklara boş koyarız. Tamamını günahsız zat üretir, mumuna derece kendisi üretir. Yayla çiçek ballarımız var. Ballarımız ağız ağıza bin 218 rakımlıdır. Çiçek plato ballarımız var. Ve ayrıyeten şöyleki Ayder yaylasının parafin ortak balımız var. Bunun süresince orman gülü var. Deli bal dediğimiz kestane mevcut ve ten etkeni vardır.” dedi.

Enes Şamil Gönenç - Mustafa Ayabakan - Sevgi Canpolat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ