USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, akıbet yolculuğuna uğurlandı

Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'ın babası Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze namazını ile akıbet yolculuğuna uğurlandı. Namazı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Törende açıklamalarda mevcut oğlu Selç

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, akıbet yolculuğuna uğurlandı
19-10-2021 15:00

Akciğer kanseri dolayısıyla esbak yaşamını kaybeden Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar'ın babası Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar düşüncesince bugün Fatih Camii'nde cenaze merasimi düzenlendi. Cenaze namazı evveliyat Selçuk Bayraklar benzeri Sümeyye Erdoğan ve Bilal Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini görüşme ederek afsun okudu. 72 yaşındaki Özdemir Bayraktar'ın Türk Bayrağına sarılı tabutu Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar ve Bilal Erdoğan'ın dal vermesiyle camiye getirildi.

Cenaze törenine, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Bilal Erdoğan ve binlerce seveni katıldı.

Taziyeleri, Selçuk Bayraktar benzeri Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Haluk Bayraktar, bildirme etti. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Özdemir Bayraktar'ın tabutunu oğulları, Selçuk ve Haluk Bayraktar, İçişleri Bakını Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay omuzlayarak cenaze aracına derece taşıdı.

“İlminden Türkiye yararlanma etti”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Başta evladı, evlatları ailesi peyda etmek az daha milletimizin başı esen olsun. İnsanlar öldükleri devir fiil defterleri kapanır. Ama üç kişininki kapanmaz sadaka-i halayık sahibi, ilminden yararlanma edilen alimler, ortak de faydalı soy sop yetiştiren babalar anneler. Bunların biri esasta fiil defterinin kapanmaması düşüncesince yetiyor. Ben inanıyorum ki Özdemir Bayraktar üçünü de adalet ediyor. İlminden Türkiye yararlanma etti. Hayırlı evlatlar yetiştirdi ve sadaka-i halayık sahibi ortak insan” dedi.

“Ülkesi milleti düşüncesince hayalleri bulunan hedefleri bulunan ortak büyüğümüzdü”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay cenaze namazının arkası sıra açıklamalarda bulundu.

Bayraktar'ın geliştirdiği teknolojilerin önemine yer veren Oktay, “Özdemir Bayraktar abimiz Allahtan geldiğine inanarak dobra ortak avlu canlı ve gene Rabbine vasıl büyüğümüz abimiz. Allah mekanının belirmek eylesin. Hepimiz şuna şahidiz; ülkesine milletine bağlı, ülkesi milleti düşüncesince hayalleri bulunan hedefleri bulunan ortak büyüğümüzdü. Hayallerini yapmak düşüncesince de ölümüne çalışan, hem bu dünyası düşüncesince bununla beraber ahireti düşüncesince etkin büyüğümüz. Cumhurbaşkanımızın iri ve çelimli Türkiye sevdasına baş döndürücü çelimli halde dal verici sorun adamıdır” dedi.

“Hastaneye götürdüğümüz sonuç çağa derece iş durumunda yatıp kalktı”

Törende henüz sonradan Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk bayraktar açıklamalarda bulundu.

Cenazeye katılanlara teşekkürname fail Selçuk Bayraktar, ““Babam, bizlerin canımızdan zikıymet babamızdı, ortak yandan da abimiz, arkadaşımızdı. Aynı sürede rehberimiz, kılavuzumuz esin kaynağımızdı. En benzeyen sorun ve yol arkadaşımızdı bu yolda. 20 sene ilk İnsansız Hava Aracı düşüncesince yola çıktığımızda ülkemizin mükemmel bağımsızlığı için; kimsenin yapılamaz, fakat eller yapabilir söylediği dönemde, ‘bu sistemin çarklarında arazi alamdan ilerleyemezsiniz' söylediği sürede inanılmış olduğu adalet yolda, her insanın inadına, sistemin diklemesine 20 yılda bizi bu bölgeye dünyada reis ülkelerden biri durumuna getirdi. Asla inanılmış olduğu yolda, doğruluktan, namustan parça karşılık vermeden bu gerçekleşti. Hepimize bu ruhu aşıladı. Babamızın bizlere katmış olduğu en iri bedel de bu oldu. Dosdoğru yaşadı, katiyen eğmedi bükmedi, bilmiş olduğu yoldan şaşmadı. İlk günde sancağın dikildiği yere şu demek oluyor ki iş namına buradan bambaşka yatacak yerim namevcut dedi. Hastaneye götürdüğümüz sonuç çağa derece iş durumunda yatıp kalktı annemle beraber. Ben de evleninceye derece orada kaldım. Bu sabahleyin ta oradan uğurladık” dedi.

“TSK namına bitirdikleri baş döndürücü kalburüstü hizmetler değme devir nazikâne ve hürmetle anılacaktır”

Törende mütekellim Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Yaşar Güler ise, “ Milli ve Yerli Savunma Sanayimizin büyüme göstermesine baş döndürücü ehemmiyetli katkılarda bulunmuş, ürettiği İHA ve SİHA'larla Türk Silahlı Kuvvetleri namına gururla kullandık, kullanmaya da bitmeme edeceğiz. TSK namına bitirdikleri baş döndürücü kalburüstü hizmetler değme devir nazikâne ve hürmetle anılacaktır” dedi.

Öte yandan, cenaze kılınan namazın arkası sıra defnedilmek az daha Sarıyer'de mevcut fasile kabristanlığına götürüldü.

Caner Sönmez- Veysel Ensar Gökçegözog-Emre Baba-Deniz Zeybek

İLGİLİ HABER
Özdemir Bayraktarın cenazesi Fatih Camiine götürüldü Özdemir Bayraktar’ın cenazesi Fatih Camii'ne götürüldü
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ