USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayraktar AKINCI’dan bir irtifa rekoru daha

Baykar çeşidinden ulusal ve ibdai şekilde geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, namına ilgili ulusal havacılık irtifa rekorunu 45 bin 118 feet'e (13 bin 716 metre) taşıyarak üçüncü kat kırdı.

Bayraktar AKINCI’dan bir irtifa rekoru daha
22-06-2022 23:02

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde düzenlenen AKINCI Projesi kapsamında Baykar kabilinden ulusal ve ibdai şekilde geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) 2 skor 750 atlama beygiri motosiklet ile donatılan modeli Bayraktar AKINCI B, namına ilgilendiren bulunan ulusal havacılık irtifa rekorunu daha yükseğe taşıdı.

Kendisiyle yarışıyor

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na tasdik yapılmak az daha Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri nezdinde dayanım, faziletli irtifa ve faziletli mücahede testleri yapmak düşüncesince 21 Haziran 2022 tarihinde zaman 19:31'de havalanan Bayraktar AKINCI B, namına ilgilendiren bulunan ulusal bir iklim aracıyla erişilen en faziletli irtifa rekorunu baştan kırdı. Test kapsamında 45 bin 118 feet (13 bin 716 metre) irtifaya denli yükselen Bayraktar AKINCI B, 20 zaman 23 dakikalık uçuşun arkası esna Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'ndaki Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi'ne döndü.

İrtifa rekorunu 3 kere kırdı

Bayraktar AKINCI TİHA'nın 2 skor 450 beygirlik motosiklet konfigürasyonuyla fariza karşılayıcı Bayraktar AKINCI A modeli, 8 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen sınav kapsamında 38 bin 39 feet irtifaya çıkarak rekor kırmıştı. Bayraktar AKINCI B modeli ise 11 Mart 2022 tarihinde 40 bin 170 feet irtifaya çıkarak kendine ilgilendiren rekoru daha yükseğe taşıdı. 22 Haziran 2022 tarihinde ise 45 bin 118 feet irtifaya çıkan Bayraktar AKINCI B, üçüncü misil irtifa rekoru kırmış oldu.

6 bin 406 kilometre biçim katetti

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na tasdik edilecek Bayraktar AKINCI B'lerin benimseme faaliyetleri düşüncesince Bayraktar AKINCI Uçuş, Eğitim ve Test Merkezi'nde mevcut Savunma Sanayii Başkanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı heyetleri de bu zamanı anlara şahitlik etti. AKINCI B, faziletli mücahede denemelerinin de gerçekleştirildiği 20 zaman 23 ahit idame eden pervaz süresince hep 6 bin 406 kilometre biçim katettikten sonraları sınav faaliyetini başarıyla tamamladı.

AKINCI evvel misil Anadolu Kartalı'nda

Bayraktar AKINCI B, halihazırda bitmeme fail sınav faaliyetlerinin yanında senkronik şekilde Anadolu Kartalı Tatbikatı'nda da fariza alıyor. Rekor uçuşunun gerçekleştirildiği sıralarda Doğu Akdeniz'de manevra kapsamındaki senaryoda fariza uçuşunu oluşturan Bayraktar AKINCI, böylelikle Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiş bulunduğu 29 Ağustos 2021 tarihinden itibaren evvel şümullü Hava Kuvvetleri tatbikatında epope göstermiş oldu.

Batman'dan kalkıp Ege'deki hedefleri vurdu

Bayraktar AKINCI TİHA, gene Haziran kocaoğlan içinde İzmir Seferihisar'da yürütme edilen EFES-2022 Müşterek Atışlı Fiili Tatbikatı‘nda Batman'da konuşlu bulunduğu üsten kalkış yaparak Seferihisar'daki Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'nde belirlenen hedeflere atışlarını başarıyla gerçekleştirmiş ve Batman'daki üssüne arka dönmüştü.

İhracat görüşmeleri sürüyor

Bayraktar AKINCI TİHA düşüncesince şimdiye denli 4 ülkeyle, Bayraktar TB2 SİHA düşüncesince ise 22 diyar ile dış satım sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeler kapsamında Bayraktar TB2 SİHA'ların teslimatları sürerken, Bayraktar AKINCI TİHA ve toprak sistemlerinin 2023 yılından itibaren süreli şekilde tasdik edilmesi hedefleniyor. 2021'de 664 milyon dolarlık S/İHA sistemi ihracatı oluşturan Baykar, Türkiye İhracatçılar Meclisi kabilinden açıklayan verilere gereğince defans ve havacılık dalında en baş döndürücü dış satım karşılayıcı şirket oldu. Milli TİHA Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 SİHA'ya nazarıitibar duyan nice diyar ile görüşmeler bitmeme ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ