USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bayram sofralarının yıldız tatlısı soğuk baklavanın püf noktaları

Ramazan Bayramı'na az ortak devir kaldığında evlerde tatlı telaşlar başladı. Ramazan sofralarını şölene yöneltmek isteyenlere sefa tatlısı önerisinde mevcut Eğitmen Pasta Şefi Semanur Özcan, akıbet zamanların trend tatlısı soğuk baklavanın evlerde kolay yapılabilecek ve iy

Bayram sofralarının yıldız tatlısı soğuk baklavanın püf noktaları
29-04-2022 10:24
Ramazan Bayramı'na mahdut eyyam kaldığında evlerde sefa hazırlıkları gayret kesmeden bitmeme ediyor. Birlik ve el birliği içerisinde geçirilecek sefa düşüncesince sunulacak ikramlıklar da şimdiden hazırlanmaya başladı. Bayramda şita süresince yorulan mideyi zorlamamak düşüncesince ve ısıdam iklim da menfez önüne alındığında ferah tatlıların tüketilmesini başvuru fail İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğr. Üyesi Semanur Özcan, bayramın eğer olmazsa olmazı baklavada ise sonuç zamanların trendi bulunan soğuk baklavanın sağımlı ve alışılmış baklavaya nazaran hâlâ az şeker hastalığı hastalığı içermesi bakından tüketilmesini önerdi. Satın almaya uyarınca aşırı hâlâ konuşu ve kâffesi püf noktalarıyla evde kolay yapılabilecek birlikte soğuk baklava tarifi sağlayan Öğr. Üyesi Semanur Özcan, bire birlikte sürede Türk mutfağındaki tatlı kültürüne de değindi.

Türk mutfağının ince degaje birlikte tatlı kültürü bulunduğunu tamlayan Öğr. Üyesi Semanur Özcan, “Türk mutfağında Osmanlı mutfağından mevrut birlikte tatlı kültürümüz var. Lokumhaneler ve helvahanelerden bunu anlayabiliyoruz. Baklavalarda günümüze derece hala süregelmiş ürünlerden biri. Baklava bizim dünyaca adlı sanlı ve müstehap birlikte ürünümüz. Bu sebeple herhangi birlikte devir da varlığını bitmeme ettirecektir” dedi.

“Artık ferah tatlılar yeğleme ediliyor”

Soğuk baklavaya sonuç senelerde dip birlikte istem bulunduğunu tabir fail Özcan, “Yeme-içme alışkanlıklarımız değişti. İnsanlar hâlâ hafif, kendilerine ciddi hissettirmeyecek mahsulat bezdirmek istiyor. Bunun da paralelinde sağımlı baklava ortaya print diyebiliriz. Sütlü baklava alışılmış baklavaya nazaran içerisinde aşırı az şeker hastalığı hastalığı ve yağ barındırıyor. Bu bakımdan hâlâ ferah bulunduğunu söyleyebiliriz. Havalar da ısınmaya başladı. Bu nedenden de hâlâ ferah tatlılar yeğleme edilmeye başlandı” sanarak konuştu.

Soğuk baklava tarifini paylaşan Özcan, en önce birlikte sini baklava düşüncesince mukteza malzemeleri şu şeklide sıraladı;

“Bir paket apiko baklava yufkası (40 yaprak)

İç masraf adına koz yada fıstık

200 gr tereyağı

125 ml ayçiçek yağı

Şerbeti için;

800 gr süt
400 gr motorin kreması
400 gr şeker
Süslemek için;
Kakaolu motorin tozu
Fıstık yahut Hindistan cevizi”

Soğuk baklavanın tarifi;

Tatlının yapılışını özetleyen Özcan, “Evlerimizde pratiklik olması itibarıyla apiko baklava yufkası kullandık. İki yufkayı birlikte tane büküm gibi kullanıyoruz. Toplamda 200 gr tereyağına 125 ml ayçiçek antagonist ekleyerek, hazırlamış olduğumuz karışımı herhangi birlikte katın arasına sürüyoruz. On büküm derece bu işlemi yaptıktan sonraları iç masraf adına matlup malzemeyi ( ceviz, fıstık) yağ sürmediğimiz kata çokça yayıyoruz. İç harcı serptikten sonraları arka artan yufkaları da herhangi birlikte yekta katın arasına sadeyağ sürerek, gine on büküm olacak şeklide hazırlıyoruz. Tamamlanan baklavamızı dördül tike gibi kesip, ilişkin tere yağ gezdirerek, fırında 180 derecede 45 dakika derece kontrollü birlikte şeklide pişiriyoruz” dedi.

Şerbet kaynatılmamalı

Şerbeti düşüncesince ilgi edilecek noktalara yer veren Özcan, “Süt ve krema birlikte kabın süresince ocağa alınarak pütürlük olmayana sincap karıştırılır. Ardından şeker hastalığı hastalığı arttırma edilir. Şeker eriyene derece şerbet karıştırılır. Şerbet katiyen kaynatılmamalı. Parmağı yakmayacak şeklide ılıklaştırmak tam olacaktır. Ilıyan şerbeti kenara alıp, soğumaya bırakıyoruz. Soğuk şerbeti, soğuk baklavaya stabil birlikte şeklide arttırma ettikten sonraları birlikte sayaç dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen baklavanın üstünü elek sayesinde kakaolu motorin tozu ile kaplıyoruz. Antep fıstığı yahut Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebileriz. Kakaolu motorin tozunun dökümünde de birlikte püf nokta var. Tarifi deneyeceklere baklava elden tüketilmeyecekse kakaoyu servis yaptıkça eklemelerini öneriyorum. Çünkü baklava bekledikçe ilişkin dökülen hint bademi ıslanabilir” ifadelerinde bulundu.

Soğuk baklavanın püf noktası şerbetinde

Soğuk baklava ile alışılmış baklava ortada esas farklara yer veren Özcan, “Farklardan en önemlisi şerbetinin su ve şeker hastalığı hastalığı adına motorin ve şekerden yapılması ve içerisinde krema muhtemeldir. Bu dü baklava ortada şerbetin dökülmesi de ayrımlılık gösteriyor. Klasik baklavalarda, baklava sıcak, şerbeti soğuk olur. Soğuk baklavada ise hem baklava hem de şerbet soğuk olmalı. Soğuk baklavanın en ehemmiyetli püf noktalarından birisi budur” gibi konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ