USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

BBP Genel Başkanı Destici: 'Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Bir an geçmiş beklentimiz Rusya'nın saldırılarını ve işgali durdurması. evvel mütareke anons edilip sonraları yeniden emektar sınırlara değişmek amacıyla barışın sağlanmasını istek ediyoruz. Yoksa bu durum aşır

BBP Genel Başkanı Destici: 'Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir'
03-03-2022 00:33

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Samsun İl Başkanlığı'nı görüşme etti. BBP Samsun İl Başkanı Ünsal Tokuç, il yönetimi, kaza başkanları ve partililerce karşılanan Genel Başkan Destici, burada gündemdeki mevzulara değgin açıklamalarda bulundu. ad vermeden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i eleştiren Mustafa Destici, “Maalesef bizde de hala bildiğiniz bu şeklinde Mao'cu zihniyeti sürdürmeye çalışanlar var. Bunlar hala ısrarla Rusya'yı savunuyorlar. Rusya'nın saldırılarını savunuyorlar ve utanmadan ahlaksızcasına da Rusya'nın savaş açmasını, Resul-ü Ekrem Efendimizin isimlerini ağzına benimseme etme hadsizliğiyle açıklamaya, arı ve yasal göstermeye çalışıyorlar. Bu hakkıyla hem Peygamber Efendimize hem İslam evveliyatına bununla müşterek etraflı Müslümanlara huzur işlenmiş şişman bir hakarettir. En hafifiyle” dedi.

Rusya'nın Türk ve Müslümanlara uyguladığı politikalardan gır ederek Perinçek'e yüklenen Destici, “Şimdi bir Rusya coğrafyasına bakalım değil mi, Müslümanlar ne biçimde diye. Daha filhakika Mao'cuların, sosyalistlerin yönettiği coğrafyalara bakalım. Çin'de Doğu Türkistan haksızlık ve azap altında, obstrüksiyon edilmiş topraklar dejenere ediliyorlar soykırıma yayıncı oluyorlar. Onları da korumak için çaba sarfediyor ayrımsız lafları kullanan emektar Mao'cu yahut hala o zihniyeti sürdürenler. Şimdi Rusya'ya bakıyorsun Kırım'da Türk kalmamış. Kafkaslarda Ahiska Türkü kalmamış. Kendine değgin kukla bir Çeçen bölgesi oluşturmuş. Tataristan oylama yapmış oldu ayrımsız Kırım üzere istiklal istedi. Niye onu tanımadı. Zorla güçle bastırdı. Saka Türkleri, Tuva Türkleri şu demek olmakta ki ne denli Türk, Müslüman camia var ise hepsini devre çağ obstrüksiyon etmişler ve geçmiş hedefleri de topraklarıyla tabii zenginlikleriyle enerjileriyle beraberce dinleri olmuş, dilleri ergin kimlikleri olmuş. Bunu namevcut etmeye çalışmışlar. Hal bu denli baş döndürücü kesin ortadayken gün balçıkla sıvanmaz” diyerek konuştu.

“İçimizde çıyan çok”

Sert laflar kullanan Destici, “Bu denli rastgele bilinçlilik gizlemeden akıbet 200 yılda yaşanmışken ve kılıç Küçük Kaynarca Antlaşması'ndan bugüne ayrıca Karlofça'dan bugüne baktığımız devir etraflı kayıplarımızın az daha çoğunu Rusya'ya vermişiz yahut Rusya hasebiyle vermişiz. Rusya'yla yaptığımız harpler hasebiyle vermişiz. Balkan Savaşları böyle Balkanlar'ın elimizden çıkması, Karadeniz'in, Kırım'ın, Kafkaslar'ın etraflı bunlar Rusya'yla olmuş. Adamlar hala Rusçuluk yapıyorlar. Yani Türkiye'nin değil de Rusya'nın kendilerini savunuyorlar. Türk devletinin Türk milletinin değil de Rusya Devleti'nin ve öz ideolojik yakınlıkları bulunan Mao'cuların hedeflerini savunuyorlar. Koministlerin, sosyalistlerin hedeflerini savunuyorlar. Türkiye'de maatteessüf dediğimiz üzere bazıları böyle Rusçuluk yapıyor. Rusya'yı savunuyor. Kimisi Çin'i savunuyor. Bazen ayrımsız eşhas olmakta bunlar. Kimileri Ermenistan'la Türkiye bir anlaşmazlığa girdiğinde Ermenistan'ı savunuyor. Yunanistan'la giriyoruz Yunanistan'ı savunuyor. ABD'yle giriyoruz ABD'yi savunuyor. Maalesef içimizde çıyan çok. Zaten çıyan bitmediği düşüncesince Türkiye bu sıkıntıları çekiyor” biçiminde konuştu.

“Rusya saldırıları durdurmalı”

Türkiye'nin yürüttüğü politikayı muvazeneli bulduğunu anlatım fail ve savaşın taraflarına mütareke çağrısı karşılayıcı Mustafa Destici, “Türkiye yayıncı burada muvazeneli bir yöntem götürüyor burada. Ukrayna'yla dostuz, Rusya'yla ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri de kapmak istemiyor. Ama tavrını da kesin bir biçimde koyuyor ve koymalı. Rusya'nın nahak yere olduğu, işgali benimseme etmediğimizi, Rusya'nın saldırılarının benimseme edilemez bulunduğunu anlatım ediyor. Sürdürülen danışmalar inşallah müspet neticelenir. Bir an ilkin beklentimiz Rusya'nın saldırılarını ve işgali durdurması. evvel mütareke duyuru edilip sonradan yeniden emektar sınırlara değişmek şartıyla barışın sağlanmasını dilek ediyoruz. Yoksa bu boyut baş döndürücü tehlikeli. Allah muhafaza bir 3. dünya savaşı bile çıkabilir. Bu çıngı onun kıvılcımı bile olabilir. Tüm kesimlerin bu ihtimali de gözeterek akıntı etmesi gerekiyor. Montrö dair da Türkiye şu anne denli azimli bir biçimde gitti” ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulunun peçe ve bunama sonucuna destek

Açık havada peçe zorunluluğu ve kurumlara girişte HES kodunun kaldırılmasına da desteğini açıklanan Destici, “Bu da müjdeli bir haber. İnşallah adım adım toy bir doğacak kurda normalleşmenin adımı yerine görüyoruz. İnşallah gelecek aylarda bu engellemeler ağız ağıza kaldırılır. Tabii, fenomen rakamları artarsa kısıtlamaları dağıtmak kimsenin elinde olmaz. Keyfi verilecek bir değişmeyen değil. Bu Bilim Kurulu çeşidinden maruz bir karar. İnşallah fenomen sayılarımız da düşer. Ölüm oranlarımız da düşer ve ağız ağıza özlediğimiz alışılagelen yaşama daima beraberce döneriz diyerek beklenti ediyorum” laflarına toprak verdi.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici konuşmalarının arkası sıra partililerle danışma toplantısı gerçekleştirdi.

Ünsal Karka

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ