USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan insan gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan kişinin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını bildirdi.

Beyoğlu patlamasında bombayı bırakan insan gözaltına alındı
14-11-2022 06:08
İstanbul

İçişleri Bakanı Soylu, patlamanın yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklamalarda bulundu.

Soylu, Beyoğlu İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan ferdin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirtti.

Beyoğlu'ndaki patlamada 6 ad yaşamını kaybetti, 81 ad yaralandıCumhurbaşkanı Erdoğan: Bu orospu çocuğu saldırının failleri ve arkasındaki mahfiller ortaya çıkarılacak

Terörün Türkiye’ye yakışmadığını dile getiren Soylu, "Yaklaşık 6 senedir İstanbul'da evvel şeb ezanı kimlik yaşadığımız kabilinden dokunaklı müşterek hadise, müşterek yıldırı hadisesi yaşamadık. (Beyoğlu'ndaki patlama) Bu mevzuda milletimize mahcubuz. Bu sene hoppadak 200’e benzeyen yıldırı vakası engelledik. Belki bu karşılaştığımız vakadan şimdi müessif neticelere sebebiyet yapılanma edecek yıldırı olaylarıdır.” dedi.

Terörün ayrımlı müşterek yüzü bulunduğunu tabir fail Soylu, “Dağda savaş edersiniz. Sınır ötesinde savaş edersiniz. Şehirde savaş edersiniz ve nice yıldırı vakasını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet alegori da dünya alegori da kaybettiğimiz canlar açısından da iri müşterek değer ödersiniz. Elbette ki coğrafyamızda iri müşterek imtihanla huzur karşıya kaldığımızı biliyoruz.” sanarak konuştu.

Kimsenin coğrafyasında Kobani’nin, Tel Rıfat’ın, Münbiç’in Nusaybin’in, Kamışlı’nın olmadığını aktaran Soylu, şunları kaydetti:

“Bunlarla, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş bulunduğu iri müşterek iradeyle bütün arkadaşlarımızla müşterek savaş gerçekleştiriliyor. İstiklal Caddesi bizim milletimizin işveli bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bizlere ne ileti özgülemek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç alçalma etmesinler, karşılığını şimdi ağırbaşlı vereceğiz. Bugün ABD kabilinden meydana getirilen taziyet mesajını da katilin fenomen hesabına evvela gelenlerden bir tanesi bulunduğu kabilinden değerlendirmenin esasi bulunduğunu ego düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı baş döndürücü belirgin müşterek halde ortaya çıkacaktır. Yakın müşterek sürede da görülecektir Allah'ın izniyle.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iri müşterek sıkıntı duyduklarını, 6 yıldırı şehidinin bulunduğunu dile getirerek yaşamını kaybedenlere Allah’tan yağmur diledi.

Soylu, şu halde konuştu:

“Hepsinin ayrı müşterek hikayesi var. Bir kısmının annesi, eşiyle, müşterek kısmının babası, annesiyle baş başa olabilme olanağına erbap olduk. Sayın Valimiz, Başkan Yardımcımız, icra vekili yardımcılarımız baştan sona baş başa hastaneleri görüşme ettik. Bu esnada da tabii ki bu olayın faillerini bulmak düşüncesince de hem Emniyet Genel Müdürümüz burada, Terör Başkanımız, İstihbarat Başkanımız, İstanbul Emniyet Müdürümüzün koordinasyonunda doğrusu olayın bulunduğu saatten itibaren baş döndürücü iri müşterek mücahede gösterildi. Hem uran alegori hem fiziksel alegori yapılabilecek rastgele hamle atılmaya çalışıldı.”

Süleyman Soylu, patlama dolayısıyla 1984 İstanbul tevellütlü Arzu Özsoy ve 2007 Ereğli tevellütlü kızı Yağmur Uçar, 1988 Palu tevellütlü Yusuf Meydan, 2013 Seyhan tevellütlü Ecrin Meydan, 1982 Gümüşhane tevellütlü Adem Topkara ile 1995 Rize tevellütlü benzeri Mukaddes Elif Topkara’nın yaşamını kaybettiğini bildirdi.

3 aileden 2’şer zayi yaşanmış olan saldırıda 81 yaralının bulunduğu ve 50 ferdin taburcu edilmiş bulunduğu bilgisini paylaşan Soylu, “Bunların müşterek kısmı kulak çınlamasıyla tedbiren hastanede tuttuğumuz kardeşlerimizdi. Doktorlarımız gidebilirler dedikten sonradan bütünü evlerine geçiş ettiler. 5 yaralımız şu anda derin bakımda. 2 yaralımızın vaziyeti da ağır. Yine ötekiler tedbiren hastanede tutuluyorlar. Onlara da Cenabı Allah'tan onma diliyorum.” dedi.

Eylemin gerçekleştiği andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile bütün birimlerin, kaynaklandığı yer, talimatın alındığı arazi ve eylemi gerçekleştirenlerle ilgilendiren düzentileme yaptığını aktaran Soylu, şu halde bitmeme etti:

“İlk değerlendirmelerden itibaren bire müşterek iz üstündeyiz. Eylemin emirinin Kobani'den geldiği dair müşterek değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçmiş bulunduğu dair müşterek değerlendirmemiz var. Ve gine tabii ki bu fenomen on paralık olmasaydı, on paralık dirilik kaybımız olmasaydı lakin şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız, sınırın içinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içinde binlerce kahramanımız hoppadak terörü engellemekle savaş ediyor. Biraz evvela vakası yapan, bombayı bırakan ad İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri kabilinden gözaltına alındı. Ondan evvela kısaca 21 ad şimdi gözaltına alınmıştı.”

"Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü"

İçişleri Bakanı Soylu, laflarını şu halde tamamladı:

“Özellikle bu mevzuda mücahede yayınlayan arkadaşlarıma minnettarım. Çünkü şayet yakalanmamış olsalardı nereye gidecekleri mevzusundaki beyanlarını da verdiler. Nasıl müşterek operasyonla huzur karşıya kaldığımızı da bu en belirgin müşterek halde tabir etmektedir. Belki şurası anlatmak gerekir. Terörün yüzü acıdır lakin bu mücadeleyi, bedeli ne olursa olsun sonuna denli sürdüreceğiz ve başta bizlere arkadaş kabilinden görünen, bütün teröristleri ya öz ülkesinde koruyan yahut obstrüksiyon etmiş bulunduğu alanlarda, egemenlik sürdüğü bölgelerde teröristlere yaşarlık veren, onlara öz senatolarından resmi alegori servet gönderen sanki müttefiklerimizin herhalde samimiyetsizlikleri ortadadır. Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde, PKK/PYD yıldırı örgütü. Ve esasen söylüyorum. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bizlere bu acıyı yaşatanların şimdi katı ve kıvrım kez acıyı yaşayabilecekleri müşterek karşılığı benzeyen müşterek sürede onlara göstereceğiz. Şehitlerimizin ruhu neşeli olsun. Mekanları uçmak olsun. Ailelerinin, yakınlarının, arkadaşlarının ve milletimizin başı salim olsun.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ