USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi

"Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla Şişli'de müşterek araya mevrut gönüllüler farkındalık peydahlamak neredeyse engellere karşı pedal çevirdi.

Bisikletçiler engellere karşı pedal çevirdi
05-12-2021 15:04
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve ÜNSPED Spor Kompleksi işbirliğiyle mânialı efrat düşüncesince farkındalık peydahlamak neredeyse Şişli'de ortak çiftteker turu düzenlendi. "Hayata Pedal Çeviriyoruz" sloganıyla ortak araya mevrut fahri bisikletçiler ve mânialı efrat tandem bisikletlere binerek Şişli'den Zeytinburnu'na derece pedal çevirdi. Sosyal günah projesi kapsamında pedal çeviren gönüllüler ve mânialı efrat düet bisikletlere binerek hepsi engellere karşı farkındalık oluşturdu.

"Engeli olma vaziyeti elden ortak farklılık"

Engelli bireylerin ailelerinden bağımsız, mahalle muhtarı birer fert olduklarını kail Dr. Öğretim Üyesi Sevgi Sadedil, "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi kendisine bu etkinliğe katılıyoruz. Bizler mânialı bireylerin geçinme katılma haklarını savunuyoruz ve mânialı bireylerin hakları dair farkındalık peydahlamak neredeyse bu etkinliği düzenledik. Bugün yaşama pedal çevireceğiz. Biliyorsunuz toplumda açılım kusur açılım var. mesela mânialı durumun düzgün olmayan ortak gidiş bulunduğu yahut feci ve işlemeyen ortak gidiş olduğuna müteveccih tatmin var. Aslında bu ağız ağıza mânialı olma vaziyeti ağız ağıza farklılık. Sadece ortak ayrımlılık ve delik rengi saç türü kabil ortak farklılık. Engelli bireylerin ailesine yayımcı efrat değiller. Özerk efrat buradaki ortak tane engel gerçekte topluluğun onları engellemiş olması ile ilişik ortak durum. hususi ortak fert kendisine akım edebilirler buna ilgi çekmeye çalışacağız. Buradan ÜNSPED'e gidecekler Zeytinburnu'na. Orada çiftteker turu tamamlamış olacak. Barikat Sanat Atölyesi Derneği ve kılıç de İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi kendisine etkinlikte bulunduk” niteleyerek konuştu.

“Dünyayı muhabbet kurtaracak”

Engellilerin ortak devir değil de rastgele devir hatırlanması icap ettiğini tamlayan mânialı sportmen Ahmet Dönmez, "Engelli sporcuyum üç senedir yarışma bisikleti kullanıyorum ortak tane bacakla. Bugün de organizasyona eklenmek düşüncesince geldim. Görme mânialı arkadaşlarımıza tandem ile gezdireceğiz düet bisikletle. Ben elhak kendim mânialı sporcuyum, ortak tane bacakla kullanıyorum. Koltuk değneği ve tekerli iskemle kullanmıyorum. Bisikletim bundan sonra benim ortak nevi uzvum ve sol bacağım oldu. Bugün organizasyona eklenmek düşüncesince Adana'dan geldim. Biz engelliler günün elden ortak devir hatırlanmasını istemiyoruz. Biz bu ülkede ve bu kentte yaşıyoruz. Biz bu dünyada bu vaziyeti rastgele devir yaşıyoruz. Bizi rastgele devir hatırlasınlar, dayanak olsunlar istiyoruz. Dünyayı muhabbet kurtaracak” ifadelerini kullandı.

“Spor ve zanaat iyileştirir”

Organizasyon karşı mütekellim Barikat Film Festivali Başkanı Hüseyin Nacar ise, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz bunu ortak güne getirtmek değil de tebrik adına yâd kalifiye kendisine bu sene da farkındalık olsun niteleyerek mânialı arkadaşlarımız yaşama pedal çevirecek. Bisikletçiler ve mânialı arkadaşlarımız pedal çevirecek. Spor ve zanaat iyileştirir. Biz bunların kimyevi silahlardan henüz çelimli olduğuna inanıyoruz. Bu ortak içtimai sorumluk projesi. Bu plan kapsamında İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne, ÜNSPED'e ve İstanbul Valiliği'ne, Kültür Bakanlığı'na teşekkürname ediyoruz” dedi.

“Sevgi engel tanımaz”

Organizasyonun ev sahipliğini eden ÜNSPED yöneticisi Semra Demirer, “Yüreklerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmalıyız. Ben ortak güne sığdırılan kutlamaları sevmiyorum. Tüm himmet verenler bisiklete binenler ve asistan olanlar hepsine minnettarız. Çünkü şişman ortak farkındalık çalışma harcaması bu. Naz ve sporun bellek ve bünyenin ağır ezgi dansı bulunduğunu düşünüyorum. Gözünüz kimi renkleri görmeyebilir fakat yüreğimizde anca rengarenk ebekuşağı bulunur ki bizim kabil görenlerden aşırı henüz topluma hayır işler yapar bu iyi insanlar” niteleyerek konuştu.

Hayata pedal yöneltmek düşüncesince organizasyona eklenmiş olan müşahede mânialı fert Haydar Salas da, “Milli Eğitim Bakanlığı'nda işyar kendisine çalışıyorum. Bu organizasyonları düzenledikleri düşüncesince aşırı teşekkürname ederiz herkese. Güzel ortak aktiflik olacağını düşünüyorum. Bu daima yaptığımız ortak nesne zaten. Genellikle mânialı arkadaşlarla baş başa bu janr etkinliklerde arazi alıyoruz” biçiminde konuştu.

Batuhan Altınbaş - Gülşah Kahveci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ