USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BM Genel Sekreter Yardımcısı İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı

Son zamanlarda etkilerini elan bir tomar hissettiğimiz hava krizine erinç farkındalık tekvin etmek düşüncesince Bahçeşehir Koleji kabilinden planlı İklim Değişikliği Zirvesi'ne BM Genel Sekreter Yardımcı Nikhil Seth de iştirak sağladı. Nikhil Seth yaptığı değerlendirmede Pari

BM Genel Sekreter Yardımcısı İklim Değişikliği Zirvesi’ne katıldı
08-12-2021 12:00

İklim değişikliği ve etkilerinin eğitim, hususiyet ve uygulayım bilimi başlıklarıyla sürdürebilir birlikte evren bina kılmak hedefiyle tartışıldığı Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi'nin açılışı 7 Aralık'ta Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşti. Konusunda bilirkişi şahıslar Bahçeşehir Koleji öğrencileriyle birlikte araya gelmiş şekilde ‘iklim krizine gönül rahatlığı neler yapabiliriz' in sorusunu ve yanıtını ele aldılar. Zirveye başkaca BM Genel Sekreter Yardımcısı Nikhil Seth, BUEK Başkanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Uluslararası Eğitim Merkezi Türkiye Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi ve SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü hasret Dağ ve Gazeteci Cem Seymen ortaklık sağladı. Zirve ikinci gününde Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencileri çeşidinden planlı “Genç Diplomatlar Konferansı” ile bitmeme edecek.

Paris Anlaşmasından sonraları evren genelinde biçim kat edilmedi
Nikhil Seth hava değişikliğine değgin yaptığı değerlendirmede 2015 senesinde tılsım gayeli meydana getirilen Paris Anlaşmasının altını çizerek, “Sahadaki çalışmalara baktığımız devir gerçekte imzaladığımız anlaşmalardan baş döndürücü değişik şeyler bulunduğunu görüyoruz. 2015 senesinde Paris Anlaşması imzalandığında hepsi sarhoş oldu. Fakat 2015'teki limonluk gazı emisyonlara baktığımızda tedenni bulunmadığı derece üstün dereceli seviyelere ulaştık. Baktığınız devir maruz taahhütler ve yapılanlar arasındaki baş döndürücü birlikte tomar ayırt var. Bu mevzuda eyleme geçmesi gerekenlerin değişik aktörlerden yardıma gereksinimi var” dedi.

“Sera gazı emisyonu düşüncesince pırtı dışı sektörleri arama dibine almalıyız”
Sera gazı emisyonununda başı çekici hususi sektörde Fortune 500'e giren şirketlerden çok pırtı dışı sektörlerin denetlenmesi icap ettiğini vurgulayan Seth, “İş yaşamına baktığımız devir küçük-orta ölçekli ve başka resmi pırtı dışı sektörlerden oluşuyor. Onlara kılavuzluk edebilmek düşüncesince ki uğraşıyor? Burada limonluk gazı emisyonlarının azaltımı düşüncesince ki onlara biçim gösteriyor? Küresel emisyonun yüzdelik 70'i hususi sektörden kaynaklı. hususi dal büyümemizde aktif fiil ancak birlikte taraftan da emisyonların miktarını direkt etkiliyor. Sadece Fortune 500'de gösterilen şirketlere ulaşarak bu değişikliği yapamayız. Görmek istediğimiz bu şirketlerle de uğraşmalıyız ve bu biçimde ilerlemeliyiz” şeklinde konuştu.

“Eğitim ehemmiyetli hemen nite eğitim”
Enver Yücel ise açım konuşmasında bundan sonraları maruz eğitimlerde gençlerin dünyaya gönül rahatlığı hâlâ şuurlu olması alegori harekete geçtiklerini zira bu krizin önünü kabul kılmak düşüncesince elden konuşmaların değil çalışarak de aşama atılması icap ettiğini tabir etti. Yücel “Gençlere hakeza birlikte evren bırakamayız” diye açıklamalarına şöyle bitmeme etti;

“Gençlere hakeza birlikte evren bırakmamamız icap ettiğini huy bizlere öğretiyor. Doğayla savaşmayıp uzlaşma biçiminde yaşamamız lazım. Biz iri birlikte terbiye kurumuyuz. Dünyada eğitimde hava değişikliği ve yer ile ilgili, sürdürebilir kalkınma planları ile ilgilendiren devir hin söylemler oluyor. Ama kılıç eyleme geçtik. Türkiye'de hava değişikliği inisiyatifini kuran evvela kurumların başlangıcında olacağız. Evet, Paris Anlaşması yapılmış oldu hemen ondan sonraları birlikte eyleme hâlâ henüz geçilmedi. Biz öğrencilerimizle öğretmenlerimizle bu eyleme bundan sonraları katılıyoruz. İklim değişikliği özellikle iktisap kılmak üzere, Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarını ibret programlarımıza da koyduk.

“Eğitim lazım, terbiye baş döndürücü ehemmiyetli hemen bundan sonraları nite birlikte eğitim? Biz nite birlikte terbiye yapmalıyız ki geleceğimizi, dünyamızı hâlâ yaşanabilir birlikte pozisyona getirelim. Bir kat yeteri derece üretimi tam derece istihlak anlayışını verip veremediğimize bakmalıyız. Eğitim insanlığın yararı, faydası ve huzuru içindir. O nedenden dolayı eğitimde dünyanın problemlerini gündeme taşıyacak ve bunlara hal bulabilecek müfredatlara gitmeliyiz.”

“Söylemden baş döndürücü eyleme geçmeyi öğrenmeliyiz”
Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi'nde mütekellim SEY Vakfı Başkan Vekili ve Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Üyesi Begüm Yücel, değişimin evvela kendimizden başlaması icap ettiğinin altını çizerek “Bu kurnaz birlikte zarar ve hepsi dünyayı yıldırma ediyor. Bir an evvela harekete geçilmeli zira beraberlik ile dünyamızın sonunu getiriyoruz. En girintisiz çıkıntısız biçim şekilde da öz hayatlarımızda toy tensikat yapmakla işe başlayabiliriz. Yeni nesle söylemden çok, eyleme geçirmeyi öğretmeliyiz.” dedi.

“Her saniye birlikte gübür kamyonu derece elbise atılıyor”
Tek birlikte bireyin üstelik trendleri değiştiğinde ehemmiyetli birlikte biçim kat edildiğini kail İklim Aktivisti Seren Anaçoğlu, baş döndürücü birlikte tomar istihlak yapıldığına uyanıklık tefriş kılmak için, “Her saniye birlikte gübür kamyonu derece elbise atılıyor” dedi. Anaçoğlu, “Günlük istihlak alışkanlıklarımız tek biçimde azalmıyor. Bir verim alırken ve kullanırken 50 el düşünmemiz gerekiyor bu bana ne derece geçişsiz diye. Her saniye birlikte gübür kamyonu derece elbise atılıyor. Yani 6295 kg elbise atılıyor veya yakılıyor. Bir blucin pantolon düşüncesince 10 bin litre su harcanıyor. Aşırı tüketime gitmeden görmek baş döndürücü iri ehemmiyet bildirme ediyor. Hâlâ cıncık alegori plastik tüketiyoruz. Sadece ferdî şekilde değil ailemize ve etrafımızdakilere de farkındalık vermek zorundayız. Evde üstelik önemsiz alışmışlık değişikliklerinde iri farklar yaşanıyor. O nedenden dolayı evvela kendimizden başlayarak herkesi bilinçlendirmekte yarar var. Çünkü huy ile harp halindeyiz şayet kılıç kazanırsak, kaybederiz!”

Genç Diplomatlar iklimi tartışıyor
Bahçeşehir Koleji İklim Değişikliği Zirvesi, hava değişikliğinin ele alınacağı 8. Genç Diplomatlar Konferansı ile bitmeme ediyor. Bahçeşehir Koleji ortaöğretim öğrencileri çeşidinden açılan komiteler, değişik devletleri anabolizma fail delegelerle hava değişikliğinin toptan etkilerini ve hal yollarını konuşuyor. Zirve böylece öğrenciler hepsi devletleri temsilen sundukları çözümleri deklerasyon durumuna getirip yayımlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ