USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bugün okullar tatil mi? 10 Mart kar tatili olan İller hangileri!

Yurt genelinde can alıcı olan kar yağışı zımnında nice ilde okulların tatil edilmiş olduğu duyurusu yapılıyor. Peki 10 Mart zamanı itibarıyla kar tatili olan İller hangileri! İşte detaylar...

Bugün okullar tatil mi? 10 Mart kar tatili olan İller hangileri!
10-03-2022 10:25
İstanbul'da öğrenime kar tatili

10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren ilimiz dahilindeki eksiksiz resmi ve hususi esas terbiye ve insicamlı tedrisat kurumları ile el terbiye merkezleri, tekâmül enstitüleri, hususi tedris kursları, motorlu anahtar çoban kursları, muhtelif kurslar, hususi terbiye ve iyileştirme merkezleri, resmi okullardaki terviç ve yetiştirme kursları ile hususi okullardaki tahkim kursları, Kur'an kursları ile 4-6 gözyaşı arası anne sınıfları da müdahale edinmek kıl payı eksiksiz terbiye kurumlarında terbiye faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe derece açıklık verilmesine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına dair hususi yetiştirme yurdu ve güneş bakımevleri ile bebek kulüplerinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe derece faaliyetlere açıklık verilmesine, İstanbul'da mevcut darülfünun rektörlerimizle meydana getirilen istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe derece açıklık verilmesine, kurumlarımızca mecburi hizmetlerin yürütülmesi düşüncesince minimal ölçüde personel bulundurulması kaydıyla güvenlik, afiyet ve erişim hizmetleri haricinde memur, iştirakçi ve başka personelin 10 Mart 2022 Perşembe haset yönetsel mezun sayılmalarına değişmeyen verilmiştir. Saygıdeğer hemşehrilerimizin karla savaş dair tahsil edilen önlemlere verdikleri dayanaklık etmek ve gösterdikleri kavrayış düşüncesince teşekkürname ediyoruz" denildi.

Vali Yerlikaya, içtimai iletişim araçları hesabında meydana getirdiği paylaşımda da, beklenir kar yağışı hasebiyle eğitim-öğretim müesseselerinin yarından itibaren pazartesi gününe derece öğrenime açıklık verdiğini duyurdu.

ÜNİVERSİTELER DE DAHİL EDİLDİ

YÖK, İstanbul'da kar yağışı hasebiyle 14 Mart Pazartesi gününe derece yükseköğrenime açıklık verildiğini duyurdu. YÖK çeşidinden meydana getirilen açıklamada, “Değerli öğrencilerimiz İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden tahsil edilen verilere gereğince 10 Mart 2022 haset düşüncesince turuncu alarm verilmiştir. Bu doğrultuda İstanbul Valiliği, il genelindeki darülfünun rektörlükleri ile meydana getirilen istişareler doğrultusunda yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe derece açıklık verildiğini açıklamıştır. Beklenen kar yağışının mevzi illeri de etkileyeceği isteyerek bahis konusu illerdeki üniversitelerimizin bulundukları illerin valilikleriyle irtibata geçerek muktezi tedbirleri almasını önemle dileyiş ederiz” denildi.

Bursa'da okullara 14 Mart'a derece kar tatili

Bursa Valiliği'nden meydana getirilen kayıtlı açıklamada şu ifadelere arazi verildi;

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden ahit zaman 15.30'da tahsil edilen verilere gereğince 10 Mart 2022 Perşembe haset İlimiz düşüncesince soluk alarm verilmiştir. Meteorolojik raporlar ve beklenir herhangi müşterek muhtelif menfi iklim şartları sebebiyle, 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dair eksiksiz resmi ve hususi esas terbiye (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve insicamlı tedrisat kurumları, el terbiye merkezleri, mesleksel terbiye merkezleri, tekâmül enstitüleri, hususi tedris kursları, motorlu anahtar çoban kursları, muhtelif kurslar, hususi terbiye ve iyileştirme merkezleri, şeklî okullardaki terviç ve yetiştirme kursları ile hususi okullardaki tahkim kurslarındaki terbiye faaliyetlerine, İl Müftülüğü' ne dair Kur'an kurslarındaki terbiye faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne dair hususi yetiştirme yurdu ve güneş bakımevleri ile bebek kulüplerinin terbiye faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe derece açıklık verilmesine, mânialı ve gebe amme mensubunun 10-11 Mart 2022 tarihlerinde yönetsel mezun sayılmalarına oy birliğiyle değişmeyen verilmiştir."

Çanakkale'de taşımalı öğrenime kar tatili

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden meydana getirilen açıklamada, "Kar yağışı hasebiyle ulaşımda meydana gelebilecek kötü etkileri engel rastık etmek düşüncesince Biga, Bayramiç, Çan, Lapseki ve Yenice ilçelerimizde taşımalı öğrenime 10.03.2022 Perşembe haset müşterek (1) gün süreyle açıklık verilmiştir" denildi.

Bolu'da okullara 2 günce kar tatili

Bolu Valiliğinin resmi genel ağ sitesinden meydana getirilen duyuruda, “Olumsuz iklim şartları hasebiyle 10-11 Mart 2022 tarihlerinde il genelinde resmi ve özel; okul öncesi, ilk, orta, lise, iyileştirme ve Halk Eğitim Merkezi kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine 2 gün müddet ile açıklık verilmiştir. Ayrıca, ayrımsız gün mânialı ve gebe amme mensuplarının da yönetsel mezun sayılmalarına değişmeyen verilmiştir” denildi.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde öğrenime kar tatili

Burdur'un Yeşilova ilçesi Kaymakamlığı çeşidinden meydana getirilen açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu sonucu ile dip kar yağışı ve menfi iklim şartları nedeniyle, ulaşımda aksamlar kabil oluşması beklenir risklerden ekolojik ortam kaymakamlık genelinde öğrenime müşterek gün açıklık verildiği açıklandı. Yapılan açıklamada, “İlçemiz tarz ve köylerinde ilk, itidalli ve insicamlı tedrisat aşamalı hepsi okul ve kurumlarda öğrenime müşterek gün açıklık verilmiştir. Ayrıca amme gurur ve müesseselerinde fariza karşılayıcı mânialı personeller ve hamileler de belirlenen müddette yönetsel mezun sayılacaktır” ifadeleri arazi aldı.

Iğdır Tuzluca ilçesinde okullar tatil edildi

Iğdır Tuzluca ilçesinde çarpıcı olan dip kar yağışı yaşamı menfi etkilerken okullar müşterek gün süreyle tatil edildi. Iğdır Tuzluca ilçesinde dip kar yağışı hasebiyle ilçeye dair karye okulları ile kaymakamlık merkezindeki okullar ahit müşterek gün müddet ile tatil edildi.

Bayburt'ta terbiye tedris faaliyetlerine kar tatili

Bayburt'ta dü gündür aralıklarla bitmeme fail kar yağışı yaşamı menfi etkiliyor. Park halindeki vasıtalar ile anne yol ve sokakların karla kaplandığı kentte, sürücüler trafikte müşkülat yaşıyor. Belediye, İl hususi İdaresi ve Karayolları ekipleri, vebal alanlarındaki yollarda karla savaş çalışmalarını sürdürüyor.

Kar hasebiyle şehir genelinde terbiye tedris faaliyetlerine kar tatili verildi. Konuya dair Bayburt Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, “İlimiz genelinde çarpıcı olan sert kar yağışının etmen olabildiği beklenir kötü etkileri engel edinmek ve terbiye tedris faaliyetlerinin emniyet içinde sürdürülebilmesi yerine meydana getirilen değerlendirmeler neticesinde; 09 Mart 2022 çarşamba öğleden sonra, 10 Mart 2022 perşembe kusursuz gün edinmek kıl payı Milli Eğitim Bakanlığı'na dair resmi ve hususi hepsi kademeler ile hususi Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde terbiye tedris faaliyetlerine açıklık verilmiştir. Belirtilen tarihlerde amme gurur ve müesseselerinde işyar mânialı ve gebe amme çalışanı de bu kapsamda yönetsel mezun sayılacaktır.” denildi.







 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ