USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bulgaristan Haber Ajansının Ankara ofisi açıldı

Bulgaristan Haber Ajansının (BTA) Ankara Bürosunun resmi açılışı, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliyana Yotova ile Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Bulgaristan Haber Ajansının Ankara ofisi açıldı
03-02-2023 04:08
Ankara

Atatürk Bulvarı'ndaki ofisin açım törenine, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova, BTA Genel Müdürü Kiril Valchev, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Anguel Tcholakov, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz ile AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan katıldı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yotova, burada meydana getirdiği konuşmada, hürriyet, gerçeklik, beraberlik, akıl kabilinden kelimelerin Bulgar Haber Ajansını anlatım fail çelimli terimler olduğunu, ajansın 125 senedir bu kelimelere isnaden çalıştığını söyledi.

Yotova, Ankara'da oluşturulan BTA ofisinin Bulgaristan'a yandaki devletlerde oluşturulan 4. ofis bulunduğunu dile getirdi.

BTA’nın 125 senedir Bulgaristan’ın mülevven fotoğrafını yansıttığını anlatım fail Yotova, ajansın devletler ve insanoğlu arasındaki bağları koruduğunu ve güçlendirdiğini vurguladı.

Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilere yer veren Yotova, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in güzeşte sene boşluk ayında İstanbul’u görüşme ettiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile müşterek araya geldiğini anımsatarak, sonuç zamanlarda dü yurt arasındaki ilişkilerde iri müşterek atak bulunduğunun altını çizdi.

Yotova, Erdoğan-Radev görüşmesinden 3 hafta sonraları BOTAŞ ve Bulgargaz ortada katıksız kavara anlaşması imzalandığını, Türkiye ile artık da erke dalında hâkim olmak istedikleri aşırı ehemmiyetli planlar bulunduğunu söyledi.

"Bulgaristan'da envestisman hâkim olmak talip aşırı Türk iş insanı var"

Yotova, "Türkiye kabilinden ister gezim gerekse afiyet dalında aşırı tekâlif mevcut aslında. Bu mevzuda Bulgaristan'da envestisman hâkim olmak talip aşırı Türk iş insanı var. Dolayısıyla dü ülkenin yapacağı hâlâ aşırı iş var." değerlendirmesinde bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bugün de aşırı gündeş bulunduğunu vurgulayan Yotova, bölgenin istikrarı açısından aykırı dostluğun önemine ayraç etti.

Yotova, "Buradaki ofisle herhangi müşterek devir esas bilgi aranacak, esas istimara aranacak." dedi.

Birey şekilde çelimli fakat dolgun cereyan edildiğinde aşırı hâlâ çelimli olduklarını tamlayan Yotova, "Bunu neden yapıyoruz? Her dü yurt ortada aşırı derinlemesine sürece müstenit müşterek hususiyet ve ortaklık var. Hafıza ve gün hesabına bunu yapıyoruz ve hâkim olmak zorundayız." ifadesini kullandı.

"Ofisin açım zamanı simgelerle yüklü"

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Tcholakov da aşırı iri coşku duyduğunu belirterek, ofisin açım tarihinin simgelerle gebe bulunduğunu söyledi.

BTA'nın Ankara ofisinin ilkin turizm, yatırımlar ve hars dalında Bulgaristan'ın aşırı elleme tanıtılacağı müşterek noktaya dönüşmesini istediklerini kaydeden Tcholakov, herhangi müşterek şeyden geçmiş ofisin kavuşma ve dostlukların kurulduğu müşterek arazi olmasını diledi.

Tcholakov, ofisin müşterek "basın kulübü" olmasının haricinde "butik müşterek sevgi" mekanı olabileceğine de ayraç etti.

"Şimdi dü topluluğu az buçuk hâlâ birbirine takrip vakti"

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Karagöz de BTA’nın Ankara'da ofis açmasını mevki donör şekilde niteledi. İki ülkenin hemen coğrafi şekilde benzeyen olmadığını, kültürel ve toplumsal şekilde da birbirine aşırı benzeyen ve aşırı çelimli tarihî bağlara cemaat bulunduğunu tamlayan Karagöz, dü topluluğu birbirine az buçuk hâlâ takrip zamanı bulunduğunu söyledi.

“Bugün burada oluşturulan BTA ofisi yardımıyla Türkiye ve Bulgaristan, politik şekilde da birbirine hâlâ benzeyen bir vaziyete gelmiştir.” diyen Karagöz, bu fırsat ile dü yurt topluluğunun birbirlerini hâlâ elleme aşinalık ve yaşanmış bulunan vakaları en akıllıca kanaldan öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi.

Karagöz, dü ülkenin birlikteliğinin aşırı dobra neticeler doğuracağına inandığını anlatım etti.

"Bulgar Haber Ajansı, Türkiye'deki varlığını Ulusal Basın Kulübü ile genişletiyor"

BTA Genel Müdürü Valchev de "Bugün, Bulgar Haber Ajansı hemen Ankara'ya dönmüyor, Türkiye'deki varlığını Ulusal Basın Kulübü ile genişletiyor. Böylelikle bu matbuat kulüplerini, Bulgar Haber Ajansı eksiksiz yandaki devletlerde ve iri Bulgar topluluğu bulunan devletlerde açmayı planlıyor ve tasarlıyor." diyerek konuştu.

Açılış konuşmalarının peşi sıra Türk kökenli Bulgar caz sanatçısı Yıldız İbrahimova dinleti verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ