USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Bunlar da temassız hırsızlar

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ortak vatandaşın kaybetmiş olduğu cesaret kartını bulan ata ve oğul, kartın temassız ifa hususi durumunu kullanarak market market gezip alım satım yaptı. Şahısların alım satım esnasındaki şen tavırları ise asayiş kamerası kabilinden saniye saniye

Bunlar da temassız hırsızlar
09-12-2021 14:25
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde canlı 2 bebek babası Emre Başbuğa, 12 Kasım haset hastaneye kontrole gittikten sonraları emniyet kartını düşürdü. Bu vaziyeti ayırt etmeyen Başbuğa, alışılagelen ortak biçimde evine döndü. Saatler sonraları veznedar kabilinden namına mevrut telefonu açan Başbuğa, emniyet kartı ile alım satım yapıldığını öğrenince neye uğradığını şaşırdı. Kartlarını arama fail Başbuğa, durumunda sıfır emniyet kartını düşürdüğünü anlayarak elden kapattırdı. Daha sonraları yetişkin ile en sonuç alım satım meydana getirilen markete koşan Başbuğa, burada düzenlilik kamerası görüntülerini izledi. Daha sonraları ana yol süresince marketlerin düzenlilik kamerası görüntülerini izleyen Başbuğa, ortak şahsın ayrımsız çağ ortamında ayrımlı marketlerden oğluyla baş başa alım satım yaptığını ayırt etti. Alışveriş saatlerini, görüntülerdeki saatlerle karşılaştıran Başbuğa, şikayetçi iktisap etmek düşüncesince soluğu manşet merkezinde aldı. Kartının temassız niteliği yüzünden bin lirasından bulunan Emre Başbuğa, gayri vatandaşların kartlarının bu durumuna ilgi etmesi gerektiğini, bu özelliğe eş bulunan kartların kaybedilmiş bulunduğu anda kapatılması icap ettiğini vurguladı.

“Banka beni aradı, ego de doğrudan kartlarımı silme yazar o markete yöneldim”

Doktor kontrolünden çıktıktan sonraları emniyet kartını kaybettiğini kail Emre Başbuğa, “Eve gittiğimde bankadan beni aradılar. Kartımdan kestirmece bin liraya benzeyen alım satım yapılmış. Ben telefonun peşi esna marketlere gittiğimde görüntüleri inceledim. Vatandaş baş döndürücü şen ortak biçimde alışverişini yapmış, indinde benzeri ve evladı var, ayrımlı hâlâ ortak devir dilimlerinde alım satım yapmış. Maskesiz ortak biçimde görüntüleri de var. En sonuç ortak tost makinesi almaya çalışmış ortak markette. Onu ele verici tost makinesi. Toplam ücreti 530 teklik ortak alım satım yapılmış, bunu veznedar çekmemiş, ret vermiş. Banka beni aradı, ego de doğrudan kartlarımı silme yazar o markete yöneldim. Gittiğimde kaçırmıştım vatandaşı. Bulamadık, polise şikayetçi olduk” dedi.

“Kendi kartlarıymış üzere baş döndürücü şen ortak biçimde alışverişlerine bitmeme ediyorlar”

Kartı bulan ferdin çağ arasında ayrımlı marketlerden alım satım yaptığını aktaran Başbuğa, “Çeşitli marketlere gidip erzak, içecek, gıda, ortak derinti alım satım yapılmış. Haricen yelek, tost makinesi ve hâlâ sayamadığım ortak baş döndürücü ürünü almış. Benim caba alamadığım mahsulat olmakta bazen. Onları caba gitmek zordu. Kendi kartlarıymış üzere baş döndürücü şen ortak biçimde alışverişlerine bitmeme ediyorlar. Ödemesini yapıyorlar, çıkıyorlar, bambaşka ortak markete gidiyorlar, orada ayrımlı ortak ifa hâlâ yapıyorlar. 6 parça markete girilmiş, meydana getirilen alım satım fiyatları 250-300 teklik bandında. İlk ilkin fırından başlıyorlar, tecrübe etmek düşüncesince 10 teklik çekiyorlar” niteleyerek konuştu.

“Boğazından ne geçiyor o mülk bilmiyorum”

Vatandaşların emniyet kartlarını kaybettiklerini anladıkları anda elden kapattırmaları icap ettiğini vurgulayan Başbuğa, “Bu temassız ifa niteliği kapatılmayan ortak özellikmiş, bankayı arayıp sordum. Hiçbir biçimde kapatamıyoruz. İnsanların bu mevzuda baş döndürücü şuurlu olmaları lazım. Kartlarını kaybettiklerinde çabucak kapatmaları gerekiyor. Çünkü temassız şekilde hepsi her insanın kartıyla alım satım yapabiliyor. Kasiyerlerden bir aşırı bu şahısları gördüklerini söylüyor. İstesem ulaşabilirim aslında. Ama ego gene de namına bırakıyorum. Boğazından ne geçiyor o mülk bilmem lakin şayet insaflı ortak insansa behemehâl bizi bulur, tarafımıza arka devir yapar niteleyerek kestirim ediyorum” halinde konuştu.

Alışveriş anları hakeza kaydedildi

Öte yandan, kartı bulan insanların şarküteriden alım satım meydana getirdiği anlamış olur düzenlilik kamerası kabilinden saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde insanların markete girip, gözlerine kestirdikleri ürünleri alıp kasaya gittikleri görülüyor. Şahıslar, kayıt meşrubat üzere mamüllerin yanı esna marketteki giysileri de deniyor. Gördükleri tost makinesine de gözünü çalı şahıslar, onu da kasaya götürüyor. Şahısların 533 teklik alım satım yaptıkları, sınır ortak tomar bulunduğu düşüncesince temassız ödeyemedikleri, tost makinesini silme yazar gayri ürünleri satın aldıkları ve en sonuç tost makinesini baştan satın almaya çalışıp, alamayınca şarküteriden çıktıkları görülüyor. Kayıtlar süresince insanların rahatlıkları ise ilgi çekiyor.

Mustafa Uslu
 

İLGİLİ HABER
İzmirde bankada yaşanmış bulunan arakçılık hatıra düzenlilik kamerasına yansıdı İzmir’de bankada yaşanmış bulunan arakçılık hatıra düzenlilik kamerasına yansıdı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ