USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Bursa'da uçak kazası dehşetini yaşayanlar anlattı

Bursa'da meydana mevrut uçak ilçesinin peşi sıra vakası yaşayan mahalle sakinleri yaşadıkları bulut mahmul anları paylaştı. Saniyelerle ölümden kurtulan Yılmaz Özgür, "10 saniye değil, 3 saniye aşağılık yürüsem uçağın bulunduğu yerdeydim" dedi. Kaza acilen sokakta bulu

Bursa'da uçak kazası dehşetini yaşayanlar anlattı
26-04-2022 14:32
Bursa'da evvel meydana mevrut ve 2 pilotun yaşamını kaybetmiş bulunduğu uçak ilçesinin dehşetini yaşayan mahalle sakinleri anlattı. 60 yaşındaki Yılmaz Özgür, kazadan saniyelerle kurtulduğunu şu şekilde anlattı:

"Olay durumunda hasbelkader bulunuyordum. Markete kıymetlendirmek düşüncesince evden çıkmıştım. Ani ortak kavga oldu. Karşımda birisi vardı ve koşmaya başladı. Ben anlamadım ve o koşan kişiyi izlemeye başladım. O esnada faziletli uçak sesi duydum. Uçaklar burada daima gezdiği düşüncesince alışkındım. Ancak çabuk ortak darp ile uçak tepemde sıvılar ve tozlar başımın üzerinde türap bulutu oluşturdu. Kendimi destek olmak düşüncesince oradan hızlıca kaçtım. Aniden uçağın minibüs altına çakıldığını görür görmez uzaklaşmak mecburiyetinde kaldım. Çok alevli ortak ahenk ve darp sesi oldu. Ben ortak an donakaldım. O koşan arkadaşa nite beni uyarmadın niteleyerek çıkıştım. O esnada yeniden ortak patlama meydana geldi. Ben de yukarıya akilane yürüdüm. 112 aceleci servisi aradım. Bildirdim, bilgilerinin bulunduğunu söylediler. Ben pilotları görmedim. Sürekli kollar olmaktadır sokakta. talih yapıtı ekol saati bulunduğu düşüncesince kollar yoktu. Pilotlar düşüncesince Allah'tan yağmur diliyorum. Çarpma aceleten patlama olsaydı alevler beni de yutabilirdi. 10 saniye değil, 3 saniye evvela gitsem uçağın bulunduğu yerde olurdum."

''Pilotlar önüme düştü''

Kaza yaşanmadan endamsız müddet evvela torunlarına beslemek düşüncesince dışarıya çıktığını özetleyen Sultan Kaya, "Torunlara baktığım esnada ortak ahenk duydum. Önüme baktım, ölen pilotlar düştü. Orada da telefonda kızımla konuşuyordum. Bağırarak, 'İki adamı öldürdüler alçak attılar' dedim. Ben başımı kaldırıp baktığımda yapı üzerime geldi. Uçağın parçası çatıya düşmüştü. Bir parçada otomobilin adına düştü sonradan çakın aldı. Ben yere sakıt pilotlarda tepkime yoktu. Bizim çocuklardan ayrıksı kimesne dışarıda değildi. Benim evlatları kucaklayıp cezaevi koştuğumda alevler çoğaldı" niteleyerek konuştu.

"Patlama vardı, alevler vardı, mahrukat döküldü" niteleyerek konuşmasını sürdüren Sultan Kaya, "Mahalle facia noktayı kadar oldu. Ben geçmiş evvela ölen pilotları gördüm, sonradan kafamı kaldırınca sesi duydum ve vakası gördüm. Pilotlarda cereyan olsa ego engelleme edecektim. Allah kimsenin başına vermesin. Bende 3 yaşındaki torunum ile saniyelerle kurtuldum" ifadelerini kullandı.

"Ardı peşine patlamalar oldu"

Olayın ortak maada tecrübe şahidi Ömer Taşdemir ise, "Dükkanın uğrunda babamla bu arada bekliyorduk. Yönüm mükemmel sokağı görüyordu ve uçağın düşüşünü ayırt ettim ve babama bağırdım. Koşarak yolun yarısına geldim. 112 ve itfaiye komprador mutavassıt arayacaktım ki ortak patlama evet ve gelişememiş kaçtım. Alevler yeniden yükseldi. Kardeşime seslendim. Yangın tüplerini istedim. Olay adına az buçuk engelleme ettik. Bir otomobile engelleme ettik. Bir uzlaştırıcı istirdat şansımız yoktu. Yangın tüpleri ile gökçe vasıtaya engelleme ettik. Mavi arabayı kurtardık. Binaya sıçramasını niteleyerek uğraştık. Düşen pilotlarımızı gördük. Kanadı çarpınca ortak uçucu öne düştü, ötekisi az buçuk arkasına düştü. Uçaktan az buçuk öne düştüler. Ardı peşine patlamalar oldu. Tam engelleme edemedik. Bizler de aşırı üzüldük" dedi.

"Araba tutuşsa, ev yanacaktı"

Aracı yanmaktan sonradan anda kurtulan ve evinin önüne uçak sakıt Özcan Sönmez de, "Patlama olduğunda evdeydim ve yatıyordum. Patlama evet balkona koştum. Yerde yatan pilotları gördüm. Merdivenlerden inip pilotlara kıymetlendirmek istedim ancak patlamalar olmaya başladı ve otomobiller çakın aldı. İlk evvela çocuklarımı kurtardım. Arabanın çakın zarfında bulunduğu gördüm. Arabayı gelişememiş dip çıkarmaya çalıştım. Eğer otomobil yanık olsa, ev yanacaktı. Doğalgaz açıktı. Bizi Allah korudu, ölenlere Allah'tan yağmur diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Çocuğum aşırı etkilendi"

Evinin adına uçak sakıt Hüseyin Sarı da görüngü aceleten çalıştığını belirterek, "Çocuklarım ve eşim evdeydi. Beni dostum aradı ve sokağa uçak düştüğünü söyleyince ego eve düştüğünü kestirim etmiyorum. Eşimi aradım karşılık vermiyor. Sonradan ayırt etmekteler ve telaşlanıyorlar. Alevleri görüyorlar, patlama oluyor. 4 yaşlarında çocuğumla eşim gelişememiş bahçeden atlamaya çalışmış. İkinci kattan atlamaya kalkmış bebek mevcut niteleyerek korkmuş. Tekrar kapıya dönük merdivenlerden inerken düşmüş. Kapıdan çıktıktan sonradan panikle yeniden düşüyor. Ondan sonradan koşuyor. Çatı, engel hasarlı. Belediyeden geliyorlar. Müdahale edecekler bizde bekliyoruz. Elimizden ayrıksı ortak nesne gelmiyor. Bu vaziyetten çocuğum aşırı etkilendi. Çok ölümlülük sözlü ortak çocuktu ancak duruldu" halinde konuştu.

Samet Doğru - Burak Türker
 

İLGİLİ HABER
Uçağın tedenni hatıra kamerada Uçağın tedenni hatıra kamerada
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ