USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

ByLock'un lisans sahibi David Keynes'a 15 yıla kadar hapis talebi

FETÖ'nün şifreli enformasyon programı ByLock'un lisans sahibi tutuklanmadan maznun David Keynes'in yargılandığı davada mütalaasını açıklanan savcılık, Keynes'in ‘silahlı yıldırı örgütüne örgen olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve çal?

ByLock'un lisans sahibi David Keynes'a 15 yıla kadar hapis talebi
28-06-2022 13:06

FETÖ silahlı yıldırı örgütünün şifreli tanıtma programı ByLock'un lisans sahibi David Keynes'in ‘silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılamasına bitmeme edildi. İstanbul 29.Ağır Ceza Mahkemesi'nde tanıdık duruşmada tutuklanmadan maznun David Keynes ve avukatları amade bulundu.

Keynes'a 15 yıla kadar hapis cezası talebi

Duruşmada esasa bağlı mütalaasını açıklanan Cumhuriyet Savcısı, maznun Keynes'in ‘silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını ve maznun üzerinde çalışan nedamet hükümlerinin uygulanmasına değişmeyen verilmesini arzu etti.

"40 senedir Türkiye'yi mahfeden FETÖ'ye üyeydim, bundan pişmanım''

Açıklanan mütalaaya dirlik defans özne Keynes, ‘'Hasbelkader 40 senedir Türkiye'yi mahfeden FETÖ'ye üyeydim. Bundan pişmanım. Bu pişmanlığı da Türkiye'ye gelip tasdik namına gösterdiğimi düşünüyorum. Şartlar oluştuğu zaman hakkımdaki hükmün açıklanmasının arka bırakılmasını arzu ediyorum. Beraatımı ve ya en ceninisakıt cezadan cezalandırılmamı arzu ediyorum" dedi.
Sanık avukatları ise iskonto hükümlerinin maksimum derecede olmasını ve maznun ile alakalı hükmün açıklanmasının arka bırakılmasını arzu ettiler.

Ara değişmeyen açıklandı

Mahkeme heyeti, maznun Keynes'in diyar dışına depar belgesi yasağı şeklindeki adli arama tedbirinin devamına hükmetti. Heyet, unsur hakimlerden birinin tayini çıkması nedeni öne sürülerek aralık değişmeyen oluşturduklarını ve dosyanın bu haliyle incelemeye alınmasına değişmeyen vererek duruşmayı 7 Eylül'e erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanmakta bulunan 35 sayfalık iddianamede, şüphelinin 15 Kasım 2011 tarihinde ABD'ye gittiği ve buradan Amerikan vatandaşlığı alarak Alpaslan Demir bulunan adını David Keynes namına değiştirdiği kaydedildi. İddianamede, şüphelinin örgütün Işık Evlerine gittiği, evlerde konakladığı, şakirtlik programına alınarak örgütün şakirdi durumuna geldiği, teşekkül içinde görevler üstlendiğini, Kütüphane Sorumlusu ve Belletmenlik görevlerinde bulunmuş yer aldığı ve örgütün en ehemmiyetli teşkil endüstrisi bulunan örtülü yapılanmada TSK Mahrem Yapılanmasında Öğretmen (Grup Abisi) pozisyonuna kadar yükseldiği aktarılıyor.

Keynes'in yaşamış yer aldığı olumsuzluklardan teşekkül sorumlusunu mesul tuttuğunun belirtildiği iddianamede, örgütle ilgilendiren örtülü detayları kenar yazarına vermesi üzerinde şahsen teşekkül sergerde Fetullah Gülen'in zanlı ile görüştüğü, Keynes'in eş yer aldığı örtülü bilgilerden çevre akıllıca imkanlar sağlanarak Amerika'ya gönderildiği, teşekkül elebaşının buyruğu ile teşekkül içi duyurulmayan yazışmalarda kullanılacak bulunan kriptolu muhabere programının meydan ismi kiralanması, Google Markete ve Apple Markete yüklenmesinde şüphelinin etiket ve emniyet kartı bilgilerini kullandırtarak yardımda bulunmuş yer aldığı vurgulandı. İddianamede, zanlı Keynes'in ByLock programının geliştirici Atalay Candelen'in ortağı ve yetkilisi yer aldığı Base Bilgi Teknolojileri Limited Şirketinde SGK kaydının yapıldığı arazi alıyor.

Şüphelinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içinde ayrışık ve koyu biçimde belirleme edilen eylemleriyle teşekkül ile örgensel kelep içine girip teşekkül emirleri doğrultusunda faaliyetlerinin bulunduğuna müteallik delillerin elde edildiğinin kaydedildiği iddianamede, deliller doğrultusunda şüphelinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içinde arazi almış yer aldığı sonunda ‘FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği' suçunu işlediği anlamında üzerinde amme davası açılmasını gerektirir tam şek oluşturacak kanıt bulunmuş yer aldığı belirtildi. Şüphelinin diyar haricinde bulunmaktadır iken özlük talebiyle başlamak istediğini ve çalışan nedamet hükümlerinden istifade etmek istediğini istida ile bildirmesi üzerinde kendinden Türkiye'ye geldiğinin anlatıldığı iddianamede, tahsil edilen ifadesinde çalışan nedamet hükümlerinden istifade etmek istediğini bildirme etmiş yer aldığı ve müşterek bölüm şahıslarla beraberce teşekkül içinde faaliyetlerinin olduğunu, teşekkül ile bağlantısının olduğunu bildirme ettiği, beyanında belirtmiş yer aldığı müşterek bölüm şahısları canlandırma ettiği, ByLock programı ile ilgilendiren beyanlarda bulunduğu, bu programla ilgilendiren insanları canlandırma etmiş yer aldığı ve mailine mevrut müşterek bölüm Apple Marketten mevrut mailleri özlük rızası ile sunduğu, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanmasının muhakeme kararında mahkemece değerlendirilmesinin gerektiği vurgulanıyor.

İddianamede, Keynes'in ‘silahlı yıldırı örgütüne unsur olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi arzu edildi.

Sema Demir - Elif Somuncu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ