USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çarpıcı pandemi tespiti: 'Hiç görmediğimiz kadar arttı'

Pandemi sürecinin füru ve gençler üstünde oluşturduğu tesirleri özetleyen Prof. Dr. Burak Doğangün, can alıcı açıklamalarda bulundu. Doğangün, “Ergenler, çoluk çocuk kendine dokunca ödeme üzere davranışları hâlâ derin birlikte halde gösterdiler. Hafta sonları engelleme t

Çarpıcı pandemi tespiti: 'Hiç görmediğimiz kadar arttı'
09-11-2021 10:38
Covid-19 pandemisi topluluğun herhangi ortak kesimini iri miktarda etkilerken alışkanlıkların da değişmesine sebep oldu. Salgın dolayısıyla levent boylu müddet evde mütebaki şahısların tercih, davranış ve davranışlarında tebeddülat yaşandı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Doğangün de pandemi zamanında bebek ve ergenlerin psikoloji yapıları üstüne açıklamalarda bulundu. Doğangün, bu süreçte stoper aletlerle namına dokunca sağlayan evlatların sayısının iri miktarda arttığını anlatım ederken aileleri uyardı.

“Bunca salname cümle yaşamımda bulunmadığı kadar çokluk oldu”

Başlangıcından buyana salgının ayrıntılar ve gençler üstünde oluşturduğu etkilere bağlı mütekellim Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Burak Doğangün, “İlk devirde ayrıntılar ne işe yaradığını anlamaya çalıştılar beklenmeyen bulunan ana babalarının yüzlerini izlediler. Belirli ortak çevrim sonraları ise ne işe yaradığını artık şen anlamaya çalıştılar. evvel korktular nice yetişmiş kadar artık sonraları bunları lafa dökebilenler artık rahatladı. Kendi evlerinde hapishane ergin oldular. Bunların getirmiş bulunduğu etkiyle ortak çevrim sonraları suçluluk hissetmeye başladılar. Hem ortak yandan dışarıya genişlemek rıza bununla müşterek içeride keyfiyet aileyi esirgeme gerekliliği vardı. Yapılan icraat çoğu kez bebek ve ergenlerin beş altı bölgede derin ortak biçimde etkilendiğini gösteriyor.

Çocuk ve ergenlerin evren ve iklim genelinde artık ortak tomar depresif belirtiler gösterdiği, derin endişe sorunları yaşamış bulunduğu bunlarla irtibatlı şekilde başta kılıç de devletimizde aşırı kalın görmeye başladık. Kendine dokunca ita kadar tavırlar geliştirmeye başladığını gördük. Ergenler, çoluk döl artık aşırı toplumsallaşma alanındaki zorluk, yiyecek bozuklukları ve kendine dokunca ita kadar davranışları artık derin ortak biçimde gösterdiler. Hafta sonları müdahale on paralık epeyce salname cümle yaşamımda bulunmadığı kadar çokluk bulunduğunu söyleyebilirim” dedi.

“Vücudun boğunuk bölgelerine yapıldı”

Pandemide evlatların kendilerine dokunca ita eğilimlerinin arttığını kimisi devir ailelerin bu vaziyeti geç ayırt ettiğini tamlayan Prof. Dr. Burak Doğangün laflarını şöyleki sürdürdü:

“Aileler önceki evvela ayırt etmediler bunu, ortak moda kadar içtimai medyadan etkilenip ergenlerin, gençlerin sıkkın süreçler yaşadıklarında hal üretemediklerinde o depresif belirtileri derin yaşadıklarında kendilerine dokunca verdiklerini gördük. Bazı içtimai iletişim araçları sahalarında da bu boyut ortak fenomene, popülariteye dönüşerek moda kadar ortak çelim kazandı. Çok da ortak tomar arttı. Geçmişte de bu boyut behemehâl vardı fakat on paralık görmediğimiz kadar bunu görmeye başladık. Kendine dokunca ita davranışı gencin başağrısı hissettiği senelerde bu ortak uyarı, uyarıcı kadar kısaca aşırı sıkılan birinin uykusuna dalmamak düşüncesince kendini çimdiklemesi kadar ortak uyartı tesiri gösterdi. Benim söylemeye çalıştığım şuurlu ve zihin dışı ortak tecziye gibiydi.

Ergenin etiket oluşurken bedenine müteveccih ortak hissetme vaziyeti gibiydi fakat artık aşırı bu pandemide ne hususi koşullarda oluyordu derseniz, normalde saf ve bacaklara meydana getirilen ortak nevide aut dünyaya müteveccih ortak ileti bulunan bu kendine dokunca ita davranışı pandemi zamanında başta bünyenin boğunuk bölgelerine yapıldı. Anne babanın esasen evde olup görme vaziyeti bulunan bu boyut böylece atılı oldu. Yoğun depresif teessürat canlı ergenlerde muhtemelen ortak çevrim sonraları kendine dokunca ita davranışı maatteessüf kimi intihar fikirleriyle de kendini gösterdi. Aile o devir bilincinde ha ve böylece yırtık vermeye başladı”

“Parmak sallar biçimde değil, niçin ha bu boyut alçalma ediyorum demek”

Ailelerin kendine dokunca sağlayan çocuklarına huzur yaklaşımının aşırı ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Prof. Dr. Burak Doğangün, “Sıklıkla stoper aletlerle bulunan halden bahsediyoruz, nice cismi ergen, kendisini yaralamak, dokunca özgülemek düşüncesince kullandı. Anne ata hakeza ortak vaziyette çoğu kez şok, ürkü yaşıyor. Zaman devir inkar ediyor ‘zaten minicik ortak şey, ortak obje gayrimümkün ki, pisik yapmış' ortak yandan biliyordum diyor fakat yakıştıramıyor. Öncelikle ortak ikrar edebilmek, görebilmek, ortak durabilmek kaba değil, açık durabilmek tabiri caizse ortak döşeme hazırlayıp üstüne konuşulabilir ortak düzlük peydahlamak lazım.

Bu vaziyeti bunu niçin yaptın kadar pus sallar biçimde değil, niçin ha bu boyut alçalma ediyorum düşünmek ikisi ortada ayırt var. İşin içerisinden çıkılamaz boyutta ortak boyut bulunduğu düşünüldüğünde de ortak psikiyatr, ortak psikiyatriste ortak profesyonele geliyorlar fakat burada da şu aşırı ehemmiyetli seni aldım götürüyorum, bakacaklar sana başı yerde kadar değil. Bu kendine dokunca ita davranışları da artık aşırı önceki mutedil yeni yetmelik zamanında artık kalın oluyor. Yani 13-16, 12-15 gözyaşı ortada artık kalın gözlemlediğimizi söyleyebiliriz. Ekrana boğulduk bu zamanda hacısı hocası kişi dalında ortak çorak fasit daire yaşamaya başladı. Pandemi zamanında hab bozuklukları aşırı ortak tomar oldu. Mesela 5 gündüz on paralık uyumayıp aldatmaca oynayan erin gördüm. Zombi kadar karşımda dolaşıyordu, dört başı mamur bunlar demincek aşırı şükür ki artık dengeye girmeye başladı” ifadelerini kulandı.

“Şu an bu müspet proses oluştu”

Öğrencilerin levent boylu devir sonraları okula başladığı önceki vakitlerde uzlaşma sorunu yaşamış bulunduğu fakat bu durumun değişik müspet ortak sürece girdiğini anlatım fail Prof. Dr. Doğangün, “Şu an bu müspet proses oluştu. Belli ortak çevrim sonraları kendinden gelişti. 1,5-2 sene on paralık okula gitmeyen bebek 'gittiğim devir beni eleştiriler mi, beni beğenmezler mi, hata ortak obje söyler miyim' kadar pandemiden kalan, pandemide küsurat o anksiyeteyi içtimai bölgeye yansıttı. Ama uyarlama beraberce geldi. Birlikte geçirilecek nitelikli devir aşırı önemli. Özellikle 0-4 gözyaşı zamanında çocuklarını ekrana boğmayın, masada kemirmek yemeleri düşüncesince karşılarında ortak narkotik kadar onları hipnotize edecek ekranları tabletleri ellerine vermeyin” dedi.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ