USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Çevre felaketinin ortasında piknik yaptılar

Zonguldak'ta hafta sonunu derya kenarında kılmak talip vatandaşlar, Kozlu ilçesindeki sahile geldiklerinde iri ortak beklenmeyen yaşadı. Denizin art bıraktığı evsel atıklar, kemirgen ölüleri, enjektör, iğne, serum kadar tıbbi atıkların ortada zorlukla ilerleyici vatandaşlar, adet

Çevre felaketinin ortasında piknik yaptılar
20-02-2022 17:05
Merkez ile Kozlu kazasının sınırındaki derya kenarındaki beraberinde düzlük derinliğine seneler yabanıl ambarlama tesisi namına kullanıldı. Sapça bölgesindeki tesisin yaşama geçirilmesinin arkası sıra yabanıl ambarlama bölgesine atılmış dökülmesi işlemi sonlandırıldı. Ancak şita mevsimindeki alevlenmiş dalgaların sürüklediği atıklar denize karıştı. Kış mevsimiyle baş başa bu atıklar baştan dalgalar eliyle Kozlu ilçesindeki sahile sürüklendi. Vatandaşlar vaziyeti evcil yönetimlere bilgi verse de atıkların temizlenmesine bağlı şimdi konkre beraberinde düzentileme başlatılmadı.

Hafta sonu derya kenarında elleme saat buyurmak düşüncesince sahile akış fail yurttaşlar iri beraberinde hayret yaşadı. Yaklaşık dört kilometrelik bölgeye yayılan evsel ve tıbbi atıklar vatandaşları şaşkına çevirdi. Bazıları arka dönüp yaşananlara reaksiyon gösterirken, birtakım yurttaşlar ise mangalını yakarak piknik yaptı.

Çöplerin arasından yürümeye çalıştılar

Bazı bölgelerde kumsalı ağız ağıza kapatan çöplerin arasından yürümeye etkin yurttaşlar derya kenarına ulaşmayı başardı. Kemirgen ölüsü, iğne, enjektör, serum ve çıkar yol şişelerinin arasından zorlukla ilerleyici yurttaşlar yetkililerin beraberinde an geçmiş harbilik düşüncesince harekete geçmesini istedi. Eşi ve çocuğuyla hafta sonunu görmek istediklerini kail İlker Kaplan, "Eşim ve çocuğumla alışveriş haset şurada iklim kabul etmek düşüncesince geldik. Ortalığı görüyorsunuz. Vaktiyle şahısların doğaya attıkları pislikleri huy şita boyu arka kusmuş. Buraların temizlenmesi ve gene bu atıkların doğaya atılmamasını dilek ediyoruz. Burası beraberinde vakitler çöplüktü. Muhtemelen hastanemizin tıbbi atıklarını buralara atmışlar. Deniz arka kusmuş. Çok pis, inşallah temizlenir. Burayı dobra duruma getirenler plajı da temizlerse aşırı bahtiyar oluruz" niteleyerek konuştu.

"Bu beraberinde felaket, sıkılma verici"

Dört yaşındaki oğlunun atıkları ayrıştırmayı güçlü bildiğini fakat sahile geldiklerinde aşırı sayıda atığın kumsalı kapladığını kail Esra Taşçı, "Memleketimiz demeye utanır haldeyim. Buraya gezmeye geldik. Misafirimizi de getirdik. Benim dört yaşındaki çocuğum plastikler, esrar atıklar ayrı yararsız kutusuna diyor. Ama burada gördüklerimizden sonraları arka dönüyoruz. Felaket, sıkılma verici. Şoktayız. Daha aşırı şifahane atığı ayırt ettim. İnsanların haricinde şifahane atığına, enjektörlere DOĞRU geldik. Olmayan yok" biçiminde tepkisini dile getirdi.

"Çöplerin süresince piknik yapanlara şaşırdım"

İzmir'den Zonguldak'a misafirliğe mevrut Binnaz Taşçı da şehrin en dobra sahillerinden birinin çöpler içerisinde bulunmasına şaşırdığını anlattı. İnsanların çöplerin ortada piknik yapmasına da ağıt veremediğini kail Binnaz Taşçı laflarını şöyleki sürdürdü:

"Böyle dobra denize hakeza beraberinde ortam. İnsanların pisliğin içerisinde gezmesi aşırı kötü. İçler acısı beraberinde durum. Ben İzmir'den geldim. Çok şaşkınım. Şu dobra doğayı bu duruma getirmek, insanoğlu hakkıyla aşırı acımasız. Şu an şaşkınlıklar içerisindeyim. Baştan başa kir var. En aşırı enjeksiyon gördüm. Plastik atıklar var. Yetkililerin buraya el atması gerekiyor acil. Buranın beraberinde an geçmiş temizlenmesi gerekiyor. Burada insanoğlu piknik yapıyor, nite yiyip içiyorlar onu anlamıyorum. Buranın halkı yatkın mı? Yeni mi hakeza oldu? Ne yapılabilir? Çok da çetin görünmüyor aslında. Gerçekten el atılırsa aşırı dobra olur. Güzel doğamıza efsus günah. Güzellik heba olmuş."
Vatandaşlar sahildeki çöplerin temizlenmesi düşüncesince düzentileme başlatılması taleplerini yineledi.

Onur Altındağ

 

 

 

 

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ