USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ceylin’in pembe toka hayali gerçek oluyor

Alopesi universalis rahatsızlığı dolayısıyla saç, müjgân ve kaşları dökülen 6 yaşındaki Ceylin Ar'ın yüzü, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Biriminde görmüş olduğu otama ile güldü. Tedavi ile beraberce saçları çıkmaya süregelen C

Ceylin’in pembe toka hayali gerçek oluyor
21-02-2022 10:31

DEÜ Hastanesi Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimi, tıbbi yakışıklı duyusal ve kozmetik dalında parasız namına hastalarına fariza veriyor. 6 yaşındaki Ceylin Ar'ın da 1,5 sene ilkin Alopesi universalis rahatsızlığı dolayısıyla saç, müjgân ve kaşları döküldü. Tedavi düşüncesince İstanbul'a görmek durumunda artan küçük Ceylin, ayrımsız tedavinin İzmir'de de yapılmaya başlanmasıyla soluğu darülfünun hastanesinde aldı. 30 seansın peşi sıra saçları çıkmaya başlayan, tedavisi halen bitmeme fail Ceylin Ar, saçları uzadıktan sonraları pembe toka müstear hayali kuruyor.

Tıbbi yakışıklı duyusal ve kozmetik dalında tedavi

Birim karşı bilgelik sağlayan DEÜ Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu, “Tıbbi Estetik ve Kozmetoloji Birimimiz, Dermatoloji Ana Bilim Dalına ilişkin namına kısaca 1,5 senedir ünitemizin içinde fariza veriyordu. Yakın birlikte vakitte da ayrı birlikte birim namına resmi açılışımızı yaptık. Burada bilirkişi doktorlar, tıbbi yakışıklı duyusal ve kozmetik dalında botoks, dolgu, mezoterapi kabil icraat gerçekleştiriyor. Aynı vakitte keski ve saçla ilgilendiren tıbbi işlemler de yapıyoruz. Saç tedavilerinde İzmir'de birlikte tarz konumundayız” dedi.

“Tedavisi var”

Birimde bilhassa alopesi universalis hastaları düşüncesince immünoterapi yöntemi uyguladıklarını kaydeden Prof. Dr. Emel Çalıkoğlu, “Çocuklarda da görülebilen alopesi universalis hastalarında hemen saç kılları değil kaş, müjgân ve gövde kılları da ağız ağıza dökülür. Bu çeşit hallerde tığ de immünoterapi yöntemi ile otama yapıyoruz. Hastalarımız haftada birlikte kere merkezimize geliyor ve takiplerini derneşik namına yapıyoruz. Sadece İzmir'den değil mekân illerden de hastalarımız merkezimize geliyor. Alopesi universalis rahatsızlığı esasen aşırı eşsiz tanıdık birlikte çor değil fakat tedavisinin bulunmadığı düşünüldüğünden hastaneye müracaatlar az oluyor. Hastalar menfaatlerini biçare hissedebiliyor. Biz bu tedaviyi hastanemizde SGK üstünden parasız uyguluyoruz. Hastalardan kontrol ücretleri haricinde sevap alınmıyor” niteleyerek konuştu.

“Tedaviye karşılık vermeyen hastamız olmadı”

Alopesi universalis tedavisi düşüncesince kullandıkları ilacın, gövde defans sistemini harekete geçirerek tamamı gövde kıllarının çıkmasını sağladığını anlatım fail Çalıkoğlu, tedavinin rastgele hastada değişik birlikte süreçte ilerlediğini, birtakım hastalarda aşırı çabuk müddette kıl çıkmaya başlarken, bilhassa bebek hastalarda tedaviye cevabın elan geç bulunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çalıkoğlu, “Bu hastalığın sebebini bilemiyoruz fakat gövde defans sistemi ile ilgilendiren birlikte mesele dolayısıyla oluşan birlikte çor bulunduğu düşünülüyor. Biz de gövde sistemini canlandıran birlikte otama uyguluyoruz. Tedaviye karşılık vermeyen hastamız olmadı fakat geç karşılık sağlayan hastalarımız oluyor” laflarına toprak verdi.

“Ceylin bu birimin kurulmasına okazyon oldu”

Ceylin'in evvel hastaları bulunduğunu dile getiren Çalıkoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü: “Ceylin bizim hem evvel hastamız tıpkı vakitte bu ünitenin kurulmasına uzlaştırıcı bulunan biri. Ceylin bizlere başvurduğunda, tedavisi düşüncesince İstanbul'a görmek durumunda bulunduğunu öğrendik. Merkezimizi ayrı birlikte birim namına faaliyete geçirmeye değişmeyen vermemize Ceylin okazyon oldu. Ceylin 30 projeksiyon muamele görmüş birlikte hastamız. İlk ilkin tek saçı yoktu. Zaman içinde saçları çıkmaya başladı. Hastalarımızdan aşırı dobra art dönüşler oluyor. Ekibimiz de iri birlikte fedakarlıkla hastalarımız düşüncesince fariza veriyor. İzmir'de alopesi universalis hastaları düşüncesince güven içerisinde başvurabilecekleri, tedavilerini parasız yaptırabilecekleri birlikte ünitemiz var.”

“Ailecek sarsılmıştık”

Meltem ve Mustafa Kemal Ar çiftinin Ceylin ve Mert adlı ikizlerinden Ceylin'in 1,5 senedir alopesi universalis ile savaş ettiğini kail ana Meltem Ar, “Kızım bu hastalığa 1,5 sene ilkin yakalandı. Saçları, kaşları, kirpikleri ansızın dökülmeye başladı. Ailecek sarsılmıştık. Bu hastalığın adını elan ilkin duymamıştık. Ardından İstanbul'a otama düşüncesince gittik. Her hafta İstanbul'a gidip doğmak güç geliyordu. Sonra Emel Hocamızı bulduk. Kızım bundan böyle İzmir'de otama görüyor ve saçları çıkmaya başladı. Çok mutluyuz. Ceylin kabil hastalara dayanıklı kazanmak istiyoruz. Kızımın saçları, kaşları, kirpiği art gelsin istiyorum. Ceylin de aşırı mutlu. ‘Anne ne devir saçım gelecek?' diyor. Biz de ona aşırı geçenlerde saçlarının uzayacağını söylüyoruz” dedi.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ