USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

CHP'li Sezgin Tanrıkulu metroda tartıştığı güvenlik görevlisini işten attırdı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, metroda tartıştığı güvenlik görevlisini işten attırdı. Tanrıkulu'nun ağız dalaşı esnasında, "Benimle illet ilgilenmiyorsun? Sen gününü göreceksin" söylediği tez edildi. İşten atık güvenlik görevlisi ise “Tek kazancım burasıydı, o

CHP'li Sezgin Tanrıkulu metroda tartıştığı güvenlik görevlisini işten attırdı
08-03-2022 18:36
Geçtiğimiz ayın 17'si, zaman 16.15 sıralarında meydana mevrut olayda, 4. Levent Metro İstasyonunda güvenlik görevlisi şekilde etkin Hakan Karakuş, yanına mevrut indinde isim ile ağız dalaşı yaşadı. İddiaya göre, bu kişi, "Ben milletvekiliyim, benimle sebep ilgilenmiyorsun? Sen gününü göreceksin" niteleyerek Karakuş'un yanından ayrıldı. Güvenlik görevlisi Hakan Karakuş yaşamış bulunduğu olayın şokunu hâlâ üstünden atamamışken 20 zaman sonraları amirinden mevrut telefonla ikinci şoku yaşadı.

Karakuş, kendisiyle tartışan bireyin CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bulunduğunu ve ağız dalaşı dolayısıyla savunmasının istendiğini öğrendi. Savunmasını sağlayan Karakuş, vakadan 4 çağ sonra, “milletvekili ile tartıştığı, yöneticilerine sav vermediği, rolü kötüye kullandığı, güvenlik noktasını zafiyete uğrattığı” kabil gerekçelerle düzen bağı oturmuş sonucu sonucunda işten atıldı. Kararı kavisli bulan Hakan Karakuş, Sezgin Tanrıkulu üzerine zeval duyurusunda bulunup, “İşe İade Davası” açarak sürecin takip edeni olacağını belirtti.

“Sen kimsin ulan, ego sana etiket göstereceğim”

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile ortada sabık konuşmanın arkası sıra işten çıkarıldığını kail Hakan Karakuş, milletvekilinin kendisiyle akıbet aşama katı indinde üslupla konuştuğunu belirterek, “4. Levent İstasyonu Kuzey bölümünde görevimin başındayken, yanımdaki ayrıksı indinde insana bulunak sordu. Kişi adresi bilmeyince bana yönlendirdiler. Ben de gözüm salim tarafta güvenlik noktasını arama ederken insana adresini tanım ettim. Sonrasında bana önem vererek yeniden bulunak sordu. Ben de yeniden ayrımsız halde sol art yandan çıkması icap ettiğini söyledim. Daha sonraları gelişememiş gitti, üç etap sonraları vardığında omzuma katı indinde halde vurarak, 'Benimle sebep ilgilenmiyorsun?' dedi. Ben de ona, 'Buyurun, indinde nesne mi soracaksınız? Adres sordunuz, ego de tanım ettim' dedim. O da bana, 'Ben milletvekiliyim, benimle ilgileneceksin' deyince, 'Tamam, indinde nesne elan mı soracaksınız? Ne yapabilirim' dedim. Bunun üzerine, 'Sen ne genişliğinde disiplinsiz indinde adamsın yahu?' dedi Sonra, 'Milletvekili olduğunuzu söylüyorsunuz, kimliğinizi ibraz edebilir misiniz' dedim. O da 'Sen kimsin ulan, ego sana etiket göstereceğim' diyince ego farklı şaşırdım" ifadelerini kullandı.

Tartışma büyüyünce kolluk çağırmayı düşündüğünü kail Karakuş, "Bunun üzerine, 'Kimi çağırırsan çağır, sen neyin peşindesin? Sen AK Parti'nin güvenliği misin?' gibilerinden söylemde bulununca, 'Ben AK Partinin güvenliği değilim. Ben burada işimi yapmakla hükümlüyüm. Burada, kişilere, unvanlara ve makamlara misyon etmiyorum. Güvenlik görevlisiyim ve her insana ayrımsız halde misyon veriyorum. Ahmet Amca da olur, Ayşe Teyze de, ego her insana eşitim' dedim” niteleyerek konuştu.

“O bireyin CHP'li Sezgin Tanrıkulu bulunduğunu bilmiyordum”

Kendisiyle tartışan bireyin Sezgin Tanrıkulu olduğunu, güvenlik şeflerinden öğrendiğini kail Karakuş, “Ben o anne kadar, mevrut bireyin CHP'li Sezgin Tanrıkulu bulunduğunu bilmiyordum. Ağzında maskesi, gözünde mülevven kararan indinde gözene vardı ve tanımlayıcı indinde şeyi yoktu. Daha öncesinde konuşmadığım düşüncesince nağme tonundan da çıkartamazdım. Güvenlik şeflerim kabilinden arandım ve, 'Sen kimle tartıştın biliyor musun, bilincinde mısın?' dediler. Ben de kimle tartıştığımı sordum. Çok da büyütülecek indinde nesne bulunduğunu düşünmüyordum ki şeflerime sav özgülemek düşüncesince 2-3 el aradım fakat ulaşamadım. Çünkü şimendifer içerisindelerdi. Sonrasında ulaşıp vakası anlattığımda, 'Tamam, hallederiz, bakarız' denildi. Bana, 'Sen kimle tartıştın, seni mahvedecekler, haberin olsun' dediklerinde ben, 'Rızık Allah'tandır. Ben tek halde indinde sıkılmazlık yapmadım. Ben görevimi yaptım' dedim” ifadelerini kullandı.

“Tek kazancım burasıydı, onu da elimden aldılar”

Sonrasında namına vasıl tutanakta, mebus ile tartıştığı, yöneticilerine sav vermediği, rolü kötüye kullandığı, güvenlik noktasını zafiyete uğrattığı anlamında indinde güruh suçlamalar geldiğini kail Karakuş, “Ben düzen bağı kuruluna gittiğimde bana, 'Konu nedir? Anlat' dediklerinde, ego de “Sizin haberiniz mevcut mı? Ben buraya sebep geldim?” niteleyerek sordum. Güvenlik kamerası kayıtları güçlü izlenmemişti. Sanki milletvekilimiz etiket ibrazı yaptı, ego ibraz etmesine karşın CHP'li bulunduğu için çevre hakeza indinde nesne yaptığımı anıştırma etmeye çalıştılar. Ama anca indinde nesne yok, ego her insana nötrüm. Ben, aileme, anneme, babama ve kız kardeşime bakmakla yükümlüyüm. Tek kazancım bura ve onların hayatını bununla idame ettiriyorum. Maalesef bunu da elimden aldılar” halinde konuştu.

“Ekmekle kuşkulanmak bu genişliğinde hazırlop mı?”

Milletvekili ile tartıştığı esbabımucibe gösterilerek işinden edilen Hakan Karakuş, bundan ötürü ayrıksı indinde yerde de iş bulamadığını söyleyerek, “Milletvekiline zeval duyurusunda bulunuldu. Bu hafta avukatlarımla baş başa süreci başlatıyoruz. İşe gelişememiş devir iadeli mahkemesini de açtım. Ben şu an mebus ile ağız dalaşı ismi altında çıkarıldım, başıboşluk aylığı alamıyorum. Verilen rolü hesabına getirmemek, ahlaksızlık kabil indinde suçtan çıkarılmışım. Bir iş görüşmesine gittiğimde, sigorta kaydıma bakıldığında, “Kusura bakmayın, bu şerait altında sizinle çalışamayız” kabil indinde nesne söyleniyor. Ekmekle kuşkulanmak bu genişliğinde hazırlop mı?” ifadelerini kullandı.

O anlamış olur güvenlik kamerasında

Öte yandan, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, Sezgin Tanrıkulu bulunduğu kanıt edilen bireyin geçmiş büfeye arkası sıra güvenlik görevlisinin yanına geldiği, indinde şeyler sordurulmuş bulunduğu görüldü. Görüntülerin devamında, ayrımsız bireyin güvenlik görevlisinin omzuna dokunduğu, aralarında indinde müddet elan müzakere geçtiği, elan sonraları bu bireyin metroya yönelip oradan ayrılırken, güvenlik görevlisini ayraç ederek elini, kolunu salladığı anlamış olur saniye saniye kaydedildi.

Yunus Emre Şeker - Batuhan Altınbaş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ