USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Cinayeti 1 hafta önce planlayıp, emniyet kemeri ile boğmuşlar

İzmir'de, 15 sene önce oto alışveriş işi yaparken ortadan kaybolan ve dosyası uzun uzun birlikte müddet faili bilinmeyen kaldıktan sonradan güzeşte sene iş arkadaşları çeşidinden öldürülmüş olduğu belirlenen Orhan Karaoğlan'ın cinayetiyle ait tanıdık davada esasi hakkınd

Cinayeti 1 hafta önce planlayıp, emniyet kemeri ile boğmuşlar
17-11-2021 12:30

İzmir'de oto alışveriş işi ile uğraşan Orhan Karaoğlan (39), 15 sene önce ortadan kayboldu. Denizli'de canlı ailesi namına ulaşamayınca, polise kaybolma başvurusunda bulundu. Polisin gelişigüzel yerde aramış bulunduğu Karaoğlan'ın izine ulaşılamayınca dosya rafa kaldırıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü içinde 2018 yılı başlangıcında kurulan hususi ekip, kayıtlara kaybolma kişi şekilde güzeşte Orhan Karaoğlan dosyasını raftan indirdi. Karaoğlan'ın o çağda bağlantılı bulunduğu insanları izlem fail manşet ekipleri, 40'ı çok ferdin ifadesine başvurdu. 2 sene süresince meydana getirilen çalışmanın peşi sıra Karaoğlan'ın, ortağı Serkan Oğuz (45), mensupları Mehmet Yüksel (48) ve Yakup Aldemir (44) tarafından, borç verecek meselesi dolayısıyla çıkan ağız dalaşı kararı müşterek arabada emniyet kemeriyle boğulduğu, üstünde içki dökülerek yakılan ölü bedeninin de Manisa'nın Salihli ilçesindeki müşterek öz yatağına atılmış bulunduğu belirleme edildi. Oğuz'un ayrıksı müşterek suçtan çevre cezaevinde bulunduğu belirlenirken, öbür şüphelilerden Mehmet Yüksel Denizli'de, Yakup Aldemir ise İzmir'de operasyonla gözaltına alındı.
Gözaltına tahsil edilen 3 meşkûk kendisince İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, “Tasarlayarak öldürme” suçundan sorun açıldı. Davanın akıbet duruşmasında vakfedilmiş sanıklardan Yakup Aldemir ve yan avukatları salonda amade bulunurken, öbür vakfedilmiş sanıklar Serkan Oğuz ve Mehmet Yüksel ise SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı.

“Kafama tabanca doğrultup arka çekilmemi istedi”

Önceki savunmalarında tashih gerçekleştirmek istediğini tabir fail vakfedilmiş sanıklardan Mehmet Yüksel, abdesthane ihtiyacını bertaraf etmek düşüncesince araçtan inip arka döndüğü esnada Serkan Oğuz'un Orhan Karaoğlan'ı emniyet kemeriyle boğmaya çalıştığını gördüğünü tabir ederek, “Orhan'ı idare etmek düşüncesince aşama yaptım. Yakup Aldemir kafama tabanca doğrultup arka çekilmemi istedi. Karışmamamı söyledi. ‘Yoksa kafana sıkarım' niteleyerek beni gözdağı etti. Geri istifa etmek durumunda kaldım. Orhan sabit kalınca Serkan ve Yakup araçtan indiler. Tekrar bana tabanca doğrultup vasıtaya binip sürmemi istediler. Olayın korkusuyla ürkü biçiminde vasıtaya binip sürdüm” dedi.

“Mehmet ile Serkan anlaşıp tabir değiştirdi”

Mehmet Yüksel'in ifadesinin akilane olmadığını kail vakfedilmiş maznun Yakup Aldemir ise “Mehmet'in kafasına tabanca doğrultup arka çekilmesini, vakaya karışmamasını, hırçın hâlde kafasına sıkacağımı söyleyerek gözdağı etmedim. Olay elan önce anlattığım biçimde meydana gelmiştir. Duruşmadan sonraları adalet sarayı nezaretindeyken Mehmet, Serkan'a ‘Bu iş elbette olacak' niteleyerek sordu. Serkan da Mehmet'e ‘Acil mülk gönder, avukat gönder, ego hallederim' dedi. Daha sonraları Covid-19 dolayısıyla Mehmet ile bire müşterek koğuşta karantinadayken Mehmet bana nezarethanede Serkan ile aralarında güzeşte konuşmayla ilgilendiren şekilde ‘Salda'da tarlam var, ona vereceğim, sıkıntıdayım. Hanımı Serkan'la görüşmesi düşüncesince cezaevine göndereceğim, ne istiyormuş öğreneceğim' dedi. Mehmet ile Serkan ortada güzeşte bu konuşmalardan çevre aralarında bitirdikleri anlaşmaya mucibince Mehmet'in mahkemeye arzuhâl gönderdiğini ve esbak ifadesini değiştirdiğini düşünüyorum” niteleyerek konuştu.
28 sene içtimalı cezası bulunduğunu kail vakfedilmiş maznun Serkan Oğuz da “Diğer sanıklar içtimalı cezam bulunduğunu biliyorlar. Bu nedenle suçu hoppadak benim üzerime yıkmaya kalkıyorlar. Mehmet'in beyanlarını bildirme etmiyorum. Mehmet ile Yakup'un savunmaları çelişkilidir” dedi.

“Olay tarihinden minimum müşterek hafta önce maktulü öldürmeye değişmeyen verdiler”

Esas meselesi için mütalaanın amade bulunduğunu tabir fail mahkeme savcısı, Orhan Karaoğlan ile sanıklar Serkan Oğuz, Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir'in beraberce müşterek galeride anahtar alışveriş işi yaptıkları, işlerinin güzel gitmediği, aralarındaki anlaşmazlıklar dolayısıyla sanıkların görüngü tarihinden minimum müşterek hafta önce maktulü öldürmeye değişmeyen verdiklerini söyledi.

Sanıkların, görüngü tarihinde rahat ve serinkanlı akım ederek bitirdikleri plan gereği Orhan Karaoğlan'ı İzmir'in Buca ilçesinde mevcut ormanlık bölgeye götürdüklerini ve anahtar içinde içki aldıklarını tabir fail savcı, bu tam Serkan Oğuz'un kemer yahut ip ile Orhan Karaoğlan'ın boğazını sıktığını, Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir'in de Karaoğlan'ın ellerini ve kafasını tuttuklarını, baştan sona beraberce maktulü boğarak öldürdüklerini tabir etti. Sanıkların, Karaoğlan'ın cesedini vasıtayla Manisa'nın Salihli ilçesindeki yalnız müşterek yere götürüp süt dökerek yaktıklarını, bu suretlere Serkan Oğuz, Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir'in ‘tasarlayarak öldürme' suçunu işledikleri kanaatine varıldığını tabir fail savcı, sanıklar Serkan Oğuz, Mehmet Yüksel ve Yakup Aldemir'in ağırlaştırılmış müebbet delik cezası cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların alıkonulma hallerinin devamına değişmeyen vererek, esasa bağlı savunmalarını hazırlamaları düşüncesince duruşmayı erteledi.

Ali Gözeten
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ