USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çözümü QR kodlu menüde buldular

Son dönemlerdeki paha değişkenliğinden çevre kesif pıtrak menülerini güncellemek durumunda küsurat işletmeciler, menü harcamasından tevlit etmek düşüncesince QR kodlu menü kullanmaya başladı.

Çözümü QR kodlu menüde buldular
15-03-2022 09:57
Artan maliyetlerle baş başa fiyatlarını aktüel avlamak mecburiyetinde bulunan işletmeciler kesif pıtrak acemi menü bloke etmek mecburiyetinde kalıyor yahut değer tarafını gereksiz bırakarak hal buluyor. İşletmeler “Menü maliyeti” adına bilinen harcamadan sebep olmak düşüncesince bunun üzere nice yolu deniyor. QR kodlu menü sistemi de işLetmelerin başvurduğu hal yollarından biri. Son senelerde yaşamımıza giren QR kodlu menü sistemi, zeki telefonların kamerasıyla mevzun adına çalışıyor. Müşteriler, masalarda mevcut QR kodu telefonlarının kamerasına okutarak genel ağ üstünden menüye ulaşabiliyor. Böylece işletmeler bu cümle ile sonsuz acemi menü bloke etmek hesabına yalnızca dizayn yeniletiyor. Teknoloji sebebiyle menü maliyetinden kurtulduklarını kail işletmeciler, alıcıların de ağız ağıza temassız bulunan QR sisteminden kıvançlı olduklarını belirttiler.

“Normal menülerin dönemi kapandı”

Eskişehir'de özlük kafesini işletmeciliğini eden Mehmet Tiftik, yaklaşan sürede matbu menüden QR kodlu menü sistemine intikal yaptıklarını söyledi. En sonuç menü bloke etmek düşüncesince matbaaya gittiğinde erdemli müşterek fiyatla karşılaştığını kail Tiftik, kâğıda mevrut zamların da bunda can alıcı bulunduğunu belirtti. Yeni menü sistemi ile şişman müşterek harcamadan kurtulduklarını özetleyen Tiftik, matbu menü çağının biteceğini söyledi. Mehmet Tiftik, QR kodlu menülerin hem kendileri aynı sürede müşterileri düşüncesince elleme bulunduğunu söylerken laflarına şu halde bitmeme etti:

“Şu anda 10 skor menü basımı 4 bin lira. Bu değer menünün dizaynı dış halde böyle. Ben en sonuç matbaaya gittiğimde az şimdi 4 bin liraya yaklaşan değer çıkarmıştı bana. Ben de ‘artık menü bastırmayalım' dedim ve en elleme hal QR kod diyerek düşündüm. O sebepten dolayı QR kodlu menülere intikal yaptık. Şu an hem pandemiden ötürü hıfzıssıhha açısından aynı sürede değer artışlarından ötürü bu halde yapıyoruz. Biz şu anda fiyatlarımızı aktüel tutuyoruz. Zam geldikçe kılıç de mecburen yaymak zorundayız. Hijyen açısından da elleme oldu, bizim açımızdan da elleme oldu. Biliyorsunuz tezkere tutarları da baş döndürücü yükseldi. Müşteriler düşüncesince de elleme beli bu sistem. Normal menülerin dönemi kapandı, bundan sonra insanoğlu QR kod kullanmaya başladı. Fiyat değişikliği gerektiği zaman, doğrudan tasarımcımızı arıyoruz ve kolaylıkla değer değişikliği yapıyoruz”

“Menü harcamasıyla baş başa müşterek personel giderim şimdi oluyor”

Eskişehir'de kafe işletmeciliği eden Deniz Eroğlu da hâlâ acemi bulunan işletmesinde en yeniden bu yana QR kodlu menü kullandıklarını söyledi. Aynı sürede ambalaj ve basımevi işiyle de uğraştığını kail Eroğlu, menü bastırmanın müşterek hayli değerli müşterek iş olduğundan bahsetti. Kendi işlettiği kafede bu harcamadan çekinmek düşüncesince QR kod kullandıklarını özetleyen Eroğlu, “Daha geçmiş işletmelerimizde matbu menüler vardı. QR kodlu menülerimiz yoktu. Geçen seneki fiyatlarla şu anki aldığımız fiyatlar nerden baksanız 4 katına derece yükseliş gösterdi. Üretici adına konuşursak, ego kâğıdı 9 liradan alırken şu an 37 liradan tezkere alıyorum.

Kendimi kurtarabilmem düşüncesince satışım 45-46 liraya çıkıyor. Zaten onda da baş döndürücü az müşterek yüzde bırakıyor. Bunları ambalaj sektöründe adına söylüyorum. Ben doğrusu tecim adına bu işle uğraştığım düşüncesince fazladan adına menü yaptırmak istemedim, QR koda onun düşüncesince geçtik. Yeni menü yapsak, menünün tasarlanması ve yeniden fiyatlandırması yapılacak. Bu harcamalarla nerden baksanız maaş adına müşterek personel giderim şimdi oluyor. Yeni menü bastırdığım devir personelle karın kafaya geliyor” dedi.

“O devir A4 kâğıdına da yazalım çizelim”

Deniz Eroğlu, değer değişkenliğinden ötürü masalarda duran şekerli menülerine değer yazamadıklarını anlattı. Fiyat bölümü mahmul bulunan matbu menülerde, güncelleme gerçekleştirmek düşüncesince fiyatların hesabına yenilerinin de eklenebileceğini kail Eroğlu, bu yöntemin kafelerde biçimsiz müşterek izlenime kez açtığından bahsetti. Eroğlu, pres adına alıcıların menfaatlerini ehemmiyetli hissetmeleri düşüncesince uğraştıklarından bahsederken şu halde konuştu:

“Tatlı menülerine değer yazmadık, zira maliyetleri bilemiyoruz. Bunlar küresel aldığımız mahsulat değil, özlük yapım ettiğimiz ürünler. Fiyatlar az buçuk insicamsız bulunduğu düşüncesince değer belirleyemiyoruz. 6 liradan aldığımız motorin 8 liraya, ordan da 9 liraya yükseliş gösterebiliyor. Biz onlara gereğince maliyet çıkarıyoruz. Yaz-sil menüler, müsvedde tahtası usulü oluyor. Artık onlar kalmadı. O devir A4 kâğıdına da yazalım çizelim. Görsel olmasın. Müşteri de kendini ehemmiyetli hissetmeyecek o zaman. Biz bu halde zamandan de kazanıyoruz. Misafirlerimiz buraya geldiği devir doğrudan QR kodu menüsünü okutuyor zira alışkınlık var”

Hüseyin Samet Öksüz - Güvenç Açaroğlu


 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ