USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs bizim düşüncesince baştan sandıkların patlatıldığı müşterek intibah olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'daki Türklere seslenerek, "İnşallah 14 Mayıs bizim düşüncesince baştan sandıkların patlatıldığı birlikte uyanma olacak ve Avrupa da buna en dobra yanıtı verecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs bizim düşüncesince baştan sandıkların patlatıldığı müşterek intibah olacak
28-01-2023 00:09
Brüksel

Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Efkan Ala başkanlığındaki heyetin Belçika’nın Heusden-Zolder dalında “Belçika’da Avrupalı Türklerle Buluşuyoruz” etkinliğine telefonla katılarak mülakat yaptı.

Belçika’daki yurttaş buluşmasına yayınlanan ilgiye teşekkürlerini ileten Erdoğan, kendisinin de dakika Bilecik’te dolgun açılışa katıldığını ve 30 bin ferdin katılmış olduğu miting yaptığını söyledi.

Erdoğan, “Yağmura karşın hamdolsun halkımız şimdiden 14 Mayıs’a hazırlanıyor. Ben inanıyorum ki Belçika’da sizler şimdiden seçime hazırlanıyorsunuz.” niteleyerek konuştu.

Seçime hazırlanmakta bulunan tamamı görevlilere Türkiye’den selamlarını gönderdiğini anlatım fail Erdoğan, "İnşallah 14 Mayıs bizim düşüncesince baştan sandıkların patlatıldığı birlikte uyanma olacak ve Avrupa da buna en dobra yanıtı verecek." halinde konuştu.

Ala: "Her probleminiz bizim düşüncesince aşırı kıymetlidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala da Belçika’da ve Türkiye’de seçimlerin yaklaştığına ayraç ederek, oy kullanmanın önemini vurguladı, oy istimal hakkı bulunan her insanın bulundukları toplumlara siyasi ortaklık sağlaması icap ettiğini anlatım etti.

Ala, Türk topluluğunun gereksinimlerini dinledikten sonraları sorunlara çıkar yol bilmek düşüncesince çalışacaklarını belirterek, "Dile getirdiğiniz rastgele probleminiz bizim düşüncesince aşırı kıymetlidir. Onu alıyoruz, devletin en madun kademesine kadar, böylecene Sayın Cumhurbaşkanı'mıza bildirme ederiz ve oralarda kesinlikle değerlendiriliyor." dedi.

Türkiye’nin Belçika ve AB ilişkilerini "kazan-kazan" politikası çerçevesinde yürüttüğünü anlatım fail Ala, Türkiye’nin diyalekt birlikte güç, toptan birlikte oyuncu durumuna geldiğini bildirdi.

Ala, Türkiye’nin sonuç namına Ukrayna tahılının dünyaya açılması, Rusya-Ukrayna tutsak takası, dü ülkenin bakanlarının buluşturulması kabil diplomatik başarılara imza attığını dile getirdi. Ala, bunun Türk halkının ortaya koyduğu iradeyle belkili bulunduğunu vurguladı.

Dünyanın tamamı devletlerinde mesail olduğunu, Türkiye’nin fırsatlara odaklanarak problemlerin altında kalmadan analizör aradığını kail Ala, sorunları minimum maliyetle çözmenin yolunun yöntem ve demokratlık olduğunu, İslam dünyasında demokrasisi Türkiye ile yarışacak yurt bulunmadığını bildirdi.

"Türkiye’yi de Belçika’yı da hâlâ encam atmak istiyoruz." diyen Ala, 15 Temmuz vuruş girişiminde Türkiye’nin art götürülmesine müteveccih çabaları Türk halkının bozduğunu vurguladı.

- Büyükelçi Uysal: "Büyükelçiliğimiz Türklerin hizmetinde"

Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal da esbak haftalarda itimat mektubunu Belçika Kralı Philippe’e ileterek görevine başladığını, birlikte süredir ülkedeki Türklerle birlikte araya geldiğini anlatım etti. Cumhuriyetin 100. sene dönümü, Belçika ile diplomatik ilişkilerin ise 185. yılı bulunduğunu hatırlatan Uysal, dü vakası da kutlayacaklarını, vatandaşların katılımını beklediklerini söyledi.

Uysal, Belçika’da canlı Türklerin aşırı ehemmiyetli işler başardığını, bununla kıvanç duyduğunu kaydederek, Büyükelçiliğin eksiksiz birimleriyle Belçika’daki Türklerin hizmetinde bulunduğunu vurguladı.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genel Başkanı Köksal Kuş da Paris ve Lyon’daki Türk toplumunu da görüşme ettiklerini, Belçika’da canlı Türklerin problemlerini ve gereksinimlerini dinleyeceklerini, bunlara hal bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Etkinliğe AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Uysal, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, AK Parti 26. Dönem Milletvekili Ömer Serdar, UİD Genel Başkanı Kuş, AK Parti Brüksel Temsilcisi Ruhi Açıkgöz, UİD Belçika Bölge Başkanı Enis Çimen ve Belçika’daki birtakım Türk sivil polis polis maşer müesseselerinin temsilcileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ