USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile müşterek telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüştü
10-03-2022 19:59

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı engelleme diyalekt gelişmeler ve Türkiye-ABD ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Rusya ile Ukrayna ortada siyasal hal sağlanması gayretlerini bitmeme ettirdiklerini belirterek, krizin elan da derinleşme ihtimaline için Türkiye'nin değme dü tarafla konuşabilmesinin ve hal arayışında kolaylaştırıcı konumunda bulunmasının ehemmiyetli bulunduğunu anlatım etti.

Türkiye'nin açmış olduğu güvenlik kanalı yardımıyla Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının Türkiye'nin ev sahipliğinde ahit Antalya'da direkt aykırı musahabe imkânı bulmalarının önemine ayraç fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının düzenlenmesinin fark kendiliğinden ortak diplomatlık zaferi bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ABD'den 40 acemi tayyare alımını ve bulunan F-16'ların modernizasyonunu içeren talebinin en endamsız müddette sonuca ulaştırılmasını beklediğini belirterek, defans sanayii dalında Türkiye'ye müteveccih tamamı nahak yere yaptırımların kaldırılmasının çağının da çoktan geldiğini dile getirdi.

Hülya Keklik - Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ