USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da gençlerle buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Paris İklim Anlaşması'nı onayladık. Bu kararımızla bire bir sürede sizlere bırakacağımız en ehemmiyetli kalıt yerine gördüğümüz 2053 vizyonumuzun önce gayesi yeşil kalkınma devrimini başlattığımızı da duyuru ettik. Bu adımı tı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana’da gençlerle buluştu
10-10-2021 22:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz çağ icra ettiği Adana ziyaretinde gençlerle yan yana araya geldi. Erdoğan, gençlerle sohbetinde gündeme bağlı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu, hususi hayıtına bağlı sorulan sorulara içtenlikle yanıt verdi.

Erdoğan, Adanalı gençlerle buluşmasında rahmetlik artist Müslüm Gürses'in “Sevda Yüklü Kervanlar” isminde şarkısını dinledi, gençlerin dediği şarkılara haremlik etti. Erdoğan, Aşık Veysel'in “Uzun İnce Bir Yolda” isminde türküsünü kail Şahin Kendirci ile ikili yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İkimiz Bir Fidanız”, “Ah Bu Hayat Çekilmez”, “Endamın Yeter”, “Gül Döktüm Yollarına” şarkılarını da gençlerle beraberce söyledi.

“Gençlerimizle aramıza kimseyi sokmayız”

Hayatının şişman bölümünde gençlerle beraberce bulunduğunu kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazılarının bizim gençlerle sevgi ortamında olmamızdan huzursuz duyduklarını anlıyorum. Ben ortaöğretim yıllarımdan bu yana 40 senedir okunabilen yan yana biçimde bu yolda gençlerle yürüdüm. Kültür zanaat çalışmalarından siyasetteki görevlerime derece gençlerle beraberce yaptım. Bir çağ yolunuz Külliye'ye düşerse emek vermek ekibimizin gençlerden oluştuğunu göreceksiniz. Evde de torunlarım, elhamdülillah şimdilik 8 torunum var. Onlarla bu arada yaşamı sürdürüyoruz. Sizlerin enerjisi, siz değerli üyelerimizin avlu sevinci, siz değerli üyelerimizin gösterimi bizlere elan aşırı çalışma, kitap ve misyon çoğaltma eğilimi veriyor. Bunun düşüncesince gençlerle aramıza girmeye çalışanlara deriz ki, siz zat işinize bakın. Biz ne kuşaktan olursa olsun gençlerimizle aramıza kimseyi sokmayız. Ben acemi yan yana anlam ortaya koydum, bizimki Teknofest kuşağı. Gençlerimize en aşırı hizmeti getiren, onlara en aşırı yatırımı eden dalavere biziz” diyerek konuştu.

AK Parti hükümetleri çağında çoluk çocuk düşüncesince meydana getirilen hizmetleri özetleyen Erdoğan, "Yurt problemlerine da değinerek, kızlarımız ve erkeklerimiz düşüncesince emlak problemi diyerek yan yana obje yok. Siz tek 45 teklik burs aldınız mı? Göreve geldiğimde burs 45 liracıktı. Biz yan yana farkın iktidarıyız. Bugün Türkiye toplamda 8,5 milyonu bulan yükseköğretim kapasitesiyle hedefine efdal seviyede yaklaşmıştır. Bundan sonradan dikkatimizi ve imkanlarımızı kalitenin yükseltine vereceğiz. Zamanla bu mevzuda da aralık kıvrım edeceğimizden şüpheniz olmasın” şeklinde konuştu.

Erdoğan, “Geçmişini bilmeyen geleceğini nesir edemez. Bunun düşüncesince ısrarla maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendirmenin gayreti içindeyiz. Geçmişte milletimizin topu topu bireyleri ile beraberce geçlerimizi de tarihinden, inancından, medeniyetinden kopartmak düşüncesince uğraşanlar oldu. Milletimiz belirgin deniz ferasetiyle bu gayretleri boşa çıkarttı. Ülkemizde yönetime geldiğimizden buyana yaptığımız onca yapıta ve hizmete karşın bizlere bulunan maksat ve nefretleri daim küsurat yan yana kamet var. Aslında meydana getirilen hizmetlerden en aşırı faydalananlarda bunlar. Öyleyse münasebet bizlere bitip bitmeyen yan yana husumetle saldırıyorlar biliyor musunuz? Bay Kemal İzmir milletvekili. İstanbul'dan İzmir'e arabana biniyorsun, maksimum 3,5 saatte varıyorsun. Bir teşekkürü mevcut mı? Yok. Bir teşekkürname etmez mi insan? Çünkü bunlar bizim gençlerimizi zat değerleri ile zat uygarlık birikimleri ile buluşturmamıza dayanma edemiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Paris İklim Anlaşması'nı onayladık. Bu kararımızla ayrımsız sürede sizlere bırakacağımız en ehemmiyetli kalıt namına gördüğümüz 2053 vizyonumuzun ilkin maksadı yeşil kalkınma devrimini başlattığımızı da anons ettik. Bu adımı tığ değil de başka dalavere atmış olsaydı vatanımızda ve dünyada onu yere göğe sığdıramazlardı. Biz bahis konusu olduğumuz düşüncesince ayrımsız kesimler sağır ve âmâ kesildiler. Tek tük damıtma sesi yükseltenlerde devamındaki ‘ama'lı ifadelerle ortamında bulundukları mahalle baskısının ipuçlarını ele veriyorlar. Yeşil kalkınma devriminde en şişman desteği gençlerimizden alıyoruz. Türkiye ne müstevli çağında çelimli keyif madun yapısı yardımıyla kendini öteki ülkelerden ayrıştırmışsa inşallah yeşil kalkınma devrimi ile hava değişikliği sürecinde ayrımsız değerli elde edeceğiz. Kimin ne söylediğini değil, ülkemizin hedeflerine, milletimizin emirlerine bakılırsa mücadeleye bitmeme edeceğiz. Yarın bu 1500 salname medeniyet, bin salname el savaşı bayrağını sizler devralacaksınız. Gençlerimizden bizim ulusal uygulayım bilimi hamlesi ile yeşil kalkınma devrimi ile ilkin hedeflerini gösterdiğimiz 2053 gösterimi düşüncesince şimdiden karın yormalarını istiyorum. Unutmayın, rastgele yan yana obje hayalet etmekle başlar. Bir bakarsınız ki yavaş yavaş o hayale yaklaşmış olmuş kalıyorsunuz ” dedi.

“Bizim gayretlerimiz elan çok, barajlarımızın sayısını artırmak”

Adana'nın sıcaklarından bahseden ve hava değişikliğine ayraç geden yan yana gencin sorusuna yanıt verici Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ay sonu itibarıyla hava değişikliği ile ilgili zirveler olacak. Tüm evren hakkıyla hava değişikliği noktasında şişman yan yana tehdidin altında. Bizim gayretlerimiz elan çok, barajlarımızın sayısını artırmak, dip yan yana biçimde boğunuk sistemlere geçmek. Bizim belirgin sistemde buğulaşma nedeniyle yüzdelik 60 kaybımız var. Açık kanaletler sisteminde sulamada geçer not su buharlaşarak gidiyor. Ama boğunuk dizge olması biçiminde tığ bundan şişman miktarda vareste olacağız. Buna müteveccih yatırımlarımızı elan yan yana tomar yaparak boğunuk sistemle bunu kurtarmış olacağız. Başka çaremiz yok” dedi.

“Bazı yerlerde maatteessüf aşırı insafsız insanoğlu var”

Pıt Pıt Şeker isminde kedinin toplumsal medyada özen görmesini hatırlatan gence yanıt verici Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pıt pıt Şeker hakkıyla ağır açıdan kovuşturma aldı. Leblebi ile benden aşırı bayan ilgileniyor. Onu bayan bozulmamış olsun hastalıklı namına aldı. Tedavisi yapıldı. Allah razı olsun bayan onu kovuşturma ediyor. Bizim konutta bakılıyor. Bazı yerlerde maatteessüf aşırı insafsız insanoğlu var. Hayvanlarımıza gönül rahatlığı takındıkları davranışlar affedilir cinsten değil. Geçenlerde yan yana köpeğe takma yapılmıştı, o haliyle gidiyordu. İnsan bunları görür görmez dayanamıyor. Benim şişman oğlumun da dobra yan yana köpeği var. O da ağır açıdan yaşlandı. Ama aşırı sevimli. 14 yaşına geldi. Onların da bu yaşlara geldikten sonradan yan yana ümit başlıyor. Biz de köpekler noktasında elimizde 14-15 adet var. Eğer istersen yegâne veririz. Gittiğimiz yerlerde gereksiz bırakmıyorlar, bağış ediyorlar. Bunların ortamında değişik bulunan cinsler de var” diyerek konuştu.

“Gerek Bartın, icap Sinop, icap Kastamonu kazanmak neredeyse hepsini çözeceğiz”

Geçtiğimiz aylarda yaşanmış bulunan yığın felaketlerinin hatırlatılması ve devletin topu topu kurumlarıyla afetzedelerin indinde bulunduğunun söylenmesi üstünde Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çatıya çıkmak bulunan vatandaşlarımızı helikopterlerle kurtarmaları rastgele yan yana çeşitli taktirin üzerindedir. Bir yavruyu helikopter sepetine koyup istirdat anı alelacayip yan yana olaydı. Bizim askerimiz bunları başardı. Elhamdülillah rastgele yan yana sıkıntıya punt vermeden bu operasyonlar gerçekleştirildi. Köprüler acilen kuruldu. Kurulan köprülerden yurttaşlarımızın geçişleri sağlandı. Orada elan işlerimiz var. Gerek Bartın, icap Sinop, icap Kastamonu kazanmak neredeyse hepsini çözeceğiz. Ben Rizeliyim. Rize anbean heyelanla gönül rahatlığı karşıyadır. Artvin öyledir. Trabzon öyle, Ordu öyle, Giresun öyle. Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda yaşıyoruz. Dolayısıyla bunlarla mücadelemizi vereceğiz. Vatandaşlarımıza en mefkûre olanı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

“Son senelerde kötü değilim, elleme yan yana noktaya geldim”

Bir gencin yan yana sepet topu savaşı teklifine yanıt verici Erdoğan, “Yaparız neden yapmayalım. Bu yan yana punt meselesi. Artık sezon de değişiyor. İnşallah hakeza yan yana fırsatı bulduğumuz anda bunu da yaparız. Biz arkadaşlarımızla bunu oynarken, 5-5 oynuyorduk. Son senelerde kötü değilim, elleme yan yana noktaya geldim. 50 nüsha üstünden oynuyoruz, sonuç senelerde 50'de 34 yapar bir duruma geldim. Benimle yarışan İbrahim Kalın Bey. Beni geçemedi lakin iyiyim. Bizim yan yana Mustafa Varank'ımız var, bana ulaşmaya çalışıyor, kavuşması muhtemel değil. Maalesef Mustafa nalça topluyor. ‘3'lük atıyorum' diyor lakin yan yana obje attığı yok” açıklamasında bulundu.

“Haftada 2-3 çağ basketbola devir ayırmaya çalışıyorum”

Sosyal yaşamına bağlı mevrut sorulara yanıt verici Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doğrusunu konuşayım, cenah film kovuşturma imkanım tek yok. Bütün derdim ülkeme yatırımlar, hizmetler. Ben eve eylem rastgele yan yana çağ şeb 24.00'lere derece çalışırım, arada sırada 01.00'i de bulur. Haftada 2-3 çağ basketbola devir ayırmaya çalışıyorum. Onun düşüncesince sabahleyin 09.00 kabil basketbola çıkıyoruz. Haftada 2-3 çağ bunu yaparsam benim zindeliğim düşüncesince isabetli. Akşam da Külliyeden çıktıktan sonradan 4-5 bin hamle hazırlamaya himmet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'den geldiğini kail gence 1915 Çanakkale Köprüsü'nü soran Erdoğan, “O güreşçi köprüsü dünyada yan yana örnek. Bu kalıp köprümüzle bizi aşırı anacaklar. Aynen Amerika'da New York'ta BM'nin dört dörtlük karşısında Türkevi'ni yaptık. BM binasından elan yüksek. Açılışını biraz hafta ilkin yaptık. Amerika'nın göbeğinde hakeza yan yana binayı nesir ediyorsunuz. Bu Türkiye'nin medarıiftiharıdır. 18 Mart Çanakkale Köprümüz bizim düşüncesince ayrı yan yana övünç meselesi. Şimdi yan yana derdim elan var, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yan yana de sert yöntemini kurup takma etmek” ifadelerini kullanarak sonuç çağda meydana getirilen şişman projeleri anlattı.

Erdoğan, “Biz dağları deldik, o aşılmaz denilen dağları delerek Ferhat ile Şirin dizisini oynadık. Bundan elan güzeli evet mu?” dedi.

Erdoğan'a kemirmek teklifi

Gençlik merkezleri ile kütüphanelerin emek vermek saatlerinin değiştirilmesini talip ve annesinin kemirmek davetini ileten Selen Canan Kerti isminde gence yanıt verici Erdoğan, “Bu akşam ezanı ne ha biliyor musunuz? Meryem bayan dedi ki, ‘ben size teklife bulunacaktım, annem dobra yemekler hazırladı, bizim eve yemeğe gitsek' dedi. Hocam sen iş sona erdi artık, tığ programlara gidiyoruz, sen de yemekten bahsediyorsun dedim. Valide hanımın da dobra marifetleri varmış. Onu bundan sonradan yan yana başka gelişte. Ankara'da Millet kütüphanemiz 24 dakika açık. Gençlik merkezilerimizin bizim planımızda 24 dakika belirgin olması vardır. Bunu mütedavil sermaye kavrulmuş yanmış dönmez dostlarımla konuşacağım. Onları da 24 dakika belirgin bir duruma getiririz” dedi. Erdoğan, kendisinden afsun talip gence afsun etti.

Erdoğan'ın kavrulmuş ve şalgam anısı

Adanalılarla ait yan yana anısının olup olmadığının sorulması üstünde Erdoğan, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten yaşanmış bulunan yan yana hadiseyi anlatmasını istedi. Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımız siyasal yasaklıydı. Adana'ya teşrik ettiler. İlk konuşmasını yaparken halen yasaklıydı. Orada yan yana pankart açıldı, ‘seni kebaptan ve şalgamdan elan aşırı seviyoruz' diye. Orada yan yana müşavir arkadaşımız Cumhurbaşkanımıza dedi ki, ‘ben ilkin kere hakeza yan yana tabir gördüm' dedi. Biz de ‘Adana'da yan yana insanoğlunun yan yana başkasına duyacağı epey en fevk ifadesi budur' dedik. Cumhurbaşkanımızı kebaptan ve şalgamdan elan aşırı tercih edenler ayağa kalksın ve alkışlasın” demesiyle çoluk çocuk ayakta alkışladı. Erdoğan, “Kebabı ve şalgamı hemen öteki dünyaya gidenin vay haline” ifadelerini kullandı.

“Yaklaşık bu biçimde 10 bine yaklaşan varakpare yazdım”

“Bu ülkeye misyon geçirmek düşüncesince aşırı bedeller ödediniz, cezaevinde tek anınız ha mu?” sorusuna yanıt verici Erdoğan, “Cezaevinin içindekileri anlattığımız devir yan yana elan bizi içeriye mi sokacaksınız? Oranın maceraları ayrıdır. Benim oradaki en ehemmiyetli hayatım şuydu, topu topu günümü mevrut ziyaretçilerimle geçirir, şeb de sabahleyin namazına derece bana mevrut mektupların yanıtını yazardım. Yaklaşık bu biçimde 10 bine yaklaşan varakpare yazdım. Zaman devir gittiğim bazısı yerlerde o mektuplarla karşıma çıkanlar olur. Benim doldurulma da kötü değildir. Bazıları çerçeveletmiş. Oradaki 4 ay 10 günce günümüz oldu. Orada dersimi elleme çalıştım. Çıktıktan sonradan da yan yana tomar levent boylu sürmedi, çelimsiz yan yana sürede kudret olduk” dedi.

Söz alarak yan yana anıyı özetleyen Ömer Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Siz cezaevindeydiniz, tığ ziyarete geliyorduk. Dışarıda 2-3 çağ fevk caba yan yana teyzeyi gördük. Teyzeye ihtiyacını sorduk. ‘Ben aşırı ırak yan yana yerden geldim, ona burada afsun ediyorum, sizden yan yana ricam var, bu çay bardağını ona verin, bununla yan yana çay içsin, sonradan da bardağı bana getirin ego de saklayım' dedi. Genç arkadaşlarımız şurası bilsin diyerek söylüyorum ki, bu şişman siyasal yürüyüşümüzün peşi sıra bu derece şişman yan yana artağanlık vardır, bu derece şişman afsun vardır. Hem gençlerin hem 70 yaşlarında da olsa gönlü genç olanların bu şişman desteği vardır. Cezaevindeyken de vardı, demincek de var.”

“Duvarların dili olsa da konuşsa”

Bir gencin “İstanbul Gençlik Kolları Başkanıyken bu günleri hayalet etmiş miydiniz?” sorusuna yanıt verici Erdoğan, “İstanbul Gençlik Kolları Başkanı olduğum senelerde cumhurbaşkanlığı, başvekillik düşünmekten mavera yan yana sorun adamı namına ne yapmam gerekiyor diyerek düşünür, bununla yatar, bununla kalkardım. Şimdi o çeşit eyyam yok. Bizim Gençlik Kolları Başkanı olduğumuz vakitlerde bizi fakat duvarlar anlatır. Duvarların dili olsa da konuşsa. Ben ne söylerse o boştur. Biz duvarların dili ile konuştuk. Hep geleceği şekillendirdik. Hamdolsun malikel servet bulunan Allah'tır. Rabbim ne atama ettiyse o evet ve o oldu” açıklamasında bulundu.

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ