USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'nin açılış töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uzun seneler süresince yenilenmesi projesine huzur çıkan bunun düşüncesince akla hayale gelmeyen yalanlara başvuran kesimlerin ortaya çıkan im karşısında utangaçlık duyacaklarını beklenti ediyorum. Açık bahsetmek icabında bu im emektar Tü

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKM'nin açılış töreninde konuştu
29-10-2021 20:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve benzeri Emine Erdoğan'ın katılımıyla planlı kurdele endam töreniyle Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi (AKM) açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler törenin peşi esna AKM'yi gezdi. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışında mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir asrını tamamlananın, eşiğine geldiğimiz cumhuriyetimizi birçok yüzyıllar süresince yaşatacak azim ve kararlılığa sahiptir. Cumhuriyetimizi kuranlara borcumuzu 2023 hedefleriyle bunları hâkim ballanmak düşüncesince aralıksız fiilen ödemenin mücahede içindeyiz. Hiçbir engelin tuzağın saldırının izi cumhuriyetimizin 100. yılı belirlediğimiz hedeflere ulaşmasına alıkoymasına müsaade vermeyeceğiz. Bir kat henüz siz değerli ziyaretçilerimizin hepsi milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlama ediyorum” dedi.

“İstanbul'un bayrak yapısını acemi yeniden hâkim ballanmak düşüncesince aşama attık, rastgele adımda engellendik”

Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışından çevre devlet duyduğunu tabir fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimizi 98 sene dönümüne erişmenin sevincini yaşadığımız bu devir ülkemize ve İstanbul'umuz ekin zanaat yapıtı kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Bilindiği kıl payı taksimde 75 sene evvela temeli atık Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi uzun uzun müşterek müddet evvela bundan hakeza kullanılamaz duruma gelmişti. Aslında kılıç İstanbul'un bayrak yapısını acemi yeniden bina kılmak düşüncesince derinliğine seneler evvela harekete geçtik. Ancak attığımızı rastgele adımda engellendik. Eski Türkiye'nin köhnemiş yüzünün sembolü bulunan rastgele tarafı dökülen işlevleri adına getiremeyen Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ni yıktırmamak düşüncesince meydana getirilen kampanyaları hatırlıyoruz. Biz en gene beri orasını yıktıktan sonraları adına aşırı henüz güzelini estetiğini kullanışlısını yapacağımızı söylüyoruz. Buna karşın birtakımı çevrelerle ideolojik saplandı, politik hesaplaşma, kargaşa sürüm vesilesi biçimine dönüştürülecek bizlere ve ülkeye bugün kaybettirdiler. Gezi vakaları esnasında ne yıldırı örgütlerinin beden gösterisi adına dönüştürüldüğünü unutmadık. Bütün bu sorunları aşarak müstelzim hazırlıkları yaptık, 2019'da acemi yapının aslını attık. İlk AKM binası kıl payı bu eserin de mimarı Tabanlıoğlu ailesi oldu. Toplam sektörü 95 bin metrekareyi bulan bu esiren yapımı 2.5 sene kıl payı üstün dereceli müşterek müddette tamamlandı” dedi.

“Bu kitap emektar Türkiye ve acemi Türkiye fotoğrafının en bariz müşterek halde görüldüğü yerdir”

Yeni AKM binası erinç bilgiler sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İçinde bulunduğumuz bu mağaza Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin en iri ve anne yapısıdır. Seyirci kapasitesi 2 binin üstünde bulunan bu mağaza rastgele muhtelif ekin zanaat faaliyetini yürütme etmeye makul ast yapıyla donatıldı. İkinci salonumuzda 800'ü aşan sığa ve çağcıl tesisat ile sağlam aşırı ameliyat düşüncesince makul müşterek yapıya sahip. Kültür sokağı ise kütüphane, bebek zanaat merkezi, sinema, işporta salonu, kafeleri, dizayn dükkanlarıyla rastgele kitleye seslenme ediyor. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi acemi haliyle burada İstanbul'a ve dünyaya unutulmaz ekin zanaat hizmetleri sunacak anıtsal kitap ortaya çıkarttık. Uzun seneler süresince yenilenmesi projesine erinç çıkan bunun düşüncesince akla hayale gelmeyen yalanlara başvuran kesimlerin ortaya çıkan kitap karşısında utangaçlık duyacaklarını beklenti ediyorum. Açık bahsetmek icabında bu kitap emektar Türkiye ve acemi Türkiye fotoğrafının en bariz müşterek halde görüldüğü yerdir. Biz bunun benzerini biliyorsunuz ki Harbiye'de de yaşadık. Aynı durumla karşılaştık. Yapmayacaklar, burada hemen oyalıyorlar, bunları söylediler. Fakat kılıç adeta kavuşum altına girercesine Harbiye'deki kurultay merkezini yaptık. Biz rastgele devir rastgele mevzuda bulunduğu kıl payı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi tartışmalarında sözümüzü eserlerimizle hizmetlerimizle söyledik. Biz 1994 yılından beri, bu site düşüncesince neler yapmadık ki, Haliç'i iyice temizleyip hakkın hizmetine sunduk, tünelleri, metroları, köprüleriyle erişim ast yapısı kurduk. Çünkü kılıç İstanbul'a aşıktık. Kentsel transformasyon projeliyle yeşil alanlarıyla kentin çehresini değiştirdik. İstanbul Havalimanı ve yapımı amacında önceki adımlarını attığımız Kanal İstanbul kıl payı ciddi projelerle şehrimizi dünyanın kalkınmanın merkezine yerleştirdik. kent hastaneleri, statları, çağcıl yapısıyla şehri çekicilik merkezi biçimine getirecek sayımsız hizmeti halkımızın hizmetine sunduk. İstanbul'un geçmişine kültürüne, sanatına ehil çıkma eserlere imza attık. Bu günde acemi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ni açıyoruz. İstanbul ve Türkiye'nin 2023 hedeflerine makul bu yapıtı kazandırmakla bizlerden ahir nesillere ne iri hediyeyi verdiğimize inanıyorum” biçiminde konuştu.

“Atatürk Kültür Merkezimizi bu şehre vurduğumuz mühürlerin akıbet halkası kendisine görüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyleki bitmeme etti: "İstanbul'un 1453'teki fethinden beri, bu şehre vurduğumuz mühürlerin akıbet halkası kendisine gördüğüm Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimiz ülkemizin ekin ve zanaat nabzının attığı arazi kendisine inşallah yüzyıllar süresince ayakta kalacaktır. Projesinden inşasına denli rastgele evresini yakından izlem ettiğim bu parlak eserin ülkemize ve İstanbul'umuza faydalı olmasını diliyorum. Yeni Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi milletimize kazandıran Kültür Ve Turizm Bakanlığımız mimarımız Murat Tabanlıoğlu ve kardeşlerini, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızı, emeği güzeşte herkesi kutlama ediyorum. Bu açılışla baş başa 4 Kasım geçmişine denli sürecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ni de başlatmış oluyoruz. Biraz sonraları evren prömiyerini Koca Sinan Operası Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimizin, bununla beraber ekin festivalin açılış programıdır. Bugünden itibaren 5 devir süresince 40'ı gizli ve 24 bariz edinmek kıl payı 64 değişik noktada yürütülecek işporta konser, işlik çalışması, yazın sohbeti kıl payı etkinliklere gençlerimizi ilkin edinmek kıl payı herkesi çağırma ediyoruz. Her sene önceki ve akıbet baharda yapılarak anadan görme duruma getirilecek bu şenlik Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi ve Galataport ortada uzanan onlarca mekanın hem öz vatandaşlarımız, bununla beraber ecnebi misafirlerimiz çeşidinden henüz dobra tanınmasına fırsat olacaktır. Doğup büyüdüğüm, taharri memuru polis maşer ve siyasa çalışmalarına önceki başladığım arazi bulunan Beyoğlu'nun günindi ve devir doğusu kültürünün elit örneklerinin sergileneceği bu tür etkinliklerle bellik değerinin yükselmesinden sevinme duyuyoruz.”

“3 imparatorluğun başkenti bulunan İstanbul cumhuriyetimizin en giranbaha markasıdır”

“Her şeyden evvela hakeza müşterek eserin meydana getirilmesinde editör ki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy kardeşimi hassaten kutluyorum” niteleyerek konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü buraya hemen açıklık esna sarkmak değil, buraya hakkıyla kendini özgülemek yoluyla DOĞRU markajda burayı izlem etmesi kadrosunun bire müşterek halde izlem etmesi, aha bu devir bu açılışı etme şanına bizi kavuşturdu. İstanbul dünyanın en kadim uygarlık şehirlerinden birisi bulunmasına karşın hala doğruluk etmiş bulunduğu yere ulaşmadı. En emektar uygarlıkların izlerini haiz 3 imparatorluğun başkenti bulunan İstanbul cumhuriyetimizin en giranbaha markasıdır. Cumhuriyetimizi kurduktan sonraları acemi müşterek uygarlık hamlesi düşüncesince ihtiyacımız bulunan gücü derinliğine müşterek müddet sonraları toparlayabildik. Ülkemizinim rastgele şehri kıl payı İstanbul da ağırbaşlı yaralar aldı. Belediye başkanı seçildiğimizde gecekondularla çevrilmiş ast yapısı yetersiz, kişilere asliye hizmetlere güçlü erişemeyen müşterek site devralmıştık. Uzun yılların deneyim bulunan sorunla düşüncesince kolları sıvayıp çelimsiz müddette ehemmiyetli aralık aldık. Başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı zamanında İstanbul düşüncesince rastgele meselesiyle yakından ilgilendik. Elbette bu kadim şehir, art dönüşü sıfır birtakımı tahribatlara uğradı. Şu doğruyu yeniden sona baş başa ikrar etmeliyiz bundan hakeza karşımızda çehresi değişmiş, olanakları artmış, hedefleri olgun müşterek İstanbul var. Artık tahsilden sağlığa ulaşımdan spora rastgele bölgede dünyanın en mütekâmil şehirleriyle yarışan ve çoğuna da geride bırakan müşterek İstanbul'a sahibiz. Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi inşaatına başladığımız sene bu tatlılıkla ülkemizin ekin sanatına sürekli iz bırakacak müşterek kitap isteğimiz dile getirdik. Sağ olsun sanatçılarımız aralıksız çalışıp bu ulusal yapıtı ortaya çıkardılar. Bugün bu eserle Hasan Uçarsu beyefendinin bestelediği Koca Sinan Operası'yla Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezimizin açılışını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Şeker - İsmail Coşkun - Batuhan Altınbaş - Sümer Avcı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ