USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bütün derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının giderilmesi”

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde restore edilen kaymakamlık kütüphanesinde semt illerinden mevrut gençlerin de iştirakı ile 'Gençlik Buluşmaları'nın Trabzon ayağını meydana getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, müşterek süredir görüşme etmiş olduğu kentlerde çoluk ç

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bütün derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki sıkıntının giderilmesi”
01-02-2022 21:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin giderilmesi düşüncesince güç gider ettiklerini belirterek “Bizim editör eksiksiz derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki bu sıkıntının giderilmesi. Bu mevzuda daima konuşulan harp falan tığ Rusya ve Ukrayna arasında hakeza müşterek savaşın olmasını katiyen istek etmiyoruz. Bu semt düşüncesince hayra bellik müşterek evolüsyon değildir. Bir NATO ülkesi şekilde da hakeza müşterek şeyi istemiyoruz, kabullenmiyoruz. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg o da elhak açıklamaları ile bizimde önümüzü açmış oluyor. Temennim odur ki inşallah bunu da sulh ile çözmüş oluruz” dedi.
 

"İl ziyaretlerimizin en dörtköşe anı gençlerle buluşmak"

Erdoğan, “Açıkça itiraf etmem icabında il ziyaretlerimizin en dörtköşe hakkıyla bizleri de heyecana irsal fail yanı da bu programlarda gençlerle yaptığımız bu buluşmalar oluyor” dedi.
Gençlerle buluşmalarda kendisi derinliğine levent bahsetmek hesabına endamsız müşterek takdimin peşi sıra gençleri dinlemeye istek ettiğini tamlayan Erdoğan, hitabı esnasında 18 yılda Türkiye'nin nereden nereye geldiği ile ait kilometre taşlarını anlattı, Trabzonlu gençlere ilkin Karadeniz Sahil Yolu kazanmak kıl payı meydana getirilen yatırımları özetledi.

Gençlere Armelit Geçidi'ni sordu

Erdoğan, gençlere Giresun'un Keşap ve Espiye ilçeleri arasında mevcut 600 mt. rakımdaki virajlarıyla ve namüsait yollarıyla ünlü müşterek boğaz bulunan “Armelit Geçidi'ni aranızda bilici mevcut mı?” sorusuna gençlerden karşılık gelmemesi hesabına bu defa “Burunlu otobüsleri bilici mevcut mı?” sanarak sordu.

Gençlerden gene karşılık gelmemesi hesabına Erdoğan, “Armelit Dağı, yaz aylarında babam bizi memlekete Rize'ye getirirdi. Tabi kibirli otobüslerle Rize'ye vürut müşterek alemdi, Rize'den devir müşterek alemdi. Çünkü o Armelit Dağından geçe müşterek defa otobüsün camından aşağıya bakamazsın. Çünkü virajları alırken üstelik acep elbette yuvarlanacak ? Virajı alabilecek mi ? sanarak düşünürdük. Biz ne yaptık ahacık o Armelit Dağı'nı deldik. Biz orada tünel açtık. Şimdi müşterek başka elleme oldu. Şimdi tünellerden geçiyorsun ve geçe de o yemyeşil dağları görüyorsun. Buralara geldik, nereden nereye” ifadelerini kullandı.

“Artık eskiyi anlatmasak mı?”

Erdoğan, arada müşterek özlük DOĞRU arkadaşlarından “Artık eskiyi anlatmasak mı?” serzenişlerini duyduğunu belirterek “Halbuki nereden geldiğimizi bilemezsek nerede durduğumuzu ayırt edemeyiz. Böyle olunca da nereye gideceğimizi de kestiremeyiz. Üstelik tığ emektar Türkiye'yi anlatmasak üstelik emektar Türkiye zihniyetinin personelleri sıkça ortaya çıkıp çıkarlarını elhak hatırlatıyorlar. Kimi devir eserlerimize ve hizmetlerimize hapishane rahatlığı sergiledikleri kötü yaklaşımlarla bunu yapıyorlar. Kimi devir insanlarımızın doğruluk ve özgürlüklerine bulunan nefretleri göstererek gene yapıyorlar. Kimi devir nasırlı kalplerinin, köhneleşmiş zihinlerinin, işitme yayan dillerinin ürünü hakaretleri ile bunu yapıyorlar. İşte geçtiğimiz günlerde birlik müşterek 5. natürel faaliyeti elemanı şekilde etkin gazeteci temiz bir tanesi çıktı. Bize ve bizim şahsımızda milletimize gülmeyen hakaretlerde bulundu. Milletimiz de yargımız da bu ferdin terbiyesizliğini yanına kar bırakmadı, gerekeni hesabına getirdi. Fakat esas ehemmiyetli bulunan bu hakaretin sergilendiği programı müdür ferdin ve yegâne öğür siyaseti artığı birtakımı siyasetçilerin hala çıkıp tabir özgürlüğü kılıfı ile meydana getirilen alçaklığı savunmaya kalkmasıdır. Halbuki bizlere meydana getirilen taşlama kendilerine söylense dünyayı birbirine katarlar, Tayyip Erdoğan'ın namına meydana getirilen taşlama benim düşüncesince ehemmiyetli değil. Fakat bu kardeşiniz, ağabeyiniz, bu büyüğünüz her neyse müşterek makamı özümleme ediyor. Bu kayırma Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bu makamı arkalamak da benim görevimdir. Cumhurbaşkanlığı makamına bırakın benim ehil çıkmamı ‘Cumhur' sanarak tabir ettiğimiz bu ulus ehil çıkacaktır” sanarak konuştu.

“Biz bunların cemaziyelevvelini elleme biliriz”

“Biz bunların cemaziyelevvelini elleme biliriz” niteleyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Biz bunları 1960'da ülkenin seçme başbakanını ölüm cezası cezası cezası sehpasına gönderenleri alkışlamalarından biliriz. Biz bunları 1970'li zamanlarda sapkın ideolojileri yoluna gençlerimizi birbirlerine kırdırdıkları dönemlerden biliriz. Bunları siz bilemezsiniz fakat tığ biliriz. Biz zira o dönemleri yaşadık. Biz bunları 1980 darbesini çömlek tuttukları senelerden biliriz. Biz bunları 28 Şubat'ta milletimizin inancına doğruluk ve özgürlüklerine meydana getirilen saldırılara verdikleri destekten biliriz. Biz bunları geçtiğimiz 20 sene süresince gelişigüzel mevzuda ülkenin ve milletin aleyhine temiz tutuşlarından biliriz. Dolayısıyla bugün bitirdikleri da bizi katı şaşırtmıyor. Ne devletimize bitirdikleri hasımlık bizi şaşırtıyor, ne milletimizin inancına, tarihine, kültürüne, değerlerine bulunan azgınca düşmanlıkları bizi şaşırtıyor. Ne özlük çıkarları ve ajandaları uğruna, ülkemize verdikleri zararlar bizi şaşırtıyor. Ama siz gençlerimizin bunları aşırı elleme tanımaları gerekiyor” biçiminde konuştu.

Konuşmasını artist Servet Kabaklı'nın “Bil Oğlum” türküsünün dizelerini okuyarak sürdüren Erdoğan, “Vakti vardığında karşınızdakilerin kimler bulunduğunu aşırı elleme bilin” uyarısında bulundu.

KYK yurtlarında genel ağ kotaları arttırılıyor

Gençlerle Trabzonspor ve ayak topu hesabına de geveze fail Erdoğan, şehre kazandırılan spor tesislerini anlattı.
Buluşmada henüz sonraları gençlerin istifham ve taleplerini meydan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin KYK Yurtları'ndaki genel ağ kotalarının kendilerine yetmediğini söylemesi hesabına Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasaploğlu'na seslenerek “Mehmet koca bu karşılık sana yakışır” göndermesinde bulundu.
Kasapoğlu, “Zaten Cumhurbaşkanımıza mevzuyu sunma ettik. İnşallah önümüzdeki devre sebebiyle genel ağ kotasıyla ait arttırım yapıyoruz” yanıtını verdi. Erdoğan da “Evelallah, inşallah en elleme şekliyle internette öğrencilerimizi rahatlatacağız, bugüne denli bulunduğu gibi” ifadelerini kullandı.

“Bizden sonraları sıfır müşterek bilinçlilik vardı, Sarıyer Kahramanı'nda balık yemek”

Daha önceki İstanbul'da dinç Rizeli müşterek öğrencinin İstanbul'daki akıbet yaşanmış bulunan karla kıtal çalışmalarına müteveccih “Şuan İstanbul'da bulunan nedir?” sorusuna Erdoğan “Yani İstanbul'da bizlerden sonrakilere artan müşterek bilinçlilik olmadı ki ne yaptıysak tığ yaptık. Olmayan müşterek bilinçlilik vardı, Sarıyer Kahramanı'nda balık yemek. Çünkü bizim anca müşterek derdimiz yoktu. Bizim yegâne derdimiz İstanbul'un neresinde müşterek az mevcut onları çabucak gidermekti” niteleyerek kendisi ve sonrasında göreve mevrut AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları'nın icra ettiği hizmetleri anlattı.

“Bunların hakeza müşterek aşkı ve heyecanı yok”

İstanbul'da metrobüs hizmetinin kendileri ile başladığını vurgulayan Erdoğan, “Şuandaki dalavere müşterek metrobüs bile yapmış değil. Halbuki metrobüs vakası emekli müşterek bilinçlilik değil. Onun düşüncesince ayrı müşterek hattı mensur ediyorsunuz, bu ayrıca da lastikli dizge getiriyorsunuz. Bu sistemde körük ve sargaç var, bunlar var. Ya bunu üstelik yapmaktan bunlar âcizlik ve düşünün bizim yapmış olduğumuz tünelleri kapatıyor bunlar. Mesela Sancaktepe'de tünel açıldı, aaa bu da baktık bu gitmiş tünelleri kapatıyor. Halbuki bu tüneller, yer altı treni Üsküdar'dan ta oraya denli kullanmakta olanları rahatlatacaktı. Buna üstelik vesile vermediler. Bunların hakeza müşterek aşkı ve heyecanı yok. Marmaray'ı bizlere zindan ettiler, bizi mahkemeler ile uğraştırdılar. Buna karşın tığ 5 yılda burayı bitirdik. Bir de otomobillerin geçişi ile ait müşterek de Avrasya'yı yapalım, müşterek de Avrasya tünelini yaptık. Bir de İstanbul'da dü giranbaha kelepçe bir tanesi şüheda köprüsü bir tanesi Fatih Sultan Mehmet. Bir de üçüncü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Bu üstelik bu CHP'lileri huzursuz etti. ‘Adını sebep Yavuz Sultan Selim koydunuz?' (Karadeniz şivesi ile) Ula Fatih Sultan Mehmed'un isminin bulunduğu yere Yavuz Sultan Selim yakışmaz mı?” sanarak konuştu.

“İşletenler artınca telefon numaramı değiştiriyorum”

Rizeli müşterek öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şuana denli el telefonu numarasını değiştirip değiştirmediği ile ait istifham hesabına Erdoğan “İşletenlerin sayısı arttığı devir numarayı mecburen değiştiriyoruz. Artık bakıyor ki bu iş aldı başını gidiyor, elden hususi kalemin ‘Başkanım bunları değiştirmemiz lazım' diyor. Çünkü telefonlar aracısız ele gezdiği kabilinden birde maatteessüf işletenlerin sayısı arttıkça bizde editör değişmek yerinde kalıyoruz. Bunun haricinde hamdolsun eksiksiz telefon diplomasisini aşırı titiz aşırı alıngan kullanmaya hız ediyoruz” dedi.

Erdoğan'ın adaşı ile gülümseten diyaloğu

Samsunlu bulunduğunu kail Recep Tayyip Erdoğan adlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bulunan diyaloğu gülümseten anlara illet oldu.
Babasının da isminin Ahmet bulunduğunu söylemesi hesabına Erdoğan, adaşına annesinin adını sordu. Nebahat yanıtını alması hesabına “Baba ismi Ahmet. Uşağın ismi Recep Tayyip aile ismi Erdoğan. Annenin ismi Nebahat orada ayrıldık” demesi gülüşmelere illet oldu.

“Hep arkadaş kazanmanın gayreti arasında olduk”

Adaşının “Biliyorsunuz şuanda dünyanın gündemi Rusya ve Ukrayna krizi ile alakalı. Böyle ehemmiyetli müşterek meselede Türkiye hakkıyla kılavuz kaptan müşterek mutluluk kabilinden gelişigüzel dü mutluluk arasındaki sulh diyalogunu yürütüyor. Bunda ehemmiyetli olanın şef diplomasınınız bulunduğunu düşünüyorum. Hatta sizin davetiniz ile baş başa Putin'de geçenlerde ülkemize gelecek. Biz kıray kardeşlerinizi sizin aut siyasa stratejinizi anlatır mısınız?” sorusu hesabına Erdoğan, şunları söyledi:

“Dış siyasa noktasında hassaten bizim gayemiz henüz aşırı hasım elde etmek değil arkadaş kazanmak. Bugüne denli da tığ lüzum DOĞRU komşular şekilde Rusya ile lüzum Ukrayna ile editör öbür tarafta doğuda İran olsun bunun indinde hassaten Avrupa devletleri ile münasebetlerde olsun daima arkadaş kazanmanın gayreti arasında olduk. Tabi Rusya ile münasebetler tarihinden buyana bizim bu dönemimizdeki denli filhakika müşterek hukuk arasında yürümedi. Çok henüz da önemlisi tecim kütlesi sebebiyle de aşırı gülmeyen müşterek tecim hacmine bu sürede ulaştık. Bunların arasında izlemsel ürünlerde bizim Rusya ile münasebetlerimiz elleme müşterek pozisyona geldi. Bunların en ehemmiyetli doğalgaz dair şuanda doğalgazla bulunan ilişkimiz aşırı aşkın gittikçe derecede. Hele acemi attığımız müşterek aşama bildiğiniz bunun şeklinde Rusya ile çekirdeksel enerji. Akkuyu Nükleer Enerji Santrali yapılıyor. Bu da Allah kader ederse önümüzdeki sene arasında ihtimal bu yıla da yetiştirebilirler. 2023'de bu çekirdeksel erke santralini inşallah yapmış olup oradan üretime geçilecek. Biz kendileri ile birlikte ikinci müşterek adımı henüz attık. O görüşmeleri yaptık. O da ikinci müşterek santrale girer miyiz diye. Bunları sayın Putin ile konuştuk. Bu mevzuda da bunun üstünde çalışalım ihtimal ikinci müşterek çekirdeksel erke santralini gene Rusya ile etme durumumuz da uydurma konusu. Bu müşterek el bizi çekirdeksel erke bunun indinde doğalgaz bunlar birbirimize putrel noktasında aşırı önemli. Dış siyasetin bana layıkıyla en ehemmiyetli ayağı da bu.”

“Amerika ile tığ aykırı beniz kazanmak istemiyoruz zira nice bölgede kendileri ile attığımız adımlar var”

Açıklamalarının devamında S-400 mevzusuna da yer veren Erdoğan, “Diğer yandan bizim bu S-400 konusu Türkiye ve Rusya arasındaki aşırı ehemmiyetli müşterek adım. S-400 aşırı ehemmiyetli müşterek defans sistemi. S-400'leri aldığımız andan itibaren elhak bunu bildiğiniz bunun şeklinde arsıulusal topluluk gülmeyen anlamda huzursuz oldu. Başta ABD ‘işte almayın, tığ size şöyleki yaparız, hakeza yaparız” dediler. Biz de kusura bakmayın bu değişmeyen bizim kararımızdır ve tığ bu kararımızı verdik. Rusya ile mutabık olduk ve NATO noktasında da bu iş rastgele müşterek menfilik meydana getirmiyor. Çünkü NATO ülkelerinin gelişigüzel bir tanesi silahlanmada silahlarını özlük kararını hasretmek aracılığıyla alır ve bizde bu kararımızı verdik. Bu biçimde aldık. Tabi ABD şekilde siz bizlere maatteessüf parasını verdiğimiz biçimde vermediğiniz mahsulat mevcut bunların zarfında en önemlisi de F-35. F-35 ile ait tığ Amerika'ya 1 bilyon 450 milyon dolar ifa yaptık. Ama bizlere vermeleri müstelzim F-35'leri vermediler. Hala oyalıyorlar. Şuanda kendileri Savunma Bakanlığımız birtakım görüşmeler gerçekleştirmek aracılığıyla bu sorunu çözelim diyoruz. Çünkü ABD ile tığ aykırı beniz kazanmak istemiyoruz. Çünkü nice bölgede kendileri ile attığımız adımlar var. Bununla ait Savunma Bakanlığımız muhatabı ile bu emek vermeyi sürdürüyor. Gerekli F-16'ların modernizasyonu yahut acemi birtakım F-16'lar bizlere hasretmek aracılığıyla bunu da çözmenin gayreti arasında olacağız. Tabi birlikte Şubat'ın 3 yahut 4'ünde müşterek Ukrayna ziyaretim olacak. Ukrayna ile efdal kurda izlemsel kurul toplantısı düşüncesince inşallah gelişigüzel müşterek Ukrayna'ya gideceğiz. Ardından da sayın Putin'in bizlere müşterek ziyareti olacak. Bizim editör eksiksiz derdimiz Ukrayna ile Rusya arasındaki bu sıkıntının giderilmesi. Bu mevzuda daima konuşulan harp falan tığ Rusya ve Ukrayna arasında hakeza müşterek savaşın olmasını katiyen istek etmiyoruz. Bu semt düşüncesince hayra bellik müşterek evolüsyon değildir. Bir NATO ülkesi şekilde ta hakeza müşterek şeyi istemiyoruz, kabullenmiyoruz. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg o da elhak açıklamaları ile bizimde önümüzü açmış oluyor. Temennim odur ki inşallah bunu da sulh ile çözmüş oluruz” ifadelerini kullandı.

Verdiği cevabın peşi sıra Erdoğan, adaşı kabilinden baş başa 2002 senesinde çekilmiş bulunduğu fotoğrafın namına gösterilmesi hesabına “4 yaşındaki iken babasının kucağından mevrut benim kucağıma. Aferin hatıralara elleme ehil çıkıyorsun” niteleyerek gence teşekkürname etti.

“Bizim göreve getirdiğimiz ihvan hakeza müşterek sürede balıkçı restoranına gidip kafayı bulmaz”
Bir kız öğrencinin “Kar fırtınasının yaşandığı çağ balıkçıya revan AK Partili müşterek şehremaneti reisi olsaydı tepkiniz ne olurdu?” sorusu hesabına Erdoğan “Şunu aşırı şen dil huzuru ile söyleyebilirim. Bizim bu görevlere getirdiğimiz ihvan hakeza müşterek sürede kalkıp da müşterek balıkçı restoranda gidip orada kafayı bulmaz. Zaten tığ arkadaşlarımızı seçerken, bu çeşit görevlere getirirken buralarda seçiciyiz. Onun derdi ne olacak yalnızca görev olacak. Çünkü gelişigüzel devir konuşmalarımızda benim dediğim müşterek bilinçlilik var. Biz bu milleti kibar olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyoruz. Bırakın yalnızca karı, ana rahmi haricinde da ortada yok. Deprem olmaktadır depremde neredeyiz arazideyiz. Bingöl depremi beli geceleyin ½ si dostlarımla birlikte Bingöl'deydik. Simav depremi beli bire müşterek şekilde. Van'da eksiksiz oradaki yıkımlar bitene denli ait dostlarım bakanlarımızla birlikte Van'daydık. Bunlar bakıyorsun afetler oldu, bunlar ortada yok. İstanbul'u yığın bastı beyefendi Bodrum'da. Bunlarda avlu hakeza bitmeme ediyor. Burada neyi anlatacaksın. Ama Genel Başkanın bunlara müteveccih en küçük müşterek operasyonu yok. Bizim müşterek el bu çeşit insanlarla yürümeyiz. Gereği her neyse onu yaparız. Bunlarla ait bahsetmek üstelik bizlere alçalma geliyor. Ama bundan sonraları deriz ki ya dayanak inşallah 2023, 2024'de benim milletim gereğini yapar diyoruz” yanıtını verdi.

Erdoğan “Kesişme; İyi ki varsın Eren” filminin müziğini seslendiren ortaöğretim öğrencisini deli dolu dinledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kesişme; İyi ki varsın Eren” filmi ile ait Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü talebesi Ceren Ece Öksüz'ün namına yönelttiği “Nasıl buldunuz?” sorusu hesabına “Şehadetin gerçekleştiği devir evine geldik. Ziyarette bulunduk. Tabi lüzum eksiksiz kardeşleri lüzum anası onların o tablosunu izlediğimizde hakkıyla o duyguyu yaşamamak beklenen değildi. Fakat bu filmimizde filhakika ihvan elleme hazırlamışlar. İyi müşterek emek. TRT ile bu işi bitirdikleri hassaten de Ferhat Gedik teğmenle birlikte Eren rolünü paylaşan yavrumuz bu yapıtı elleme canlandırdılar. Ferhat Gedik mülazım elleme müşterek intihap olmuş” ifadelerini kullandı.

Soruyu soran ortaöğretim talebesi Ceren Ece Öksüz, filmin müziğini kendisinin seslendirdiğini söylemesi hesabına Erdoğan, şarkıyı söylemesini istedi. Liseli mektepli kız filmin müziği bulunan ve yöredeki bayanların 'İmece' usulü çalışırken seslendirdikleri “He Yamo” türküsünü seslendirdi.

Erdoğan'dan öğrencilere nar ve portakal karışımı tavsiyesi

Erdoğan, akıbet şekilde “Koliva” adlı musiki grubu üyeleri ile geveze ederek şarkılarını dinledi. Erdoğan, söylenen şarkılarda güzeşte nar ile ait şekilde ise öğrencilere “Ben size müşterek tavsiyede bulunayım. Şu mevsimde nar ile portakalı miks ederek içmenizde yarar var. Biliyorsunuz nar antioksidandır, portakal ağız ağıza C vitaminidir” bilgisini paylaştı.

Ozan Köse

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ