USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile beyi ile 84 milyon dal omuza iri ve çelimli Türkiye'yi mensur etmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar programında konuştu
28-10-2021 22:44

ATO Congresium'da AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı kabilinden planlı “Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar” programına eklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'li hanımlara seslendi.

“Milli mücadelesinin alp hanımları çetin müşterek tane başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter”

Cumhuriyeti; esareti katiyen benimseme etmeyen, istiklal ruhu namına gördükleri düşüncesince en ehemmiyetli vizyonlarını, cumhuriyetin 100. yılı bulunan 2023'e adadıklarını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin binlerce salname serencamının akıbet bin yılını bu coğrafyada, akıbet müşterek asrını da cumhuriyetle beraberce yaşadık. Hiç malum cumhuriyetle baştan ayağa kalkan, kendine toy müşterek civar çizen, toy müşterek çelim devşiren milletimizin en ehemmiyetli kazanımı bu sürede ulusal iradenin üstünlüğünü kuruluş etmiş olmasıdır. AK Parti namına zat 20 salname tarihimiz de daima kavim iradesini herhangi müşterek bölgede hükümran kılma mücadelesiyle geçmiştir. Cumhuriyeti, esareti katiyen benimseme etmeyen, istiklal ruhu namına gördüğümüz düşüncesince en ehemmiyetli vizyonumuzu onun 100. yılı bulunan 2023'e adadık. Bizim kadim medeniyetimizde ne yararlanmak ne sömürüye ağırlık kıvırmak vardır. Her kesimin, herhangi müşterek kültürün, herhangi müşterek inancın kendini anlatım edebildiği müşterek uygarlık yapımı düşüncesince çabaladık. Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin herhangi müşterek boyutunda geleceği düz yazı fail nesillerin yetiştirilmesi ilkin kazanmak üzere, hanımefendilerin emeğini, kararlılığını, katkısını görüyoruz. Engin birikimi ve feraseti ile kozmos devleti Osmanlı'nın kuruluşuna enerji markajcı Hayme Ana'dan bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan nine Hatun'a denli bu izleri okunabilen izleme eylemek mümkündür. Milli mücadelesinin alp hanımları çetin müşterek tane başına bu alım çalım tablosunu sonsuz kılmaya yeter. Düşmana erinç yürüttüğü savaş ile destanlar yazan Şerife Bacı'yı, işgale erinç milletimizi harekete nâkil Halide Onbaşı'yı, gazilikle şereflenen halime Çavuş'u, Nezahat Onbaşı'yı, Göndesli Makbule'yi, martir Tayyar Rahmiye'yi katiyen unutmadık, unutmayız, unutmayacağız. Aynı biçimde 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlere sokakları ters eden, tanklarını durduran, ahiret yolculuğu kusan silahların karşısında dosdoğru duran alp kadınlarımızı, polislerimizi, askerlerimizi uğur boncuğu devir aklımızdan ve gönlümüzden çıkartmadık, çıkarmayacağız” sanarak konuştu.

“Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür”

Hayatın herhangi müşterek dalında hanımefendilerin elde ettikleri başarılarla alım çalım duyduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu toprağın vefakar ve özverili kadınları, ülkemizin demokratlık ve kalkınma mücadelesinin herhangi müşterek durumunda çıkarlarını göstermişlerdir. Bizim ari hikayemizin kahramanları; müşkülat karşısında yılmayan, olanaksız görüneni başaran, beklenmeyeni gerçekleştiren, hanımı ile beyi ile enerjisini yüreğinden saha soylu milletimizin tamamıdır. Tohumdan hasada, tarladan sofraya, sanayiden teknolojiye üretimin herhangi müşterek aşamasında, spordan sanata, misyon sektöründen ihracata, yaşamın herhangi müşterek dalında kadınlarımızın gösterdikleri başarılarla başkaca övünme ediyoruz. Kadınlarımızın azmi ve gayreti Anadolu topraklarının en iri gücüdür. ‘Kadınlarla iri Türkiye yolunda' şiarı ile müteşebbis kadınlarımızla, fellah kadınlarımızla, yüreği yurt ve kavim sevgisiyle çarparak doğacak nesilleri yetiştiren annelerimizle, mühendis, sporcu, sanatkâr kızlarımızla, uğur boncuğu başkalık yapmadan bütün kadınlarımızla geleceğe izler bırakacak, şimdi birçok başarılara imza atacağız. Kucağında çocuğu ile cepheye kurşun haiz cumhuriyetin kılavuz kaptan alp kadınlarının savaşı bire müşterek kararlılıkla şimdide cumhuriyeti keyiflendirmek ve daima şimdi ileriye çekmek düşüncesince bitmeme ediyor. Bu ülkenin hanımları tarlada, parlamentoda, olimpiyat oyunlarında, okulda, işyerinde, evde, tankların karşısında, velhasıl yaşamın herhangi müşterek dalında çalışmaları ile var olmayı sürdürüyor” biçiminde konuştu.

“Kadını ile beyi ile 84 milyon çiğin omuza iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmekte kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhamet medeniyetimizden aldığımız güçle hanımı ile beyi ile 84 milyon çiğin omuza iri ve çelimli Türkiye'yi düz yazı etmekte kararlıyız. Cumhuriyetin kuruluşunun, Anadolu insanının dünyaya saha okuyuşunun, milletimizin küllerinden baştan doğuşunun 98. senesinde gene kadınlarımızla beraberiz. Türkiye'nin demokratlık ve kalkınması davasına, beşeri sermayemizin güçlendirilmesine, kültüre, sanata, spora yardım sağlayan, anne, eş ve nesil namına başımızın tacı bütün kadınlarımızın Cumhuriyet Bayramı hümayun olsun” ifadelerini kullandı.

“Kadın olmadan insanoğlu yoktur” açıklamasında bulunan Erdoğan, konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“Her fırsatta altını çizdiğim müşterek bap vardır, hanımlarını dışlayan müşterek toplum, gücünün ve potansiyelinin yarısından çekilmiş demektir. Rahmetli Neşet Ertaş'ın lisan diliyle ‘kadın insandır, koca insanoğlu' niteleyerek anlatım etmiş bulunduğu kabil eş olmadan insanoğlu da yoktur. Bizim inancımız, kadın-erkek bütün kullanmakta olanları yaratılmışların en şereflisi namına görür. Bu benimseme bire müşterek sürede şahısların herhangi müşterek birinin izzetinin, şerefinin, haysiyetinin, hakkının, hukukunun denk ciddiyete eş bulunduğu anlamına gelir. Hiçbir fizyolojik, coğrafi, kültürel, çeşidi ayırt bu hakikati değiştiremez. Elbette herhangi müşterek insanoğlunun kimisi anadan doğma gelen, kimisi yaşamın akışı ortamında şekillenen ayrımlı müşterek nasip çizgisi bulunmaktadır lakin bu skala insanoğlu namına eş olduğumuz esas hakların ve kabiliyetlerin uğrunda değildir. Kadınların yaşadığı, tarihin herhangi müşterek zamanında türlü biçimde tanıdık ve bugün de mevcud zorlukların bütünü de insanoğlu namına bizim eserimizdir. Madem problemi kılıç çıkarttık, bari çözümü de zat içimizde arayacağız. Bu iyilikle siyasal ve içtimai hayatımın herhangi müşterek zamanında kadınlarımızın indinde toprak aldım, onlara dayanak noktası özgülemek düşüncesince savaş ettim. Hamdolsun Türkiye bu mevzuda geçmişe nazaran baş döndürücü iri inkişaf kaydetmiştir. Hala hal gözleyen sorunları, sıkıntılar, aşmamız müstelzim engeller bulunan olmakla beraberce elimizdeki kazanımların kıymetini güzel bilmeliyiz. Birlikte çalışır, savaş eder, kez yürürsek hepsinin de üstesinden gelebiliriz. Biz hanımlarımıza güveniyoruz. Kadınlarımızın kalplerindeki sevginin, gönüllerindeki zenginliğin, Allah vergisi sezgileri ve kabiliyetlerinin gücü ile ülkemizi ve dünyayı kuşatacak müşterek değişimin öncüleri olacağına inanıyoruz. Hep beraberce şimdi güzel, şimdi adil, şimdi huzurlu, şimdi sakıncasız müşterek evren düşüncesince emek harcamayı sürdüreceğiz.”

Erdoğan laflarını Cahit Sıtkı Tarancı'nın şiiriyle bitirdi:
“Memleket isterim, uzay mavi, art yeşil, toprak zerrin olsun; kuşların çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne ilkin dert, ne gönülde özlem olsun; ahi kavgasına müşterek binnetice olsun. Memleket isterim, ne ensesi kalın fakir, ne sen ego farkı olsun; şita haset her insanoğlunun evi barkı olsun. Memleket isterim, yaşamak, hoşlanmak kabil içten olsun; olursa müşterek yakınma ölümden olsun.”

“Bir destandır Kadın”

“Bir destandır Kadın” temasıyla hazırlanmakta bulunan demonstrasyon kapsamında Büyük Anadolu Orkestrası türküler seslendirdi.
Cumhuriyet'i Kuran ve Yaşatan Kadınlar programına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı esna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve benzeri Semiha Yıldırım, AK Parti milletvekilleri ve baş döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

Programın böylecene Ayşe Keşir kabilinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 1933 yılına ilgili Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrasının İstiklal Marşı plağı armağan edildi.

Erdoğan, kaleme almış bulunduğu “Daha adaletli müşterek evren mümkün” kitabını da programda imzaladı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ