USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'de kontrolümüz altında mevcut bölgelerdeki okullarda lağvolmak neredeyse hazırlatılan birtakım kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri namına yorumlanabilecek kimisi resimlerin toprak almış olduğu belirleme edildi. Böyle müşterek duru

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim'
08-12-2021 18:29

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, Suriye'de Türkiye'nin kontrolü altında mevcut bölgedeki okullarda lağvolmak kıl payı hazırlanmakta bulunan kimi kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri adına yorumlanan bazısı resimlerin toprak almasına müteallik sorumlulardan aritmetik sorulacağını belirtti. FETÖ ile mücadelede Diyanet İşleri Başkanlığının ehemmiyetli ortak yere ehil bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müftülerimiz vazifelerini gerçekten namına getirmediklerinde Allah göstermesin muazzam ortak milletin bu dünyası da, başka dünyası da beğenilmeyen olabilir. Dolayısıyla bu işin değeri ne koltuk ne devlet ne servet ne de titr ile ölçülür. İslam'ın 1443 salname birikimini acemi nesillere transfer sorumluluğunu üstlenen kadrolar adına çetince ancak ortak o denli da alicenap ortak göreviniz var. Bin salname yurdumuz Anadolu'daki varlığımızı da inancımıza düzen bağı sıkıya müteallik olmamıza borçluyuz. Nice kavi sınamalardan, birçok şişman tehditlerden geçerek bugünlere mevrut milletimizi bilcümle İslam'a bulunan sarsılmaz bağlılığı yaşamda tutmuştur. ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı ile Viyana kapılarına denli yaslanan ecdadın Meriç'in doğusuna denli art çekilmesinin sebebini de ayrımsız yerde aramamız gerekiyor. İşte bu aşamada Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Diyanet İşleri Reisliği adına güzeşte teşkilatımızın önemi ortadadır. Rahmetli Menderes'in Diyanet İşleri Başkanlığı adına bugünkü yapısına kavuşturduğu teşkilatımız, kurulduğu günden buyana vatanımızda kült hizmetlerinin en sağın ve dimdik halde yürütülmesini sağlamaktadır. Bilindiği denli bu kurumumuzu 2010 senesinde müsteşarlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile de ayrımsız pozisyona ehil reislik düzeyine yükselterek yetkilerini ve fariza alanlarını genişlettik. FETÖ hıyanet şebekesi ile mücadelemizde Diyanet İşleri Başkanlığı baş döndürücü ehemmiyetli ortak yere sahiptir. Yüce dinimizi öz ışıksız emellerine aygıt buyurmak talip hepsi bundan sonra İslam'ı ilimle, hikmetle, ferasetle ve dirayetle milletimize aktaran teşkilatımızın kalburüstü mensuplarını bulacaklarını bilmektedir” diyerek konuştu.

Salgın çağında düzenleme personellerinin şişman ortak çaba ve fedakârlık ile ödeme ettikleri hizmetlerin takdire değer bulunduğunu kail Erdoğan, “Bu süreçte kült görevliliğinin elden camide maruz hizmetler ile hudutlu olmadığının, milletimizin yaşamının süresince ortak pozisyona ehil bulunduğunun hepsi çeşidinden anlaşıldığına inanıyorum. İl müftülerimizin 2021'deki ikinci güruh mevzusunun ‘Salgın süreci, maşeri değiş ve ilmik hizmetleri' adına belirlenmesini bu bakımdan yerinde görüyorum. Medyada, illa de içtimai medyada sık sık karşılaştığımız kült görevlilerimize müteveccih yalan, iftira, çarpıtma, onur suikastı hedefi haiz kampanyaların katiyen morallerinizi bozmamasını istiyorum. Sizlerin rolü günce tartışmaların, illa de provokatif düşünce ile ölçülü saldırıların baş döndürücü üzerindedir. Bunun düşüncesince ne olursa olsun kuşatıcı, birleştirici, kıstak kazanıcı yaklaşımınızdan ödünleme vermemelisiniz. Vazifenizi aşk, cümbüş ve içtenlikle yürüttüğünüz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz tek mesele, kazanamayacağınız tek ihtisas kalmayacağından sakıncasız olun” halinde konuştu.

“Yaşanan rezalette mesuliyeti mevcut hepsi ile ilgilendiren müstelzim soruşturmalar başlatıldı”

İslam dünyasının asırlardır itikadi sapkınlıkların kez açmış bulunduğu yoğun üzüntüler ile boğuştuğunu kaydeden Erdoğan, “Bugün de DOĞRU coğrafyalarımız ilkin kazanmak kıl payı sert baş döndürücü yerde benzeşim sancılar yaşanmaya bitmeme ediyor. Millet adına bu sıkkın süreçlerin üstesinden Allah'ın varlığı ve donanmasına bulunan sarsılmaz inancımız ile Peygamber Efendimize (SAV) bulunan yoğun muhabbetimiz yardımıyla geldik. Her ne denli bazıları epey ortak müddet milletimizi dininden ve diyanetinden ırak avlamak düşüncesince uğraşmışsa da hamdolsun güzel olamadılar. Ülkemizin ciharıyek birlikte asırlardır varlığını sürdüren ilim, bilme yuvalarına arttırma adına teoloji fakülteleri ile önder dil cambazı okulları ile camilerimizde maruz sebepsiz hizmetler ile milletimiz inancına baştan sona sarılmıştır. Milletimiz bununla kalmamış dünyanın neresinde olursa olsun, herhangi ortak Müslümanın sıkıntısı ile dertlenmiş, İslam'a müteveccih herhangi ortak ayrışık saldırıya dâhil rahatlığı koymuştur. Kudüs davasını en içtenlikli ve en çelimli halde bizim insanımız savunmuştur. Son çağda hassaten Avrupa'da ortaya çıkan, Peygamber Efendimize müteveccih ahlaksızlıklara dâhil rahatlığı en çelimli ve kalbi aksülamel gene bizim milletimizden yükselmiştir. Norveç'te Kur'an-ı Kerim yırtıldığı devir insanlarımız nite ayağa kalktıysa Danimarka ve Fransa'da Peygamberimize, taşlama içersen karikatürler yayınlandığında da milletimiz meydanları doldurmuştur. Maalesef benzeşim ortak fenomen tek dilek etmediğimiz ve beklemediğimiz ortak halde bizim de başımıza geldi. Suriye'de kontrolümüz altında mevcut bölgelerdeki okullarda lağvolmak kıl payı hazırlatılan kimi kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri adına yorumlanabilecek bazısı resimlerin toprak almış bulunduğu belirleme edildi. Bunun üstünde kitapların dağıtımı hemen durduruldu ve birleşen kitaplar imha yapılmak kıl payı korunum dibine alındı. Benzer tasvirlerin toprak almış bulunduğu ve elan basılmamış başka kitapların bulunduğu da belirlendi. Bu kitapları hazırlayanlar ve kontrolünü boşlama edenler ilkin kazanmak kıl payı yaşanmış bulunan rezalette mesuliyeti mevcut hepsi ile ilgilendiren müstelzim soruşturmalar başlatıldı. Böyle ortak durumun herhangi ortak ne denli direkt bilgim dahilinde olmasa fena zincirleme vebal altında bulunduğum ortak yönetimde ortaya çıkmasından çevre ziyadesi ile üzüntülüyüm. Hiçbir mazereti ve izahı kaçınan bu tehlikeli gidişat dair gereğini inşallah çabucak namına getirecek ve sorumlulardan aritmetik sorulmasını bizzat takip edeceğim” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ